İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Aralık 24, 1999 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

ALKIŞLAR

Belediyeden egzoz istasyonu

Sultanbeyli Belediyesi bir ilke imza atarak egzoz gazı ölçme istasyonu kurdu. Belediye garajında açılan emisyon ölçümlerinden sadece 2 milyon lira sembolik bir ücret talep ediliyor. Başkan Yahya Karakaya amaçlarının kar etmek değil, bu alanda da Sultanbeyli’lere hizmet vermek olduğunu açıkladı.

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Tetrapak konteynırı geri gelsin

SAHRAYICEDİD

Sahrayıcedid, Taşlıyol Sokak'tan arayan bir okurumuz, mahallelerindeki tetrapak kumbarasının kaldırılmasından şikayetçi. Doğa dostu okurumuz, tetrapak kutularını biriktirip bu kumbaralara atmaktaymış. Şimdi ise atacak .yer bulamıyor. Okurumuzun bir de sorusu var: Duyduğuna göre belediyeler bu kumbaralara izin vermiyormuş.Bu duyumun doğru olup olmadığını merak ediyor.

Pazar kapkaççıları işbaşında

KADIKÖY

Kadıköy'den arayan bir hanım okurumuz, Salı Pazarı'nda çanta kapkaççılığının arttığını belirterek yetkililerin önlem almasını istedi. Bir hafta içinde hem kendisinin, hem de bir arkadaşının çantası çalınmış. Duyduğuna göre son günlerde bu olaylarda artış olmuş.

Okurumuzun diğer bir şikayeti de köpek sahiplerinin köpeklerinin ihtiyacının giderilmesinde duyarlı davranmamaları. Kaldırımlarda yürümek zorlaşıyormuş.

Dallar kırıldı

BEŞİKTAŞ

Beşiktaş'tan arayan bir okurumuz, Ortabahçe Caddesi'nde Emlak Bankası'nın karşısına rastlayan yerdeki büyük bir ağacın dallarının rüzgar yüzünden kırıldığını ve araçların üzerine düştüğünü belirtti. Okurumuz, ağaca gerekli bakım yapılarak, hem ağacın, hem de altındaki araçların daha fazla zarar görmemesi için yetkililerden konuyla ilgilenmelerini istiyor.

Makbuz bir muamma

KADIKÖY

Kadıköylü okurlarımızın bir sorunu var. 65 yaş üstündekiler için İETT'den ücretsiz yolculuk etmek için alınan kartların yenisiyle değişimi sırasında Hasanpaşa İETT bürosunda 5 milyon TL ödediklerinde karşılığında 250 bin TL'lik makbuz veriliyormuş. Bir açıklama istediklerinde ise tatmin edici bir yanıt verilmiyormuş.

Asfalt isteniyor

GAZİOSMANPAŞA

Gaziosmanpaşa'dan arayan bir okurumuz, bu yağmurlu günlerde Karadeniz Mahalesi sakinlerini rahatsız eden bir durumu bildirdi. 1070, 1071 ve 1072 sokakların asfaltsız kaldığını, kanalların tıkanıklığı yüzünden taşmaların meydana geldiğini ifade etti.

Madem sökecektiniz

FATİH

Fatih'ten arayan bir okurumuz, Fevzi Paşa Caddesi'ndeki çiçekli alanın korunması için daha önce yapılmış olan demir korkulukların şu günlerde sökülmekte olduğunu bildirdi. Okurumuz, onca masrafla yapılan bu yeşil alan çevrelemesinden niye vazgeçildiğini soruyor.

Semt pazarı mağduru

AVCILAR

Avcılar'dan arayan bir okurumuz, cumartesi günleri kurulan semt pazarı yüzünden elektrik kesintilerinin meydana gelmesinden şikayetçi. Avcılar, Cihangir Mahallesi, Talatpaşa Caddesi, 8 No.'lu apartmanda oturan okurumuz, pazarcıların iplerini apartmanın önündeki elektrik direğine bağlamaları yüzünden direkte şelale meydana geldiğini ve elektrik kesintilerinin olduğunu belirtti. Defalarca ilgili kurumlara yaptığı başvurular ise sonuçsuz kalmış.

BELEDİYELERDEN YANIT BEKLİYORUZ

Bu ağaçlar kurusun mu?

KADIKÖY

Çarşıiçi Surp Takavor Ermeni Kilisesi'nin hemen karşı köşesindeki asırlık çınarlar çevredeki satıcıların bilinçsizliği yüzünden kuruyacak mı? Belediyeniz ne zaman bu ağaçların arasına hediyelik eşya standı kuranlara müdahale edecek?

Onları geçtik... İskele meydanında, Günaydın Et Lokantası'nın hemen yanında bitiveren piyango bayii, yine iskele çıkışına kurulan soldaki kasetçi ve sağdaki Milli Piyango bayii ve Bahariye Caddesi'nin havuzlu çıkışında Şilan'ın önüne kurulan iki adet lokmacı kulübesi... Bunlardan haberiniz var mı? Ne yapmayı düşünüyorsunuz? Okurlarımız soruyor...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!