İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Ekim 26, 2000 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

İETT'den bir rica

Köşemize faks gönderen bir okurumuz Belediye otobüsleri hakkında bir talepte bulunuyor. Faksı yayınlıyoruz:

‘‘Kurtuluş, Feriköy, Çağlayan ve Mecidiyeköy istikametinden gelip, Yenikapı veya Eminönü istikametine gidecek olan otobüsler iki güzergah izliyor. Dolmabahçe ya da Tepebaşı'ndan geçiyorlar. Her ne kadar otobüslerin sağ gövdesinde ışıklı yazı ile bellibaşlı duraklar yazıyorsa da, otobüsün Dolmabahçe'den mi yoksa Tarlabaşı yolu ile mi gideceğini okuyuncaya kadar, otobüs hareket etmiş oluyor. Yolcu yönünü tesbit edinceye kadar otobüsü kaçırıyor veya şoförleri soru yağmuruna tutuyor. Hem şoförlerimize hem de vatandaşımıza zorluk çıkıyor.

Benim talebim, otobüslerin ön camlarına ('Şişhane'den' veya 'Dolmabahçe'den') şeklinde güzergaha dair bir biginin yazılması. Böyle bir uygulama getirilirse kısa yoldan sorun çözülmüş olacaktır.''

İlgililerin dikkatine...

Ruhsatsız ve sağlıksız pide fırını

FATİH

Kentimiz, ‘‘insanı çileden çıkaran durumlar’’ kenti. İşte bunlardan biri: Daha önce de köşemizde yer almıştı... Şikayet üzerine Fatih, Sofular Mahallesi, Horhor Caddesi No. 58, Çınar Apartmanı'nın zemin katında ruhsatı olmadığı ve hijyenik koşullara uymadığı halde faaliyetini sürdüren pide fırını hakkında yetkililerin ilgisini çekmiştik.

Aradan yaklaşık bir ay geçti. Okurumuz bizi yine aradı. Üstelik hayretler içindeydi. 6. İdare'den 1998/237 no.'lu karara göre ruhsat alamayacağı tesbit edilen ve sağlık koşullarına aykırı olduğu saptanan fırın hala inatla, ısrarla faaliyet gösteriyordu. Fırın sahibinin pervasızca ‘‘kimse kapatamaz’’ tavırları bir yanda, mahkeme kararı ve sağlığa aykırılığına dair raporlar bir yanda.

İnsan çileden çıkmaz da ne yapar?

Doğalgaz bağlanmıyor

KAĞITHANE

Çobançeşme Caddesi sakinleri konutlarına doğalgaz istiyor. Yapmış oldukları başvurulara rağmen üç senedir doğalgaz hattı bağlanmadığını söyleyen sakinler, çevrelerindeki tüm sokaklara doğalgaz bağlandığığı halde kendi sokaklarına neden bağlanmadığını soruyorlar.

YÖNETİLENLERİN DİKKATİNE

Yaşlılara taksicilerden destek

BAKIRKÖY

Bakırköy Belediyesi Çevre Koruma Müdürlüğü tarafından yürütülen''Sevgi Yumağı Projesi''ne Bakırköylü taksicilerden destek geldi.

Yenimahalle Taksi Durağı tarafından yaşlılar için tekerlekli sandalye temin edildi. Bu desteğe Yeşilköy Taksi Durağı'da katıldı. Felçli yaşlılar için yaklaşık 300 milyon liralık hasta bezi aldı.

Yaşlıların evlerine kadar giderek tekerlekli sandalyeleri veren İstanbul Şoförler ve Otomobilciler Odası ve İstanbul Esnaf Odaları Birliği Başkan Vekili Erol Korkut da taksicilerin yaşlılara katkı sağlamasının tüm kişi ve kuruluşlara, sivil toplum örgütlerine örnek olması gerektiğini vurgulayarak, ''Türkiye'nin her köşesinde uygulanması gereken bu projeye esnaf kuruluşları olarak her türlü desteğimiz bundan sonra da sürecek'' şeklinde konuştu.

TEL: 0 800 219 60 48

FAKS: 0 212 677 03 98

E-MAİL: ngedik@hurriyet.com.tr

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!