İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Ocak 17, 2001 00:00



Dr.Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Karakol kalktı, hırsızlar cirit atıyor

Maslak Atatürk Oto Sanayi Sitesi'ndeki karakolun kalkmasıyla birlikte hırsızlık olaylarının sonu gelmiyor. 35 bin kişinin çalıştığı sitede son bir haftada otuza yakın hırsızlık olayı oldu.

MASLAK

MASLAK Atatürk Oto Sanayi Sitesi'nde ciddi bir tedirginlik yaşanıyor. Karakol'un bir buçuk yıl önce kira karşılayamama gibi bir nedenden ötürü kalkmasından bu yana hırsızlık olayları tırmanışa geçti.

Önceki gece son örneği yaşanan hırsızlık olayında Atatürk Oto Sanayi Sitesi 1'inci kısımda bulunan Mustafa Keskin'e ait Keskinler Otomotiv, Ömer Faruk Akpınar'a ait Oto Akpınar ile Varujyan Markuşyan'a ait Satal Otomotiv soyuldu. En az 2 kişi oldukları tahmin edilen hırsızlar, işyerlerine zarar verdikten sonra Markuşyan'a ait dükkadaki para kasasını balyozlarla kırıp, 22 bin doları alarak kayıplara karıştılar. Bazı arabalar da hasar gördü. 22 bin doları çalınan Varujyan Markuşyan, ‘‘Sanayi sitesi girişindeki Maslak Karakolu kapandıktan sonra hırsızlık olayları artmaya başladı. Sitede yaklaşık üç bin dükkan var. Gece aydınlatma olmamasından faydalanan hırsızlar istedikleri dükkana giriyorlar. Karakol varken her şey polisin kontrolü altındaydı’’ diye konuştu.

Girişimde bulunduk

Günden güne artan hırsızlık olaylarından yakınan Atatürk Oto Sanayi Sitesi esnafı zor durumda. 1.5 senedir karakolun olmaması ve sitenin güvenliğini sağlayacak bir görevlinin bile bulunmaması hırsızlık olaylarının artmasına sebep oluyor. Bölgedeki karakolun kaldırılmaması için yer tahsis eden Oto Sanayi Sitesi Kooperatif Genel Kurulu tüm çabalarına rağmen karakollarını geri alamadılar.

En yakın karokolun Ayazağa'da olduğunu söyleyen Atatürk Oto Sanayi Sitesi Başkan Vekili Mustafa Keskin, can güvenliklerinin bile tehlikede olduğunu söylüyor. Keskin ‘‘Yaşanan bu hırsızlık olaylarında esnaf arkadaşlar hem maddi, hem manevi anlamda mağdur durumda kalıyorlar. Müşteriler arabalarını bizlere teslim ediyor. Bizlere güveniyorlar. Fakat birileri gelip işimize çomak sokuyor. İş sadece hırsızlıkla da bitmiyor. Arabalara ve dükkanlara zarar veriyorlar. Karakolumuz varken bu tür sorunlar yaşanmıyordu. Bölgedeki karakol kaldırıldığından beri hırsızlık olayları göz açtırmıyor. Bizlerin tek isteği bir karakolumuz olsun, emniyetimiz olsun, güvenliğimiz olsun. Biz karakolumuzu geri istiyoruz. Bu konuda tüm resmi makamlarla yazışmalar yaptık. Yer bile tahsis ettik. Karakol buradan taşındı çünkü yeterli bütçesi yoktu, kiradaydılar. Ama bizim de güvenliğimiz kalmadı.'' şeklinde konuştu. l Aynur ASLANKAYA, Serkan AKKOÇ

Atatürk Oto Sanayi Sitesi Başkan Vekili Mustafa Keskin, kaldırılan karakolun geri gelmesi için gerekli başvurularda bulunulduğunu ama sonuç alınamadığını belirtti.

Haberin Devamı

E-mail: ngedik@hurriyet.com.tr

Tel: 0 800 219 60 48 Faks: 0 212 677 03 98

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!