İşte savcının iddianamesi

Güncelleme Tarihi:

İşte savcının iddianamesi
Oluşturulma Tarihi: Mart 15, 2008 11:51

Yargıtay Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede Cumhurbaşkanı Gül'den il başkanlarına kadar pek çok isim ve çarpıcı iddia var. Bu iddialar ses ve görüntü kasetleriyle de destekleniyor.

Haberin Devamı

              

İDDİANAMEDE NELER VAR                                              

162 sayfalık iddianamede çarpıcı iddialar var.İşte bunlardan bazıları:        

- Anayasanın laiklik ilkesi ortadan kaldırılmaya çalışıldı

- Erdoğan'ın sözleri laiklik karşıtı eylemlerin odağı

- AKP'nin 'yenilikçiyiz' söylemi gerçekçi değil

- AKP referansını dinden alan model öngörüyor

- Dini hükümleri referans gösterme çabaları var

- 11 belediye başkanına siyaset yasağı getirilmesi isteniyor. Bunlardan bazıları Isparta, Eyüp, Kocaeli ve Beyoğlu belediye başkanları..Bazı AKP'li il başkanlarına da aynı yasağın getirilmesi isteniyor.

- İddianamenin ekinde görüntü ve ses kayıtları var

Haberin Devamı

- Parti içi soruşturmalar göstermelik

- Devlet kadrolarında siyasal islamcı kadrolaşma yapıldı

- AKP, Fazilet ve Refah Partisi ile bağını koparmadı

- YÖK Başkanı kanunlara uymayacağını açıkladı

- AKP'nin eğilimi siyasal islamdır. Siyasal İslam'ın temel düsturu şeriattır. AKP, şeriatı amaç edindiği için kaynağını şeriattan alan takiyyeyi kullanıyor.

- Danıştay saldırısı ile ilgili dava süreci de iddianamede

- Belediye başkanları hurafelerle dolu kitaplar bastırdı

Kapatma davasını başlatan süreç Başbakan Erdoğan’ın İspanya’da türbanla ilgili sözleri oldu. İddianamede Erdoğan’ın birçok sözü delil olarak gösterildi:

 

* VELEV Kİ: Erdoğan’ın, 14 Ocak’ta İspanya’da bir gazetecinin türbanla ilgili sorusunu yanıtlarken “Velev ki siyasi simge olsun. Siyasi simge olarak türban takmak suç mu? Simgelere, sembollere bir yasak getirebilir misiniz?” yanıtı.

 

* 3 ÇOCUK KONUŞMASI: Erdoğan Uşak’ta söylediği “Bunlar Türk milletinin kökünü kazımak istiyorlar, yaptıkları şey bu. Eğer nüfusunuzun azalmasını istemiyorsanız, bir ailenin 3 tane çocuğu olmalı. Takdir sizindir, o ayrı bir mesele” sözleri.

 

Haberin Devamı

* AF AÇIKLAMASI: Erdoğan’ın yine Uşak’ta söylediği “Af yok.Suç işleyen cezasını çeker. Devlet katili affetme yetkisine sahip değildir. Katili affetme yetkisi aslında maktulün varislerine aittir, öyle olması lazım” sözleri.

 

* ULEMAYA SORUN: Erdoğan’ın AİHM’in türban yasağı kararını yorumlarken söylediği “AİHM’nin verdiği bu karara ben yargı kararı olarak uyarım, ama haklar, özgürlükler noktasında doğru bakmam. Mahkemenin de bu konuda söz söyleme hakkı yoktur. Söz söyleme hakkı din ulemasınındır. Açarsın o dinin mensubuna sorarsın, bunun dinde gerçekten emredici bir hükmü var mı?” sözleri.

 

KURMAYLARIN SÖZLERİ DE DELİL

 

İddianamede AKP kurmaylarının bazı açıklamaları da delil olarak yer aldı ve bu isimlerin siyasi yasaklı olması talep edildi. Siyasi yaşamı boyunca tüm partileri kapanan Bülen Arınt için de yasak istendi. Arınç’ın “TSE olmazsa, YÖK o zaman 5 tane türban modeli oluştursun. İsteyen öğrenci birini kullansın”, ”Ben laikliğe inanmıyorum, en azından bizdeki uygulanış biçimine“ sözleri iddianamede yer aldı.

 

Egemen Bağış da iddianamede

 

Haberin Devamı

Başbakan Erdoğan’ın danışmanı ve İstanbul milletvekili Egemen Bağış’ın ”Türban, kamusal alan ve üniversitelerin dışında Meclis’te de geçerli olmalıdır“ sözleri iddianamede delil sayıldı.

 

Türban-don benzetmesi

 

 AKP’Lİ Cüneyt Zapsu’nun ”Türbanını çıkar demek, sokaktaki bir kadına donunu çıkar demekten farksızdır“ sözleri laiklik karşıtı sayıldı.

 

Çelik’in 19 Mayıs açıklaması

 

Yalçınkaya, iddianamede Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in açıklamalarına da yer verdi. Bunlardan biri 19 Mayıs kutlamalarının “lise öğrencilerinin milliyetçilik duygularını sömürmek için yapıldığını” söylemesiydi.

 

‘Hamdolsun yangın mevsimine ulaştık’

 

Orman Genel Müdürlüğü Yangın Harekât Merkezi’nin bölge müdürlüklerine gönderdiği resmi yazı da deliller arasında yer aldı. Bu genelge dini ibarelerle süslenmişti. Resmi yazıda şöyle denilmişti: ”Hamdolsun ki bu yıl da yangın mevsimine ulaştık. Arkadaşlarımızın bir bölümü ulaşamadı. Rahmetullahi aleyhim ecmeıyn (Allahın rahmeti hepimizin üzerinde olsun). Allah korktuğumuzdan emin eylesin.”

 

Haberin Devamı

    

 

 

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!