İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Ocak 18, 2000 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Direğimizi geri istiyoruz!

EMİRGAN

BİR sokak düşünün. 40 yıldır oturduğunuz evinizin sokağı. Annenizin, aneannenizin oturduğu sokak. Evinizin önünde bir de elektrik direği var. Yıllar, yıllar gecelerin karanlığında tanıdık bir aydınlık.

Sizin eviniz.

Sizin sokağınız.

Sizin direğiniz...

Emirgan Mektep Sokak'ta kuşaklar boyu oturdukları evlerinin önündeki direk söküldüğünde, 40 ve 50 No.'lu evlerin sakinleri ister istemez bir eksiklik duygusuyla kalakalmışlar.

Ama onlarınki yalnızca şekil açısından bir özlem değil.

Bizi arayan okurumuz, geçtiğimiz temmuz ayında bir kazı sırasında evlerinin önündeki direğin sökülmesinden şikayetçi.

Okurumuz, sökülen direğin yerine, yolun aşağısına ve yukarısına yeni aydınlatma direklerinin dikildiğini, ancak aradaki mesafenin uzunluğu ve aydınlatmanın yetersiz kalması nedeniyle evlerinin önünün karanlık olmasından yakınıyor. Dediğine göre pekçok sefer ilgili yerlere başvurmuş ancak sonuç alamamış. Temmuz ayından beri uğraştığını ama derdini kimseye dinletemediğini belirtiyor.

İlgi ve özen isteniyor

GÜNEŞLİ

GÜNEŞLİ'den faks gönderen bir okurumuz, semtleriyle ilgili iki konu üzerinde durmuş: Birincisi, Güneşli Meydanı'nda eski Atatürk heykelinin 20 yıl önce meydana uygun olabileceğini, ancak şimdilerde küçük kaldığını söyleyen okurumuz, meydana yakışır, daha gösterişli bir Atatürk heykelinin daha uygun olacağı görüşünde. İkinci olarak, meydanın projektörle aydınlatılmasındaki aksaklık yüzünden büyük bir alanın karanlıkta kaldığını belirten okurumuz, havaların erken karardığı bu kış günlerinde semt halkının bu durumdan tedirgin olduğunu belirterek, ilgililerden aydınlatma ile ilgili sorunu gidermelerini istiyor.

Telefon santralı değişmeli

BÜYÜKÇEKMECE

MİMAR Sinan Beldesi, Akkent Sitesi sakinleri adına arayan bir okurumuz, yıllardır karşı karşıya kaldıkları bir sorunu dile getirdi. 1995 yılından beri 230 hanelik bu sitede yaşamakta olduğunu belirten okurumuz, telefon santralinin yetersizliği yüzünden iletişim sorunu yaşadıkların ifade etti. Hemen her gün telefon kesintileri yaşandığını, bazen günlerce telefonsuz kaldıklarını bildiren okurumuz, 60 yaşında ve kalp rahatsızlığı olduğunu vurgulayarak, telefon bağlantısının olmayışının yarattığı sakıncaları dile getirdi. Birçok kez yapılan başvurularda, telefon santralinin yetersizliğinden söz edilerek değiştirilmesi gerektiği bildirilmiş. Okurumuz pekçok site sakininin mağdur olduğunu, bir an önce gerekenin yapılması konusunda ilgililerden yardım beklediklerini belirtti.

Trenlere ne oldu?

ANADOLU Yakası'ndan bir okurumuz aradı. Banliyö trenlerinden şikayetçi. Yolda bakım ve onarım nedeniyle Tuzla-Suadiye arasında her zaman bindiği banliyö treninin güzergah değiştirmesi sonucu işe geç kaldığını anlattı. Sabah 8.30’da herzamanki gibi bindiği tren gideceği yere öylesine gecikerek gidiyormuş ki Suadiye'deki işinde ancak 10.45'te olabildiğini ifade etti.

‘‘Bu, ne zaman düzelecek?’’ diye soruyor okurumuz.

ALKIŞLAR

Bayrampaşa Belediyesi'nden karşılıksız burs

BAYRAMPAŞA Belediye Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ile birlikte, belediyeye bizzat müracaat eden 552 öğrenciye karşılıksız burs veriyor. Asıl mesleği öğretmenlik olan Bayrampaşa Belediye Başkanı Hüseyin Bürge, konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada ‘Geleceğimizin teminatı olan öğrencilerimize yardımcı olmak boynumuzun borcudur. Onların sıkıntılarını bir nebze de olsa imkanlarımızın elverdiği ölçüde azaltmaya, destek olmaya çalışıyoruz.’’ dedi. Halen 212 ilkokul, 182 ortaokul, 158 lise öğrencisi toplam 31 milyar TL'yi bulan karşılıksız yardımdan yararlanıyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!