İstanbul'un kurtuluşunun 88. yılı

Güncelleme Tarihi:

İstanbulun kurtuluşunun 88. yılı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2011 12:20

İstanbul'un kurtuluşunun 88'inci yıl dönümü nedeniyle Taksim ve Vatan Caddesi'nde törenler düzenlendi.

Haberin Devamı

Tören, İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ve 1. Ordu Komutanı Orgeneral Yalçın Ataman'ın halkı selamlamasıyla başladı. Törene İstanbul Emniyet Müdürü Hüseyin Çapkın, askeri erkan ve vatandaşlar katıldı.

Törende konuşan Topbaş, herkesin gönlünde müstesna yeri bulunan, eşsiz güzelliği ile dünyanın en gözde şehirlerinden olan İstanbul'un kurtuluşunun 88. yıl dönümünü coşkuyla kutladıklarını belirtti.

6 Ekim 1923 tarihinin, milletin destansı mücadelesini en güzel şekilde taçlandırdığı bir tarih olduğunu Topbaş, şunları söyledi:

“Bu son derece anlamlı gün, Cumhuriyet'e uzanan yolun en önemli dönüm noktası olmuştur. Başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere istiklal mücadelesinin bütün kahramanlarını bir kere daha hayır ve rahmetle anıyoruz.Bizim için manevi değeri çok büyük olan bu kurtuluş gününde önemle vurguluyorum ki; İstanbul sadece geçmişiyle değil, bugünü ve geleceğiyle de gurur duyduğumuz bir şehir haline gelmiştir. Küresel barışa katkıları giderek artan İstanbul,kavganın değil barışın, esaretin değil özgürlüklerin şehridir.

Bu şehrin entelektüel gücü, kültür sanat üretkenliği, farklılıkları uyumlaştırma kabiliyeti çok yüksektir. Geçmişinden gelen büyük birikimi geleceğe taşıma iddiası her zaman olmuştur. Bu nedenle işgalle gelenler geldikleri gibi gitmişlerdir. İşgalden geriye hiçbir şey kalmamıştır. Bu İstanbul'un tarifsiz öz güveni sayesinde olmuştur. Kıtaları birbirine bağlayan, farklı kültür ve inançları barış içinde bir arada yaşatan insanlığın ortak medeniyet mirasında da çok özel ve çok önemli bir yeri olan İstanbul, dünyanın sembol şehirlerinden birisidir.”

VATAN CADDESİ TRAFİĞE AÇILDI

Haberin Devamı

Törende daha sonra Vali Mutlu, Başkanı Topbaş ve Orgeneral Ataman tarafından İstanbul'un düşman işgalinden kurtuluşunun 88'inci yıl dönümü nedeniyle düzenlenen kompozisyon, resim ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere hediyeleri verildi.

Tören, halk oyunları gösterilerinin sunulmasının ardından resmigeçitle sona erdi. Tören nedeniyle trafiğe kapatılan Vatan Caddesi, törenin bitiminin ardından açıldı.


İstanbulun kurtuluşunun 88. yılı
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!