İşte CHP'nin aday listesi

Güncelleme Tarihi:

İşte CHPnin aday listesi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 04, 2007 12:28

CHP'de 70 yakın milletvekili liste dışında kaldı. DSP'liler ise seçilebilecek yerlerden aday gösterildi. İşte isim isim aday listesi

Haberin Devamı

ANKA’nın edindiği bilgilere göre, listelerde, CHP Gençlik Kolları’ndan aday adayı olan hiçbir isim yer bulamadı. Ön seçim yapılan illerdeki aday sıralaması aynen korunurken, İstanbul 3. bölgeden 14’üncü sıradan aday gösterilen Örsan Kunter Öymen, seçilmesinin mümkün olmadığını belirterek adaylıktan istifa etti.

CHP’nin ağır toplarından Cevdet Selvi Kocali, Onur Öymen ise Bursa’da liste başı oldu. DSP kökenli adaylardan Tayfun İçli Eskişehir’de, Hasan Erçelebi ise Denizli’de liste başı oldu. Listeler bazı kritik iller dışından hemen hemen netleşti. Listelerin YSK’ya teslim edileceği 17.00’a kadar değişiklik yapılabileceği belirtildi.

ANKA'nın edindiği bilgilere göre bazı önemli seçim bölgeleri ve adayların isimleri şöyle oluştu:

ANKARA

Birinci bölge:

“Önder Sav, Eşref Erdem, Emrehan Halıcı (DSP), Nesrin Baytok, Hakkı Suha Okay, Levent Gök, Veli Gündüz Şahin?”

İkinci bölge:

“Yılmaz Ateş, Zekeriya Akıncı, Mücahit Pehlivan (DSP), Tekin Bingöl, Ayşe Gülsün Bilgehan?”

İSTANBUL

Birinci bölge:

“İlhan Kesici, Algan Hacaloğlu, Jale Ağırbaş (DSP), Süleyman Yağız (DSP), Ali Topuz, Bayram Meral, Nur Serter, Şinasi Öktem M. Zengin, Sırrı Özbek, Emin Korur Kalender, Berhan Şimşek”

İkinci Bölge

“Mehmet Sevigen, Mustafa Özyürek, Bihlun Tamaylilgil, Recai Birgün (DSP), Kemal Kılıçdaroğlu, Necla Arat, Çetin Sosyal, Hasan Fehmi Güneş..”

Üçüncü Bölge:

“Şükrü Elekdağ, Hasan Macit (DSP), Hüseyin Mert (DSP), Mehmet Ali Özpolat, Esfender Korkmaz, Birgen Keleş, İsmet Atalay, Nuri Bedir, Zeynep Damla Gürel?”

İstanbul 3. bölgeden 14’üncü sıradan aday gösterilen Örsan Kunter Öymen, bu sıralamayla seçilemeyeceğini belirterek adaylıktan istifa etti.

İZMİR

Birinci Bölge

Bombalı saldırıda hayatını kaybeden gazeteci Uğuru Mumcu’nun eşi Güldal Mumcu birinci bölgede liste başı oldu. İzmir birinci bölgede ikinci sıra ise henüz netleşmeyen bir DSP kökenli adaya verilecek. Diğer isimler şöyle oluştu, Bülent Baratalı, Rezzak Ertan, Ahmet Ersin, Ekrem Bulgun, Erdal Karademir..”

İkinci Bölge

“Kemal Anadol, Oğuz Oyan, (Henüz belli olmayan DSP adayı), Mehmet Ali Susam, Canan Aritman, Selçuk Ayhan..”

ADANA

Adana’da Nevin Gaye Erbatur ilk sırada yer aldı. Adana’da DSP kökenli Mustafa Vural ikinci sıradan aday gösterildi. Diğer adaylar sırasıyla, Hüseyin Peker, Tacidar Seyhan Yıldıray Aksoy ve Uğur Aksöz olarak belirlendi.

BAYKAL, ANTALYA’DAN

CHP Genel Başkanı Deniz Baykal, yine Antalya birinci sıradan aday olacak. Öte yandan, Batman, Diyarbakır ve bazı bölge ilerlide yeni gelişmeler yaşandığı belirtildi. Bu illerde listeler bugün akşam saat 17.00’a kadar netleşecek. Anavatan Partisi’nden istifa ederek CHP’ye katılan, Edip Safder Gaydalı Bitlis birinci sıra, Lütfullah Kayalar da Yozgat’tan liste başı oldu. Yozgat’da diğer sıralamalar ise gün içinde netleşecek. CHP Genel Başkanı Deniz Baykal’ın avukatı Şahin Mengü ise Manisa’dan liste başı gösterildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen ise Bursa’dan liste başı gösterildi. Cevdet Selvi ise Kocaeli’nden ilk sıradan aday olması kararlaştırıldı. Önseçim yapılan, Kahramanmaraş, Gaziantep, Sivas, Muğla, Aydın ve Mersin’de kontenjan dışında oluşan sıralamalara sadık kalındığı belirtildi.

Eski devlet bakanlarından DSP kökenli Tayfun İçli, Eskişehir’den ilk sırada aday gösterildi. Yine DSP adaylarından olan Prof. Dr. Hüseyin Pazarcı da Balıkesir’de liste başı oldu. DSP eski Genel Sekreter Yardımcısı Hasan Erçelebi Denizli’de, liste başı oldu. Türkiye Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu Başkanı Derviş Günday da Çorum’dan ilk sırayı aldı.

CHP Gençlik Kolları’ndan adaylık başvurusu yapan Ayhan Yalçınkaya ve Sait Özdamar listelerde kendilerine yer bulamadı. Öte yandan Mehmet Ali Bayar’ın da CHP listelerinden aday gösterilebileceği de ifade ediliyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!