İşte Avrupa'dan taziye mesajları

Güncelleme Tarihi:

İşte Avrupadan taziye mesajları
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 14, 2014 15:59

Avrupalı siyasi yetkililer Soma'da yaşanan maden faciası nedeniyle duydukları üzüntüyü ve taziye mesajlarını yazılı açıklamalar ve sosyal medya mesajları aracılığıyla iletti.

Haberin Devamı

Herman Van Rompuy (Avrupa Birliği Konseyi Başkanı):"Düşüncelerim, kurbanlar ve aileleri ile hayat kurtarmak için yoğun mücadele veren kurtarma görevlileriyle. AB olarak bu zor zamanda Türkiye'ye ihtiyaç duyabileceği her türlü desteği sağlamaya hazırız.

Thorbjorn Jagland (Avrupa Konseyi Genel Sekreteri): Soma'daki bu elim kazadan dolayı büyük üzüntü içindeyim. Hayatını kaybedenlerin ailelerine taziyelerimi iletiyorum. Biz Avrupa Konseyi olarak Türk dostlarımızın yanındayız ve acısını paylaşıyoruz.

Martin Schulz (Avrupa Parlamentosu Başkanı): Olaydan büyük üzüntü duyuyorum. Umarım daha fazla madenci kurtarılır.

Stefan Füle (AB Komisyonu'nun Genişleme ve Komşuluk Politikasından Sorumlu Üye): Kurtarma çalışmalarının başarılı olmasını umuyorum. Tüm ailelere taziyelerimi sunar mağdurlara sabır dilerim.

Kristalina Georgieva (AB Komisyonu'nun İnsani Yardımdan Sorumlu Üye): Maden faciası nedeniyle aileler ve sevdiklerinin acılarını içten paylaşıyorum. Her türlü yardımı yapmaya hazırız.

Laszlo Andor (AB Komisyonu'nun İstihdam ve Sosyal İşlerden Sorumlu Üye): Yaşayanların tamamının kurtarılması ve bu tür kitlesel trajedilerin artık önlenmesi umuyorum.

Cecilia Malmström (AB Komisyonu'nun İçişlerinden Sorumlu Üye): Soma'daki korkunç kaza sonrasında Türkiye'ye ve hayatını kaybeden madencilerin yakınlarına taziyelerimi iletiyorum.

Elio Di Rupo (Belçika Başbakanı): Hayatını kaybedenlerin ailelerine ve Türk halkına en içten taziyelerimi sunuyorum.

Carl Bildt (İsveç Dışişleri Bakanı): Korkunç bir olay. Türkiye ve hayatını kaybedenlerin tüm yakınlarına en derin taziyelerimi sunarım.

Joachim Gauck (Almanya Cumhurbaşkanı): Bu trajik maden kazasından büyük bir şok ve üzüntüyle haberdar oldum. Vatandaşlarımız adına sizlere derin taziyelerimi ifade etmek istiyorum.

Angela Merkel (Almanya Başbakanı): Türkiye'nin batısında meydana gelen ve çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği büyük maden kazasıyla ilgili haberleri derinden sarsılarak izliyorum. Size ve halkınıza, derin üzüntü duyduğumu ifade etmek istiyorum. Düşüncelerimiz kurbanların aileleriyle birlikte. Yaralıların hızlı bir şekilde ve tamamen iyileşmelerini diliyoruz. Almanya, bu zor zamanda ülkenizin yanındadır ve yardıma hazırdır."

Frank-Walter Steinmeier (Almanya Dışişleri Bakanı): "Çok sayıda kişinin hayatını kaybettiği maden ocağında meydana gelen korkunç kazadan dolayı sarsıldım. Ölenlerin yakınlarının derin üzüntülerini paylaşıyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyorum.

İspanya Dışişleri Bakanlığı: Manisa'nın Soma ilçesindeki kömür madeninde meydana gelen, 200'den fazla kişinin ölümüne, onlarca kişinin yaralanmasına neden olan patlamadan dolayı İspanyol hükümeti, İspanyol halkı adına, Türkiye'deki yetkililere ve Türk halkına taziyelerini iletmek ister. İspanya, halen maden altında bulunan kişilerin kurtarılması operasyonunun olumlu sonuçlanmasını ve yaraların en kısa sürede sarılmasını temenni eder

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!