İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 22, 2000 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Pazar mağdurları

HEYBELİADA

Heybeliada, Şehit Ümit Ortaç Sokak'tan arayan bir okurumuz, kurulan semt pazarından şikayetçi. Pazarcıların tentelerini elektrik dieklerine bağladıklarını anlatan okurumuz, bu yüzden yangın tehlikesi atlattıklarını bildirdi. Okurumuz, pazarın kurulduğu günlerde evlerin bahçelerinin işgal altında olduğunu, sandıklar ve diğer eşyaların bahçelere konduğunu belirterek ortalığın çöp yığınından geçilmediğini ifade etti.

Ve gürültü

Pazarcıların sabahın erken saatlerinde, saat 04.00-05.00 gibi tezgah kurduklarını ve bu sırada çok gürültü yaptıklarını söyleyen okurumuz, pazarın önceleri eski Rum Okulu'nun nünde kurulurken şimdi sokk aralarında kurulduğunu bildirdi. Pazar sonrasında çöplerin kaba pisliğinin temizlendiğini ancak çöp artıklarının kaldığını ve sokakları kokuttuğunu beirten okurumuz bu konuda bir önlem alınmasını istiyor.

Sokak lambaları yanmıyor

ZEKERİYAKÖY

Zekeriyeköy, Vişnebir Mahallesi'nden arayan bir okurumuz, 2.5 aydır sokak lambalarının yanmadığını bildirdi. Ayrıca okurumuzun bir şikayeti daha vardı: Elektriklerin sık sık kesilmesi...

Cep isteniyor

FERİKÖY

Feriköy, Baruthane esnafından olduğunu belirten bir okurumuz, belediyenin yararlı bir uygulamasıdan söz etti: Her paftaya bir cep uygulaması ile esnafın mal boşaltması için araçlara uygun yerler açıldığını anlattı. Ne var ki Baruthane Caddesi, 69 no.'lu dükkanın önündeki cebin kaldırılmasının kimi dükkan sahiplerini zor durumda bırakmış. Cebin yeniden konması isteniyor.

Kalp uzmanı niye bir türlü gelmiyor?

ADALAR

Adalıların uzun süredir bir dilekleri var: Adalar Devlet Hastanesi'ne bir kalp uzmanının atanması. Sütunlarımızda ada sakinlerinin bu dileklerine bir kaç kez yer vermiştik.

Okurlarımız çok sayıda kalp rahatsızlığı olanların bulunduğu Adalar'da hastanede bir kalp ve damar hastalıkları uzmanına şiddetle ihtiyaç duyduklarını belirtiyor.

Geldiği gibi gitti

Geçtiğimiz Cuma günü nihayet bir kalp hastalıkları uzmanının geldiğini söyleyen okurlarımız, gelmesiyle yeniden tayinle, Adalar'dan gitmesinin bir olduğunu söyleyerek isteklerinin dikkate alınmasını istiyor.

Kapkaç olayları arttı

BAHÇELİEVLER

Bahçelievler'den faks gönderen bir okurumuz Bançelievler ve İncirli'de son zamanlarda kapkaççılığın arttığını belirtiyor ve bir ay içinde bizzat iki kapkaç olayına tanık olduğunu ifade ediyor. Ayrıca Avcılar ve Sefaköy'de de iki arkadaşının çantalarının çalındığını anlatan okurumuz, güvenlik önlemlerinin arttırılmasını istiyor.

YÖNETİLENLERİN DİKKATİNE

Kaçak kat yıktırıldı

ŞİŞLİ

18 Ağustos Cuma günü köşemizde Şişli 19 Mayıs Mahallesi, Fulya Caddesi üzerindeki bir inşaatla ilgili şikayete yer vermiştik. Şişli Belediyesi'nden konu ile ilgili açıklama geldi.

Şişli Belediyesi İmar Müdürlüğü'nün açıklaması şöyle:

‘‘Şişli, 19 Mayıs Mahallesi, Fulya Caddesi, 57 Pafta, 419 Ada, 29-30 parellere ait 4 bodrum+zemin+4 normal kat ile 4. normal kata bağlantılı çatı arası mahalli olarak proje tasdiki yapılarak, önceki dönem 12.3.1999 tarih ve 99/1-27 sayılı ruhsat düzenlenmiştir.

Mahallinde yapılan incelemede ruhsatına aykırı olarak çatı arasının çekme kat şeklinde yapıldığı tespit edilerek Yapı Tatil Tutanağı düzenlenmiştir. Alınan Encümen kararı gereği sözkonusu çatının yıkımı yapılmıştır. Yasal işlemler devam etmektedir.’’

BAZ İSTASYONLARI SORUNU

Halsizlik ve baş ağrısı

İkitelli, Organize sanayi Bölgesi, Metal-İş Sanayı Sitesi 20. Blok adresinde bulunan firma çalışnlarıyız. Bloğumuz dükkanlarının birinin duvarında baz istasyonu kurulmş olduğunu görmekteyiz. Gazetenizde çıkan şikayetler bizde de var (halsizlik, baş ağrısı, uyku hali). İstasyonun başka bir yere taşınmasını istiyoruz. l Banu POÇİNCİ, Aysegül KELEŞOĞLU (İkitelli Organize Sanali bölgesi, Metam\iş Sanayi Sitesi)

Muhtar rapor istedi!

Abbasağa Mahallesi, Nardenk Sokak başında konteynır büyüklüğünde bir baz istasyonu kuruldu. Altı aydır burada bulunan istasyon için Kaymakamlık ve Belediye'ye imza toplayıp gönderdik. Mahalleli olarak bu durumdan çok tedirginiz. Muhtara da şikayette bulunduk, ne var ki muhtarın tepkisi çok ilginçti: ‘Hasta olduğunuza dair hastaneden rapor getirin’’dedi. Mahalleli soruyor: ‘‘Kanser olduktan sonra mı önlem alınacak?’’ Abbasağa Mahallesi Sakinleri (Abbasağa Mah., Nardenk Sok., Beşiktaş)

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!