İstanbul'un yeni ilçelerinin ilk yöneticileri atandı

Güncelleme Tarihi:

İstanbulun yeni ilçelerinin ilk yöneticileri atandı
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 17, 2008 12:34

İstanbul'un yeni ilçeleri Ataşehir, Başakşehir, Çekmeköy, Beylikdüzü, Esenyurt, Sancaktepe, Arnavutköy ve Sultangazi'nin ilk yöneticileri atandı.

Haberin Devamı

İstanbul Valiliği, 5747 sayılı Büyükşehir Belediyesi Sınırları İçerisinde İlçe Kurulması ve Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun uyarınca kentte kurulan yeni ilçelerin idari yönden teşkilatlanması çalışmalarına başladı.

İçişleri Bakanlığı'nın Ataşehir Kaymakamlığı'na Meram Kaymakamı Turgut Çelenkoğlu'nu, Başakşehir Kaymakamlığı'na Konya-Ereğli Kaymakamı Cevdet Can'ı, Çekmeköy Kaymakamlığı'na Karşıyaka Kaymakamı Mehmet Arslan'ı, Beylikdüzü Kaymakamlığı'na Kocaeli Vali Yardımcısı Yusuf Odabaş'ı, Esenyurt Kaymakamlığı'na Konya Vali Yardımcısı Halil Uyumaz'ı, Sancaktepe Kaymakamlığı'na Kocaeli Vali Yardımcısı Necmettin Kalkan'ı, Arnavutköy Kaymakamlığı'na İstanbul Vali Yardımcısı Hürrem Aksoy'u, Sultangazi Kaymakamlığı'na Afyonkarahisar Vali Yardımcısı Yusuf Ziya Çelikkaya'yı atamasıyla başlayan süreçte, İstanbul Valiliği de ilçelerde nüfus, mal, tarım, tapu, özel idare, milli eğitim, emniyet müdürleri ve müftü görevlendirdi.

Haberin Devamı

Yeni ilçelerin büyük çoğunluğu önceden jandarma bölgesinde olduğu için emniyet müdürleri, emniyet ile jandarma arasında yetki sınırlarının belirlenmesinden sonra atanmaya başladı. Bugüne kadar Ataşehir, Başakşehir, Beylikdüzü ve Sultangazi ilçelerine emniyet müdürü atandı.

KAYMAKAMLIK BİNALARI

Arnavutköy Kaymakamlığı, şu anda Arnavutköy Belde Belediyesi'ne bağlı Aras şirketinin bir odasında faaliyet gösteriyor. Bolluca yolu üzerinde 5 katlı özel sektöre ait bir binanın, Arnavutköy Kaymakamlığı hizmet binası yapılması düşünülüyor.


Zübeyde Hanım Öğretmenevi'nin bahçesinde özel idareye ait 5 katlı binada hizmet vermeye hazırlanan Ataşehir Kaymakamlığı'nın, binanın tahsisi için İl Özel İdare ile yazışmaları sürüyor.

Fatih Sultan Mehmet İlköğretim Okulu'nda geçici olarak hizmet veren Başakşehir Kaymakamlığı, tadilatın tamamlanmasının ardından bu hafta sonunda 4 katlı İSMEK Binası'na geçecek.

Beylikdüzü Kaymakamlığı, belediyeye ait 3 katlı binada geçici olarak hizmet veriyor.

Çekmeköy Belediyesi'ne ait Yunus Emre Bilgi Evi'nde hizmet veren Çekmeköy Kaymakamlığı, önümüzdeki günlerde mülkiyeti özel şahsa ait 4 katlı bir binaya taşınacak.

Haberin Devamı

Esenyurt Kaymakamlığı, belediyeye ait bir binada hizmet vermeye başladı.

Samandıra Belediyesi Kültür Merkezi'nde faaliyetlerine başlayan Sancaktepe Kaymakamlığı, tadilatın ardından belediyeye ait bir başka binada çalışmalarına devam edecek.

