İşte tanıştıkları an

Güncelleme Tarihi:

İşte tanıştıkları an
Oluşturulma Tarihi: Mart 10, 1999 00:00

Haberin Devamı

Fransız Paris Match dergisi, Bill Clinton ve Monica Lewinsky'nin tanışma anının fotoğrafını yayınladı. 1995 yılında çekilen fotoğrafta Monica'nın hayranlığı gözlerinden okunuyor. Öte yandan Time Dergisi de, 70 milyon kişinin izlediği televizyon röportajı sırasında izleyicilerin en çok merak ettikleri üç soruyu ve cevaplarını yayınladı. Time'ın röportajın yayınlanmasından sonra yaptığı ankette en fazla merak edilen üç nokta Monica ve Başkan Clinton arasındaki ilişkiyle değil, çok farklı şeylerle ilgiliydi.

Soru: Yayın sırasındaki reklamların çoğunun diyet ürünleriyle ilgili olması bir tesadüf müydü?

Cevap: Tabii ki tesadüf değil. Dr Pepper, Snack Well kurabiyeleri, Meridia ilaçları ve Metabolife ürünleriyle ilgili reklamlar için her reklam başına 800 bin dolar ödendi. Medya uzmanlarına göre kadınlar için Amerikan Futbolu Final Maçı'na denk kabul edilen Monica röportajı, kadınlara yönelik reklamlarla doluydu. Ama en arsız, reklam ABC'de yayınlanacak olan ‘‘Cleopatra’’ dizisinin reklamıydı. Slogan şöyleydi: ‘‘Henüz 20 yaşındayken, dünyanın en güçlü liderini baştan çıkardı.’’

Soru: Saçları niye vıcık vıcık yağlıydı?

Cevap: Röportajı yapan Barbara Walters, aralarda Monica'nın saçıyla vakit kaybetmek istemediği için. Bir de saçını yapan Avustralyalı kuaför Richard Keogh Lewinsy'nin kitabının kapağındaki gibi gözükmesini istedi. Monica'nın saçı için maşa ve bol bol jöle kullanıldı.

Soru: O ruju nereden bulabilirim?

Cevap: Monica Lewinsky, Club Monaco'nun çıkardığı Glaze adlı ruju kullandı. New York'ta bu ruju bulmak neredeyse imkansız.

Merak edilen üç konu

Yayın sırasındaki reklamların çoğunun diyet ürünleriyle ilgili olması bir tesadüf müydü?

Saçları niye vıcık vıcık yağlıydı ve arkaya taranmıştı.

O ruju nereden bulabilirim?

Monica'nın kitabı Türkiye'de

Monica Lewinsky'nin Başkan Bill Clinton ile ilişkisinin anlatıldığı kitabın Türkiye yayın hakları Doğan Kitapçılık tarafından satın alındı.Geçen pazartesi Londra'daki Harrods mağazasında dünya tanıdımı yapılan kitapta Beyaz Saray'da çekilmiş 50 kadar fotoğraf da yer alıyor. Andrew Morton'ın kaleme aldığı kitap önümüzdeki günlerde Türkçe olarak yayınlanacak.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!