İşte Refah kafası

Güncelleme Tarihi:

İşte Refah kafası
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 13, 1997 00:00

Haberin Devamı

Denizli'de din dersi öğretmeniyken, Refahyol'un kültür müdürlüğü koltuğuna oturttuğu ve icraatlarıyla gerginlik yaratınca Anasol-D hükümetinin görevden aldığı Veli Demir'in, ‘‘Ayakta işemek günah'' diyerek pisuarları söktürdüğü anlaşıldı. Personelin ifadesine göre, yaklaşık 2 ay önce Demir'in döneminde Kültür Müdürlüğü ve İl Halk Kütüphanesi tuvaletlerinin kırılan pisuarları değiştirilmek istendi. İki pisuar alınıp personel ve okuyucu tuvaletine takıldı. Ancak Demir buna büyük tepki gösterdi, ‘‘Dinimize göre ayakta işemek günah. Bu pisuarları geri verin'' dedi. Müdürün talimatıyla bu kez pisuarlar apar topar söküldü. Ancak satıcı firma, ‘‘Fatura kestik. İade mal kabul edemeyiz'' diye mazeret bildirince, bunun üzerine pisuarlar depoya konuldu.

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Nazmi Arınç, ‘‘Demir'in döneminde lavabo, musluk, klozet, pisuar gibi malzemeler alarak 2 tuvaletin bozuklarını, eksiklerini gidermek istedik. Pisuarları da monte ettirdik. Ama müdür bey istemedi. Bir hafta sonra pisuarların söküldüğünü gördüm'' derken Demir'in yerine Kültür Müdürlüğü'ne atanan Hakkı Sarısoy da, ‘‘Böyle bir olay yaşanmış. Göreve geldikten sonra haberimiz oldu. Pisuarları tekrar yerine takacağız'' diye konuştu.

Din İşleri Yüksek Kurulu uzmanları ise pisuarın günah olmadığını bildirdiler. Bir uzman, ‘‘Dinen sakıncası yok. Mümkün mertebe üzerimize sıçramayacak şekilde yapılmalı. Hatta pisuar, alaturka tuvaletten daha sıhhatli'' dedi.

Refahyol'un geçen aralık ayında Denizli Lisesi din dersi öğretmeniyken vekaleten Kültür Müdürlüğü'ne atadığı Veli Demir, önce makamının yanındaki 3 hanım memuru başka odaya aldı. Demir, Erbakan'ın koruması karateci Veysel Çil'i sekreteri yaptı, Nakşibendi Şeyhi Hazı Hasan Fevzi Efendi anısına türbesinde konferans düzenleyip, mevlit okutturdu, aşure dağıttırdı. Demir, törene personeli gelmeyen 2 kütüphane müdürünü tartakladı.

Ayakta işemek günah diye pisuar söktüler

Din dersi öğretmeniyken Refahyol tarafından Denizli Kültür Müdürlüğü'ne atanan Veli Demir, ‘‘Ayakta işemek günah'' diye tuvaletteki pisuarları söktürdü. Yeni hükümet tarafından görevden alınan Demir, yanındaki bayanları uzaklaştırmış, 2 müdürü de dövmüştü.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!