İşte gençlerin

Güncelleme Tarihi:

İşte gençlerin
Oluşturulma Tarihi: Kasım 11, 1998 00:00

Haberin Devamı

Atatürk Barajı'nın erozyonla dolmasını önlemek için Adıyaman Dağları'nı yeşillendiren 5 bin üniversiteli, 10 Kasım'da Ulu Önder Atatürk'ü fidan dikerek andı. Genelkurmay Başkanlığı ve Orman Bakanlığı'nın ortaklaşa düzenlediği GAP Ağaçlandırma Projesi çerçevesinde binlerce öğrenci, Adıyaman'ın İnceler Köyü'ndeki kış kampından dün sabah otobüslerle yola çıktılar, Adıyaman-Çelikhan arasındaki dağların zirvesine ellerinde Türk Bayrakları ve Atatürk'ün posterleriyle tırmandılar. Öğrenciler, Adıyaman Dağları'nda omuz omuza vererek ‘ATAM’ yazdılar. 20'nci Mekanize Tugayı'na bağlı askeri birliğine mensup Mehmetçiklerle buluşan üniversite öğrencileri, 10 Kasım nedeniyle saygı duruşunda bulundular, birlikte İstiklal Marşı'nı söylediler. Dağların zirvesindeki öğrenciler, Mehmetçik'e eşlik ederek hep birlikte 10'unu Yıl Marşı'nı da okudular.

PKK'ya lanet

Diyarbakır'ın Bismil İlçesi'nde Atatürk, bir başka türlü anıldı. Anma kapsamında ‘‘Atatürk'ü Anma ve PKK'ya Lanet’’ yürüyüşü düzenlendi. Hükümet Konağı önünde toplanan çok sayıda vatandaş, ellerindeki ‘‘Kahrolsun PKK’’, ‘‘Devlet-Millet el ele’’ pankartlarıyla, bölücü terör örgütü aleyhinde sloganlar atarak İstasyon Caddesi'ne kadar yürüdü. Yürüyüşte, yüzlerce Atatürk posteri ve Türk Bayrağı taşındı.

Erdoğan katılmadı

İstanbul Taksim Cumhuriyet Anıtı'ndaki törene İstanbul Valisi Erol Çakır, 1'inci Ordu Komutanı Orgeneral Çevik Bir, Harp Akademileri Komutanı Orgeneral Necati Özgen ile İstanbul Valiliği'nce görevden alındığı, Büyükşehir Belediye Başkanlığı'nca ise yıllık izine ayrıldığı belirtilen Tayyip Erdoğan'ı vekaleten Ali Müfit Gürtuna ile askeri ve mülki erkan katıldı. Vali Çakır anıt özel defterini imzaladı.

Turistten saygı

Dün saat 09.05'te yapılan saygı duruşu Atatürk Havalimanı'nda, yabancı turistlerin katılımıyla bir başka anlam kazandı. Dış hatlar terminalinde sirenler çalmaya başladığı anda dünyanın dört bir yanına giden ve Türkiye'ye gelen turistler de Türk vatandaşları gibi, DHMİ tarafından uçakların iniş-kalkış saatlerini gösteren panoya çizilen Atatürk portresi önünde yapılan saygı duruşuna katıldılar.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!