İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Kasım 08, 2000 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Bunun adı ağaç katliamı

YEŞİLKÖY

120 adet söğüt, iki değerli dişbudak ağacı... Kesildiler. Toplam zarar 3 milyarın üzerinde. Yasal işlemler başlatıldı. Ama o ağaçlar artık yok...

Geçtiğimiz hafta Bakırköy sakinleri'nden ‘‘Duyuru’’ başlığı altında bir şikayet bildirisi aldık. Bildiride, semt sakinlerinin nefes aldığı ağaçlık ve yeşil alan niteliğindeki Yeşilköy sahillerindeki ağaçların kesildiği yer alıyor ve bunun son bir örneği olarak sahildeki bir kafenin (Aktop Kafe), alanını genişletmek uğruna yüzlerce ağacı kestiği iddiası yer alıyordu.

Bu şikayet üzerine sözü edilen yere giderek fotoğrafladık. Ayrıca Yeşilköy Muhtarı Bülent Yurtsever ile görüştük. Yurtsever, böyle bir konudan haberdar olmadığını, şikayete konu olan kafenin on yıldır orada bulunduğunu, ağaçlarınsa olsa olsa ancak budanmış olabileceğini belirtti.

Sözkonusu alan Büyükşehir Belediyesi'nin yetki sınırları içinde olduğu için Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Müdürlüğü Florya Şefliği'ni aradık. Öğrendiklerimiz, gerçekten şikayet sahiplerinin ne yazık ki haklı olduğunu ortaya koydu. Park ve Bahçeler Müdürlüğü Florya Şefliği'nin bu durumdan haberi vardı, tutanak tutulmuş, hasar tesbiti yapılmıştı. Sözkonusu alan Florya Şefliği'nin sorumluluğunda olduğu halde iddiaya göre kafe sahipleri tarafından usülsüz ve izinsiz olarak kesilmişti ağaçlar. Yetkililerden aldığımız bilgiye göre kesilen ağaçlar şunlardı: 90 küçük, 30 büyük söğüt ağacı ve iki adet çok değerli dişbudak ağacı. Zarar 3 milyar TL'nin üzerindeydi.

Ağaç dikmek kaça mal olur?

Yetişmesi ne kadar zaman alır?

Kesilmesi ne tür bir zihnin ürünüdür?

Nereden başlasak, nasıl anlatsak...

Aynur ASLANKAYA

Doğal gaz bekleniyor

FERİKÖY

Feriköy, Yaymeydanı Caddesi, Yayla Mahallesi'nde oturan bir okurumuz, mahallelerinde doğal gaz beklendiğini bildirdi. Komşu mahallenin (Paşa Mah.) doğal gaza kavuştuğunu belirten okurumuz, doğal gaz gelmemesinin nedeni olarak bölgede mezarlık olması ve yeterli abone bulunmayışının gösterildiğini söylüyor, ancak doğal gazdan mahrum kalmak için bunun geçerli bir neden olamayacağını da ifade ediyor.

Bakımsız yol kaza nedeni

SARIYER

Sarıyer, Rumeli Feneri, Emlakbank Evleri'nden arayan bir okurumuz, yollarının bozuk olmasından şikayetçi.

Yoldaki çukurlar yüzünden ciddi bir kaza geçirdiklerini anlatan okurumuz, yolda seyir halindeki bütün araçlar için büyük tehlike yaratan bu sorunun bir an önce çözüme kavuşturulmasını semt sakinleri adına istiyor.

Yönetenlerin dikkatine...

YÖNETİLENLERİN DİKKATİNE

Felçli hastalar için evlerinde sağlık hizmeti

BAKIRKÖY

Bakırköy Belediyesi, ilçedeki 65 yaş üzerindeki felçlilerin evlerine giderek koruyucu hekimlik hizmeti veriyor, ücretsiz muayene ve tedavilerini yaptırıyor.

Amaç hepsine ulaşmak

Bakırköy Belediyesi Çevre Koruma ile Sağlık Müdürlüğü'nce ortaklaşa yürütülen ‘‘Sevgi Yumağı’’ projesi kapsamında ilçedeki 10 felçliye sağlık hizmeti götürüldü. Zuhuratbaba'da oturan 2.5 yıldır yatağa bağlı 71 yaşındaki Saime Solmaz ile yine 71 yaşındaki 3 yıldır yatağa bağlı Halil İbrahim Taylan geçtiğimz hafta ekiplerce muayane edildiler. Kendilerinden kan alınan ve Dr. Ayça İribaş tarafından sıkı bir muayeneden geçirilen felçli hastalar, ‘‘Allah Bakırköy Belediye Başkanı'ndan razı olsun. Değil muayene, ilaç sıkıntımızda bile bize yardımcı olmaya çalışıyor. Böyle bir hizmeti her ilçe belediyesi gerçekleştirmeli’’ dediler. Bakırköy Belediyesi yetkilileri de ilçe genelinde 300'e yakın felçli olduğunu belirterek, ‘‘Amacımız hepsine ulaşmak. Düzenli şekilde muayenelerini gerçekleştirmek’’ dediler. Mustafa KINALI

TEL: 0 800 219 60 48 FAKS: 0 212 677 03 98

E-MAİL: ngedik@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!