Sultangazi Kaymakamlığı, Gaziosmanpaşa Belediyesi tarafından kiralanan şahsa ait 5 katlı bir binada hizmet veriyor.

147 YENİ KADRO DAĞITILDI

İlçelere kaymakam ve müdürlerinin atanmasına rağmen alt yapı çalışmaları tamamlanamadığı için birçok müdürlük henüz vatandaşa hizmet vermeye başlayamadı. Kaymakamlıklar, yaklaşık 1-2 ay içinde teknik alt yapı, personel gibi eksikliklerin tamamlanmasının ardından hizmet vermeye başlayacak.

Haberin Devamı


İstanbul Valiliği'ne verilen 147 kadrodan 97'si nüfus müdürlüklerine, 50'si de başta yeni kurulan ilçeler olmak üzere 39 ilçe kaymakamlıklarına dağıtıldı.
Yetkililer, bu kadroların şu anda yeterli olmadığını, kapatılan belediyelerin personelinin de yeni kurulan kaymakamlıklara atanacağını belirttiler.

“KURUMLAR BİLGİLENDİRİLDİ”

İstanbul Vali Yardımcısı Cumhur Güven Taşbaşı, idari yönden yeni kurulan ilçelerin ilçe emniyet müdürlüğü dışında ilgili kamu kurum ve kuruluşlarının teşkilatlanmasının tamamlandığını ve şu ana kadar hiçbir sıkıntı yaşanmadığını söyledi.


Taşbaşı, resmi kayıt ve yazışmaların yeni kurulan kaymakamlıklar aracılığıyla yapılması için İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı, 39 ilçe kaymakamlığı, kamu kurum ve kuruluşları, içişleri birimleri, valilik birimleri, 1. Ordu Komutanlığı, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, İstanbul Bölge İdare Mahkemesi Başkanlığı, İl Seçim Kurulu Başkanlığı ile rektörlüklerin bilgilendirildiğini kaydetti.

BİNA SIKINTISI DA AŞILDI

Vali Yardımcısı Taşbaşı, belde belediye başkanlarının ilçe kaymakamlıklarının hükümet konağı olarak kullandıkları binaları kaymakamlıklara verme taahhüdünde bulunduklarını ifade ederek, şöyle konuştu: “Bunun üzerine binalara gidip baktığımızda bazı binaların hükümet konağı olarak kullanılmasının uygun olmadığını gördük. Bazılarının da kiralık ve uygun olmayan yerler olduğunu tespit ettik. Vatandaşın etkin bir şekilde hizmet alabilmesi için herkesin kolaylıkla ulaşabileceği, nüfus yoğunluğunun olduğu yerlerde kaymakamlık binalarını oluşturduk. Bu nedenle önerilerin bir çoğunu değiştirmek zorunda kaldık. Sıkıntımız burada oldu.”

Haberin Devamı


Yeni ilçelerin her biri için görevlendirilen vali yardımcısının kaymakamlık binalarını tespit ettiğini anlatan Taşbaşı, “Artık her kaymakamın binası var, her birine birer araç ve birer yazı işleri müdürü tahsis edildi. Göreve başladılar” dedi.

Taşbaşı, yeni kurulan belediyeler ile ayrıldıkları belediyeler arasındaki taşınır ve taşınmazlar ile alacak ve borçların paylaşımı konusunda Mahalli İdareler İl Müdürlüğü'nce bir çalışma yapıldığını söyledi.

Bu arada, yeni kurulan Arnavutköy ilçesinin nüfusu 148 bin 219, Ataşehir ilçesinin 345 bin 588, Başakşehir ilçesinin 193 bin 750, Beylikdüzü ilçesinin 186 bin 789, Çekmeköy ilçesinin 135 bin 603, Esenyurt ilçesinin 335 bin 516, Sancaktepe İlçesinin 223 bin 755 ve Sultangazi ilçesinin nüfusu ise 436 bin 935 kişiden oluşuyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!