İşte 3500 metreden düşen mucize kadın

Güncelleme Tarihi:

İşte 3500 metreden düşen mucize kadın
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 25, 2004 01:50

Güney Afrika’da 3500 metreden atlayan 23 yaşındaki Christine McKenzie’nin paraşütü açılmadı. Yedek paraşütü de açılmayan genç kadın ölüme doğru uçmaya başladı. Ancak tam yere temas etmesine bir kaç metre kala imdadına elektrik telleri yetişti. Telin üzerine düşen Christine McKenzie’nin hızı iyice yavaşladı ve mucize eseri kurtulmayı başardı.

BİNDİĞİ uçaktan 3500 metrede atlayan Christine McKenzie, havada bir süre süzüldükten sonra paraşütünü açmaya çalıştı. Ancak bir sorun vardı, paraşütü açılmıyordu. Telaşa kapılmadan yedek paraşütünün iplerine asıldı ama o da açılmayınca telaşa kapıldı. Dönerek yere düşmeye başladı.

TELLER HIZINI KESTİ

Bu sırada yere düşme hızı saatte yaklaşık 160 kilometre civarındaydı. 23 yaşındaki genç paraşütçünün yapacak hiçbir şeyi yoktu. 112’inci atlayışında öleceğini düşünmeye başladı. Hayattan tamamen ümidini kesti. Yere çarpmasına artık saniyeler vardı. Tam bu sırada imdadına elektrik telleri yetişti. McKenzie’nin hızını kesen teller yere yumuşak bir iniş yapmasını sağladı. McKenzie, kazadan leğen kemiğinde çatlak ve bir kaç çürükle kurtulmayı başardı. Ancak Christine McKenzie yere değene kadar öleceğinden emindi. Hastanede gazetecilere yaşadığı dehşeti anlatan Christine McKenzie, ‘Hızla yere düşüyordum. Öleceğimden emindim. Herşey çok hızlı oldu. Yere yine de sert bir düşüş yaptım. Sonra vücudumdaki ağrıları farkedince hayatta olduğumu anladım. Elektrik telleri olmasaydı kesinlikle ölmüştüm’ diye konuştu.

YİNE ATLAYACAĞIM

Johannesburg paraşüt kulübü hakkında soruşturma başlatılırken, bir kaç gün sonra hastaneden taburcu edilecek olan McKenzie, tekrar atlamaya devam edeceğini kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!