İşte bayrak çalan iki çocuğun göz yaşartan öyküsü

Güncelleme Tarihi:

İşte bayrak çalan iki çocuğun göz yaşartan öyküsü
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 08, 2007 17:07

Osmaniye’de bir okuldan çalınan bayrağın izini süren polis 2 çocukla karşılaşınca, işlem yapmayıp 2 kafadara ve okula yeni bayrak hediye etti. İlginç bayrak çalma olayı şöyle gerçekleşti:

Geçtiğimiz hafta akşam saatlerinde Fatih Mahallesi’nde bir okulun bayrak gönderinden Türk Bayrağı'nın çalındığı ihbarı üzerine polis çalışma başlattı.

Osmaniye Polisi güvenlik kamerasında yaptığı incelemedeki görüntülerden yola çıkarak bayrağı çalanların iki çocuk olduğunu belirledi. Çocukların evine giden polis, okuldan alınan bayrağın evde asılı olduğunu gördü. Okul gönderindeki bayrağın 12 yaşındaki E.G. ve 13 yaşındaki İ.G. tarafından alındığı tespit edildi.

2 çocuk, maddi durumlarının uygun olmaması ve evlerinde Türk Bayrağı bulunmaması nedeniyle okulun gönderindeki bayrağı aldıklarını ve eve astıklarını söylediler. Bunun üzerine bayrağı alan çocuklara Osmaniye Emniyet Müdürlüğü Çocuk Polisi tarafından Türk Bayrağı hediye edildi ve okulun eskiyen bayrağının yerine de yenisi verildi.

Olaydan sonra çocukları ziyaret eden Emniyet Müdür Yardımcısı Vekili Ali Murat Dağlı, 80x120 cm ebadındaki iki Türk Bayrağı'nı çocuklara hediyelerini kendi elleriyle teslim etti. Dağlı, “Bu iki küçük çocuğumuz anlamaya çalıştık, Türk Bayrağı sevgisi olan bu iki çocuğumuza birer tane Türk Bayrağı vermeyi uygun bulduk” dedi. Çocuklar, daha sonra babaları C.G.’ye teslim edildi.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!