İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Şubat 17, 2000 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

TAKİPÇİSİYİZ

Florya’da kaçak katı durdurduk

Geçtiğimiz hafta Florya'dan art arda iki ayrı kaçak kat ihbarı geldi. Birincisi Acar Sokak'ta bulunan Demirler Apartmanı. Depremden sonra binanın takviyesi için çalışmalar başlatılmış ancak iş yeni kat çıkmaya kadar vardırılmıştı. Florya için verilen imar izni zemin kat artı 2.5 kat. Demirler Apartmanı'nda ise 6. katın inşaatı yapılıyor. Durumu bize bildiren okuyucumuz inşaatın daha önce belediye tarafından mühürlendiğini söyledi. Ancak mühür apartman sahiplerini durdurmaya yetmemişti. Çalışmalar hafta arası saat 17:00'den sonra ve haftasonları sürdürülüyordu.

Durumu tekrar Bakırköy Belediyesi İmar Müdürlüğü yetkililerine bildirdik. Tespit için bölgeye giden görevliler kaçak kat hakkında zabıt tuttular ve yıkım kararı aldılar. Apartmanın her katında çift daire bulunuyor ve her biri için 20 milyar para cezası kesildi. Yıkım kararı 1 ay sonra belediye encümenine gidecek. Ancak yıkımın ne zaman yapılacağı, hatta yapılıp yapılmayacağı belirsiz. Çünkü belediyenin yıkım işleri için ayrılmış bir kadrosu yok. Her yıl iki kez yıkım işleri ihaleye çıkarılıyor. Tüm yıl boyunca sıraya konan yıkımlar gerçekleştiriliyor. Demirler Apartmanı'nın tepesindeki gecekondunun akibetini izleyeceğiz.

İkinci ihbar

İkinci ihbar ise Adakale Sokak'tan. Okuyucumuz bahçeli evlerin bulunduğu Florya'da, 1 dönüm gibi küçük bir arazi üzerine 5 katlı iki blok inşa edildiğini, hatta yandaki apartmanın arsasından da 80 cm. çalındğını bildirdi. Apartman sakinleri inşaatın sahibini uyarmışlar, ancak tehdit kokan cevaplar almışlardı. Başvurdukları Bakırköy Belediyesi İmar Müdürlüğü yetkililerinden de ilgi görmemişlerdi.

Yetkililer bu bina hakkında da araştırma yaptıklarını, ancak imara aykırı bir duruma rastlamadıklarını belirttiler. Çünkü 5 katın ikisi yer altında bulunuyordu. Oysa inşaatın çekilen fotoğraflarında etrafındaki binalardan ne kadar yüksek olduğu açıkça görülüyor. Eğer çatı katı dubleks yapılırsa ses çıkarılmıyor. Ayrı bir daire olarak tasarlanırsa kanuna aykırı oluyor. Ama her iki durumda da apartmanın kat sayısı aynı.

Banu TUNA

Köpek sahipleri, lütfen dikkat

BOSTANCI

Birsen Özgüder adlı okurumuzun gönderdiği faksı yayınlıyoruz:

‘‘10 Şubat Perşembe günü, saat 12.30-13.00 arasında, Bostancı Ali Nihat Tarlan Caddesi'nde kızım, sahipli bir köpek tarafından ısırılmıştır. 21 yaşında olan kızım köpeğin siyah kıvırcık tüylerinin olduğunu, cinsininse muhtemelen Kaniş veya Terrier olduğunu ve yanındaki bayanın orta yaşta, orta boyda, esmer tenli, koyu renk saçlı ve bakımlı (süslü) bir bayan olduğunu, üzerinde açık renk (krem rengi olabilir) bir kürk manto bulunduğunu söyledi. Köpek, sahibinin elinde bulunan tasmaya rağmen kızımın üstüne atlayıp burnunun her iki tarafından dişlerini geçirmiş ve köpeğin sahibi olan bayan evden para almak bahanesiyle kızımı orada bırakıp koşarak uzaklaşmış. Köpek kayıp olduğundan maalesef bize başvurduğumuz hastane tarafından ‘‘kayıp köpek tarafından ısırılmış kişi’’ muamelesi yapılmaktadır. Dolayısıyla kızımın üç aşı yerine beş aşı olması gerekiyormuş. Bu hanımdan insanlık adına bizi aramasını rica ediyoruz. Öyle ki, kendisinden sadece köpeğin aşı karnesini bize ibraz etmesini istiyoruz. Ancak bu şekilde aşı olduğumuz merkez, beş yerine üç aşı olmamıza karar verecek. Bu hanımdan, bir anne olarak bir an önce 0216 463 72 13 no.'lu telefona müracaat etmesini rica ediyorum.’’

Koruda bekleyen ağaçlar

Emirgan

Emirgan'dan arayan okurumuz, sık sık gittiği Emirgan Korusu'nda kaderine terk edilmiş çam ağaçları olduğunu bildirdi. Sayıları yaklaşık 500'ü bulan ağaçlar, Büyükşehir Belediyesi tarafından bir süre önce buraya getirilmiş ancak dikim yapılmamıştı. Konuyla ilgili bilgi almak üzere İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ni aradık. Yetkililer, Park ve Bahçeler Müdürlüğü'nde konuyla ilgilenen iki mühendis bulunduğunu, dikim için doğru zamanın beklendiğini söylediler. Yani ağaçlar tehlikede değiller.

Adalar'a Halk Ekmek yok

Adalar

İstanbul'un pek çok bölgesinde bulunan ve 50 bin liraya satılan 250 gr.'lık Halk Ekmek'ten Adalar halkı da faydalanmak istiyor. Bizi arayan okurumuz Adalar'da ekmeğin şu anda 110 bin liradan satıldığını bildirdi ve gramajı daha fazla ve daha ucuz olan Halk Ekmeğin neden Adalar'da bulunmadığını sordu. Konuyla ilgili bilgi almak üzere Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı Halk Ekmek'in Genel Müdür Yardımcısı Salih Bekaroğlu ile konuştuk. Bekaroğlu, Adalar'a Halk Ekmek götürmeyi düşünmediklerini, nakliye maliyetinin fazla olması nedeniyle zarar ettiklerini belirtti. Bir süre önce Şile'de de aynı sorun yaşanmış. Ekmek başına maliyet 12 bin liraya çıkınca Şile'ye ekmek dağıtmaktan vazgeçilmiş. Ancak Şileli bir vatandaş nakliye sorumluluğunu üzerine alınca dağıtım yeniden başlamış. Bekaroğlu ekmek başına maliyetin 20 bin liraya çıkacağını hesapladıkları Adalar için de böyle bir çözüm öneriyor: ‘‘Biz kar amacı güden bir kurum değiliz. Kar etmiyoruz ama zarar da etmemeye çalışıyoruz. Siz nakliye masrafını karşılayın, biz ekmeği verelim’’.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!