İşte çetelerin cephaneliği

Güncelleme Tarihi:

İşte çetelerin cephaneliği
Oluşturulma Tarihi: Mart 21, 1999 00:00

Haberin Devamı

İstanbul Organize Suçlar ve Silah Kaçakçılık Şubesi tarafından biri silah kaçakçılığı yapan üç ayrı çeteye yönelik operasyonlar sonucunda yakalanan 49 kişi ile birlikte, 2 Kalaşnikof tüfek, 53 tabanca, biri pompalı 3 av tüfeği, çok sayıda mermi ve kesici aletler ele geçirildi. İstanbul Emniyet Müdürü Hasan Özdemir'in odası, basın açıklaması sırasında neredeyse bir askeri cephaneliği andırıyordu.

Cürüm işlemek için çete kurmak, adam öldürmek, yaralamak, öldürmeye azmettirmek ve gasp olaylarından halen Çankırı Cezaevi'nde tutuklu bulunan Hasan Malkoç'un adamları olduğu iddia edilen 19 kişi ile birlikte, iki Kalaşnikof otomatik tüfek, 13 tabanca, iki av tüfeği, iki oto plakası, çelik yelek ve çenç oto plakası ile 276 mermi ele geçirildi.

Sanıklar, 1998 yılında Bursa-İzmir Karayolu üzerinde bulunan ve bugüne kadar kimliği tesbit edilemeyen Osman Kılıç'ı işkenceyle öldürdüklerini itiraf ettiler. Osman Kılıç'ın Ayvaz Korkmaz'ın adamı olduğu, Cemal ve Kemal Sarıtaş Kardeşler'i öldürmek suçlamasıyla arandığı belirtildi. Sanıkların ayrıca, çete lideri Hasan Malkoç'a iletilmek üzere cezaevine silah soktukları, çeşitli kişilerden haraç aldıkları da belirlendi.

PEKER ÇETESİ

Yine cezaevinde bulunan kabadayı Sedat Peker'in adamı oldukları belirtilen 5 kişi de 9 tabanca, 1 pompalı tüfek, 21 komando bıçağı ve çok sayıda mermi ile yakalandı. Peker'in adamlarının da bir kişiden 154 bin mark, bir kişiden 200 bin mark, başka bir kişiden de 400 bin mark tahsil ettikleri, silahla tehdit ettikleri bir kişinin işyerine el koydukları ileri sürüldü.

Karadeniz Bölgesi'nde imal edilen silahları İstanbul'a getirip sattığı tesbit edilen bir kişi ile kendisine aracılık eden 24 kişi, 31 tabanca ve 162 mermi ile birlikte yakalandı. 25 silah kaçakçısı, Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgulamalarının tamamlanmasının ardından, dün DGM'ye sevkedildi. Her iki çeteye yönelik soruşturmanın sürdürüldüğü belirtildi.



Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!