İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 06, 2000 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Emniyet şeridini ihlal ediyorlar

BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ

Boğaziçi Köprüsü'nü her gün kullandığını belirten bir okurumuzdan e-mail aldık. Kısaca şöyle:

‘‘En sağdaki emniyet/acil şeridi bazı özel arabalar tarafından kullanldığı halde bu arabaların sürücülerine hiç bir uyarıda bulunulmuyor. Bizler kuyrukta sıramızı beklerken bunların vızır vızır geçmesi asap bozucu.’’ Okurumuz bu ‘‘imtiyazlı sürücüler’’ yüzünden ambulansların geciktiğine tanık olduğunu belirtiyor.

Kural herkes için

İkinci olarak, kamyon ya da eşya taşıyan kamyonetlerin köprüye girişi yasak olduğu halde bunlara rastladığını belirtiyor okurumuz. Bu konuda da ‘‘Kural, herkes için geçerli olsun’’ diyor, ve şöyle devam ediyor:

Köprüye yaklaşırken park alanına sapan ve daha sonra tekrar köprü yoluna birleşen bir ara geçiş vardır. Giriş bir barikatla kısmen kapalıdır. Bazı arabalara bu yolu kullanarak beklemeksizin köprüye varma imtiyazı tanınmaktadır. Ayrıca Anadolu tarafından köprüye olan son bağlantı yolundan sonra sağdaki şerit bir süre kesik çizgi ile ayrılmıştır. Yani çizginin sağına geçilebilir. Ama son bir aydır trafik polisi bu kesik çizgiye barikat kurarak bağlantı yolundan köprü yoluna inen araçları sola sevketmektedir. Sanırım bu, trafiğin akışını kolaylaştırmak için yapılmaktadır. Ancak kesik çizgi kesiksiz duruma getirilirse yapılmakta olan birçok hata önlenmiş olur.’

Oyak Sitesi'nin sorunları

AYAZAĞA

Ağazağa Oyak Sitesi sakini bir okurumuz, sitelerinin sorunlarını bir bir sıralamış gönderdiği e-mail'de:

Sitelerinin kente bağlantı yollarının ihtiyaca cevap veremediğini belirten okurumuz, site sakinlerinin çok yoğun bir iş semti olan Oto Sanayi Sitesi içinden geçen yollarının, sanayi sitesi dışından geçirilmesini; Ayazağa Köyü'nden Maslak'a çıkışta Sarıyer istikametine de dönüş olanağının sağlanmasını ve diğer yerleşim yerlerinde olduğu gibi sitenin yanından geçen TEM otoyoluna doğrudan giriş çıkış bağlantasının yapılmasını istediklerini belirtiyor.

Okurumuz ayrıca site içindeki yollara sürat sınırlaması amacıyla yapılmış tümseklerin çok yüksek olduğunu, araçların altlarını çarptığını söyleyerek daha uygun hız bariyerlerinin yapılması gerektiğini belirtiyor.

Kaçak yapılar

Okurumuz, site içindeki orta öğretim okuluna tahsis edilmiş arazi üzerinde kaçak olduğu söylenen, ancak faaliyet gösteren fabrikaların bulunduğunu söyleyerek bunların yarattığı çevre kirliliğine dikkat çekilmesini istiyor.

Semt sakinlerinin bu fabrikalar yerine okul binası yapılmasını istediğini de belirtiyor okurumuz.

Son olarak da sitede 1800'e yakın ailenin yaşadığına dikkat çeken okurumuz, site sakinlerinin bir muhtarlık istediğini belirtiyor.

Sokakta trafik karmaşası

ŞİŞLİ

Şişli, Feriköy, Çobanoğlu Sokak'tan arayan bir okurumuz, sokaktaki trafik karmaşasından söz etti. Tüm sokakların tek yönlü olmasına rağmen, Çobanoğlu Sokak'ta trafik levhalarındaki bir terslik sonucu, sokağa hem giriş, hem çıkış olarak kullanan araçlar yolda karşı karşıya geliyor ve trafik kaosu yaşanıyormuş. Okurumuz sokakta sık sık bu yüzden tartışmalar çıktığını söylüyor.

Havalandırma gürültüsü

ACIBADEM

Acıbadem'den e-mail gönderen bir okurumuz, Acıbadem Hastanesi çevresindeki semt sakinlerinin ortak bir şikayetini dile getiriyor. Hastanenin havalandırma sisteminin, okurumuzun deyişiyle bir fabrika çalışması ve çevrede yarattığı gürültü kirliliğinin semt sakinlerini rahatsız etmesi konuyu defalarca yetkililere götürmeleriyle sonuçlanmış. Ancak şikayet sonucu olumlu bir gelişme olmadığı bildiriyişor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!