İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 18, 2000 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Gürültü, gürültü, gürültü....

KADIKÖY

Kadıköy Kadife Sokakta'ki gürültü ve çöp kirliliği ve sık çıkan kavgalar yüzünden mahalle sakinlerinin huzuru kalmadı. Ve bir sorunları daha var: seslerini bir türlü duyuramadıklarını düşünüyorlar.

Kadıköy Kadife Sokak'ta faaliyette bulunan barlar her geçen gün sorun yaratmaya devam ediyor. Sokaktaki 14 barın kapatılmasını isteyen sakinler yetkililerin ilgisizliğinden şikayetçi.

Aralarında ünlü şair Melih Cevdet Anday'ın da bulunduĞU sokak sakinleri, barların kapatılması yönünde başlatılan imza kampanyasının bir sonuç vermediğini söylediler. Gece geç saatlere kadar yüksek volümlü müzik yüzünden uyuyamadıklarını, gürültünün sadece barların içinde değil, sokaklara taştığını söyleyen sokak sakinleri 6 yıldır bu soruna bir çözüm bulamadıklarını belirttiler.

Gece geç saatlere kadar müzikli eğlencenin sürdüğü Kadife Sokak sakinleri, ''Bizim sorunumuz bar işletmecileri ile değil. Yasal boşluktan dolayı herkes istediği gibi davranıyor. Biri saat 01.00'de müziği keserken diğeri sabah 04.oo'e kadar faaliyetini sürdürüyor. Yazın da gelmesiyle bahçelerini açtılar ve eğlenceyi dışarıya taşıdılar. Sorun sadece bununla da bitmiyor. Geç vakitlere kadar eğlenen müşteriler sokaklara çıkıp yüksek sesle konuşuyorlar. Sık çıkan kavgalar da gürültü kaynağı. Gürültü bununla da kalmıyor. Çöp toplama işi zorunlu olarak çok geç saatlerde yapıldığı için bir de bunun gürültüsünü çekiyoruz. Bu durum ister istemez bizlerin sağlığını olumsuz yönde etkiliyor. Çalışanı var, yaşlısı var, hastası var ama bunları düşünen yok'' şeklinde konuşuyorlar.

Yine kaçak inşaat

ŞİŞLİ

Avukat bir okurumuzdan faks aldık. Konu kaçak inşaat. Şişli, 19 Mayıs Mahallesi, Fulya Caddesi üzerinde yasal irtifa 15.50h iken şu anda 27.50 h yüksekliğe ulaşan inşaatın yapımının devam ettiğini belirten okurumuz, yapılan tüm şikayetlerin sonuçsuz kaldığını, belediye yetkililerinin her kaçak katta zabıt tuttuklarını, ceza yazdıklarını, ama herşeye rağmen inşaatın sürdüğünü bildirerek gereğinin yapılmasını istiyor.

Yönetenlerin dikkatine...

NE DİYORLAR?

Sokak sakinlerinin görüşlerini de aldık. Görüştüğümüz kişiler arasında esnaf da var.

Sonnaz Dikişçioğlu

‘‘Barlar açılmadan önce,bu sokakta oturan insanlardan izin alınmadı. Gürültü sokaklara taşmaya başladı,artık dayanamıyoruz. Barlar, Balıkçılar Pazarı'nın olduğu yere taşınabilir.’’

Kemal Hüseyin Koç (Esnaf)

‘‘14 yıldır bu sokakta esnafım. Barlar açılınca benim de işlerim açıldı. Bu sokakta oturmuyorum. Saat 10 gibi dükkanımı kapatıyorum. Gürültüyü bu sokakta yaşayan çekiyor.’’

Nevin Düzel ‘‘Huzurumuz kalmadı.Yazın gelmesiyle bahçelerini de açan barlar yüzünden pencere açmak bile sorun oluyor. Barlar daha uygun bir yere taşınabilir.’’

Esat Baysun (Bar sahibi)

Üç senedir bar işletiyorum. Gece 12:00'de müziğin sesini kesiyorum. Diğer barları bilemem. Bu izinleri Belediyeyi ve Emniyet Müdürlüğü veriyor. Artık bu sokak böyle gider.’’

Ne lastik kalıyor, ne jant

MASLAK

Maslak yolundaki bir çukur pek çok araç sahibine masraf çıkarmış durumda. Üstelik sorun, masrafla da kalmıyor, çünkü dökülen mıcır, çukuru son anda görüp de fren yapmaya çalışanların kayarak kaza geçirmesine neden oluyor.

Bizi arayan bir okurumuz, önceki gece aracıyla Maslak yolunda seyrederken, hiçbir uyarının bulunmadığı bir çukura girdiğini, lastiğinin ve jantının parçalandığını anlattı. Çukur, 10 cm derinliğinde 10 cm çapında; Princess Oteli'ne 50 metre mesafede. Okurumuz, aracından indiğinde yerde pek çoık jant kapağının bulunduğunu belirtti. Öte yandan aynı güzergahı kullanan bir arkadaşını uyarmak istediğinde arkadaşının da aynı noktada kaza geçirdiğini öğrenmiş. Bir haftadır üzeri kapatılmayan çukuru son anda fark eden arkadaşı fren yaptığında, arkadaki araç çarpmış.

Okurumuz, bir de mıcır dökülmüş olmasının araçları için kayma tehlikesi de yarattığını belirterek bir an önce önlem alınması gerektiğini bildirdi.

YÖNETİLENLERİN DİKKATİNE

Çırpıcı Parkı yenilenecek

ZEYTİNBURNU

Yeşil alanların sınırlığı olduğu kentimizde, parklara duyulan ihtiyaç herkesçe malum. Kimi parkların bakımsızlığının da kullanım açısından semt sakinleri için şikayet konusu olduğu da... Bu açıdan Zeytinburnu sakinlerine müjdemiz var. Büyükşehir Belediyesi Zeytinburnu 'ndaki Çırpıcı Parkı'nı kapsamlı bir şekilde ele alıyor. Belediye, parkla ilgili gerekli incelemeler sonucunda aşağıda sıralanan çalışmaların başlatılması kararını aldığını bildirdi. Belediye'den yapılan açıklamaya göre yapılacak çalışmalar aşağıda sıralandığı gibi:

Tahrip edilen çim saha yeniden düzenlenecektir.

Kuruyan ağaçların yerine yenileri dikilecektir.

Bozulan font demir yeniden yapılacaktır.

Elektrik tesisatı onarılacaktır.

Tuvalet ve büfelerin kiraya verilmesi sağlanacaktır.

Seyyar satıcılar dışarı çıkarılarak, tahribat önlenecektir.

Parkın giriş ve çıkışı ağaç trafiğine kapatılacaktır.

Alana çöp konteynırları konulacaktır.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!