İstanbul'un taşı toprağı konser

Güncelleme Tarihi:

İstanbulun taşı toprağı konser
Oluşturulma Tarihi: Haziran 20, 2002 11:11

Avrupa Müzik Şenliği, bugün başlıyor. İki gün boyunca kentin farklı mekanlarında ücretsiz konserler müzikseverleri bekliyor.

Haberin Devamı

Avrupalılık fikrinin yaygınlaştırılması amacıyla düzenlenen Avrupa Müzik Şenliği, dördüncü kez İstanbul'a taşınıyor. Bu yıl 20 ile 22 Haziran tarihlerinde düzenlenecek olan Avrupa Müzik Şenliği'nde, İstanbul müziğe doyacak. 21 Haziran Dünya Müzik Günü'nü de içine alan şenlik, kentin çeşitli alanlarında ücretsiz konser izleme olanağı sunacak müzikseverlere.

21 Haziran Dünya Müzik Günü, 20 yıldır dünyanın her yerinde konserler ile kutlanıyor. Avrupa Müzik Şenliği de bu kutlamaların bir parçası. Avrupa Birliği üyesi ülkeler kendi aralarında düzenledikleri ve birçok şehirde aynı anda gerçekleştirilen özel konserlerle kutlamalara katılıyor. Türkiye de 4 yıldır bu şenliğin bir parçası. Bugüne kadar bizden pek çok sanatçı Avrupa'nın çeşitli şehirlerinde konserler verdi, pek çok Avrupalı sanatçı da Türkiye'ye geldi.

Haberin Devamı

Şenliğin amacı Avrupalılık fikrinin yerleşmesi ve yaygınlaştırılmasını sağlamak. Aynı zamanda gelişen teknoloji ve iletişimin hız kazandığı dünyamızda kültür ve sanatı korumak, geliştirmek gibi önemli bir görevi de üstleniyor.

Etkinlikler Avrupa'da olduğu gibi Türkiye'de de halkın ücretsiz izlediği, farklı mekanlarda yapılan konserlerden oluşuyor. Uluslararası bu etkinliğin merkezi Brüksel'de bulunan Association Fete Europeenne de la Musique. Bu dernek yakında Avrupa Birliği Parlemantosu'nun bir alt çalışma grubu olacak.

Merkezden yapılan koordinasyonla değişim programı uygulanıyor ve müzik grupları farklı ülkelerdeki etkinliklere katılıyor. Bu sene de İtalyan Rosso Fiorentino Quartet İstanbul'da konserler verecek. Ayrıca 21 Haziran Dünya Müzik Günü dolayısıyla İstanbul'da müzik yapılan pek çok mekan kapılarını bir günlüğüne ücretsiz açacak.

Avrupa Müzik Şenliği - İstanbul 2002, açılışını 18 Haziran'da Armada Otel'de gerçekleştirilecek toplantı ile yapacak. 20-22 Haziran tarihlerinde İstanbul'un farklı bölgelerindeki meydanlar müzikle çınlayacak.

İşte şenliğin İstanbul programı:

21 Haziran
Esenyurt Belediyesi Sahnesi
Cumhuriyet Meydanı, Esenyurt

Tolga Çandar
Grup Laçin
Fırat Başkale
Kazım Koyuncu
Yücel Arzen
Zülüf
Grup Karşılama
Nurettin Rençber
Bahadır
Kel Hüseyin
Nurgül Ateş
Yol Arkadaşları
Kel Hüseyin
Uğur Karataş

Haberin Devamı

21 Haziran
Line Club

Saat 22.30
Rosso Fiorentino Quartett, İtalya

21 Haziran 2002
Kemancı Alt Kat


Saat:  22:00
Last Hour
IQ

Kemancı Kültür:
Saat 22.00
Mavinin Gölgesi


21 Haziran
Dersaadet
Gazeteci Erol Dernek Sokak No: 11/A
Saat: 21.00
Alaattin Us

22 Haziran
Taxim Shaft

Saat:21:00
Rossso Fiorentino Quartett, İtalya

22 Haziran
Kadıköy Sahnesi
Kadıköy Gençlik Merkezi, Münir Nurettin Selçuk Caddesi, Fenerbahçe (Dereağzı Tesislerinin yanı)


Saat 16.00 - geceyarısı
Bulutsuzluk Özlemi
Yaşar Kurt
Karakedi
Grup Buse
Kutsal
İhtiyaç Molası
Artı
Dorian

Bilgi için:
Tel: (0 212) 237 18 86

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!