İşte Novak Djokovic'in başarısının sırrı

Güncelleme Tarihi:

İşte Novak Djokovicin başarısının sırrı
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 01, 2013 10:36

Teniste erkekler dünya klasmanında birkaç yıl içinde üçüncülükten birinciliğe yükselen Sırp raket Novak Djokovic'in başarısında önemli bir payın uygulamakta olduğu glutensiz beslenme programının ve CVAC denilen bir basınç kapsülünün olduğu biliniyordu. Ancak 20 Ağustos'ta piyasaya çıkacak "Serve to Win" isimli biyografik kitap Djokovic'in sırrına vakıf olmak isteyenlerin yolunu daha da açacak.

Haberin Devamı

Buna göre Djokovic gibi olmak isteyenlerin gün boyunca litrelerce ılık su içmesi ve bezelye proteini konsantresi içeren özel bir içecek tüketmesi gerekiyor. Bir de Djokovic neredeyse bağımlısı olduğu Yeni Zelanda'nın manuka ağaçlarından elde edilen özel bal sıklıkla tüketiyor. “Uyanır uyanmaz ilk iş bir büyük bardak oda sıcaklığında su içerim” diye anlatan başarılı sporcu ikinci olarak ise bir kaşık dolusu bal yediğini söylüyor. Djokovic manuka balını maçlar sırasında yediğini de anlatıyor.

Süt ürünlerinden uzak durmak, turnuva sırasında alkolden kaçınmak, bol bol avokado ve kajun yağı yemek, şekeri ise en aza indirmek de sporcunun diğer şartları. Kafein ise mümkün olduğunca tüketilmemeli. Djokovic enerji ihtiyacını sadece maçlardan önce yediğini bir enerji jeli ile karşılıyor.

Haberin Devamı

Geceleri 7-8 saat uyumak, meditasyon, yoga ve tai chi'ye gönül vermek, melatonin hapları almak, stres seviyesini sık sık ölçtürmek, günlük tutmak ve zaman zaman bir bardak meyankökü çayı içmek de yapılacaklar arasında.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!