İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Kasım 10, 1999 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

BU OLAYIN TAKİPÇİSİYİZ

Başkana davet var

Küçükçekmece Belediye Başkanı Halidun Özbatur'un her hafta bir mahalleyi ziyaret ettiğini duyurmamızın ardından Yenidoğanlılar başkanı mahallelerine bekliyor.

Sütunlarımızda son bir hafta içinde iki kez Küçükçekmece'den haberlere yer verdik. Küçükçekmece İstanbul'un özellikle nüfus ve sanayii açısından son derece hızlı gelişen bir ilçesi. Gecekondulaşma ve kaçak yapılaşma hat safhada ve Marmara Depremi'nde kentte en büyük yıkımın meydana geldiği bölgelerin başında geliyor.

Küçükçekmece'de belediye seçimlerini DSP'nin adayı Halidun Özbatur göğüsledi. Başkan Özbatur, göreve geldiğinden bu yana basına açık ihale uygulamaları, depremin ardından yerel yönetimler konusundaki samimi görüşleri ile olumlu tepkiler alıyor.

Halidun Bey'in köşemizde yer verdiğimiz yeni bir uygulaması da her hafta bir mahalleyi ziyaret etmesi. Başkan, sorunları yerinde görmek, birinci ağızdan ahaliden dinleyebilmek ve seçmenlerine söz verdiği, ancak deprem gibi olumsuzluklar nedeniyle geciken hizmetlerden dolayı Küçükçekmecelilerden özür dileyip, zaman istemek için, her hafta yardımcılarının tayin ettiği bir başka mahalleyi dolaşıyor. Bu ziyaretlerinde de, politikacıları sadece seçim öncesinde görmeye alışmış halktan büyük ilgi görüyor.

Bir önerimiz var

Halidun Özbatur'la ilgili dün köşemizde bir başka habere yer verdik. bir okurumuz başkana teşekkürünü iletmemizi istiyordu. Okurumuzun çocuğu, servis arabası otobüs durağında beklerken bir kamyonun çarpması sonucu yaralanmış ve veli, belediyenin önlem almasını istiyordu. Önlem alınmakta gecikilmedi başkan kendisini arayıp geçmiş olsun dedikten sonra sözkonusu bölgeye bir yaya geçidi ve iki adet fosforlu hız kesici konulmuş.

Bu teşekkür isteğini yayınlamamızın ardından Yenidoğan Mahallesi sakinleri adına (ki bunların büyük bir kısmı emekli demiryolu çalışanlarından) Mehmet Köseli adlı bir okurumuzdan şikayet aldık.

Okurumuz haberimizde adı geçen Yenidoğan Mahallesi'nin bütün Küçükçekmece'nin aslında en sorunlu bölgelerinden biri olduğunu ve mahalle halkının başkanın bu sorunlarına acil çözüm üretmesini beklediğini bildirdi. Ahali artık asfaltlanmamış sokaklardan, toz ve çamurdan, bitmeyen çöp sorunundan bıkmış.

Bir önerimiz var: Neden Başkan Özbatur bu haftaki ziyaretini Yenidoğan'a yapmasın?

Böylece hem kendisine yöneltilen iddialara yanıt verilmiş, hem de buradaki halkın gönlünü kazanıp çözümlere birlikte ulaşmada yol katedilmiş olur. Çünkü Küçükçekmece Belediye Başkanı Halidun Özbatur'la ilgili bize ulaşan olumlu görüşlerin yanında, bazı okurlarımız başkanın kendisine oy veren bölgelere öncelik tanıdığını, bu gezilerin ise göstermelik olduğunu savunuyor.

Başkana ve yardımcılarına rehberlik etmeleri için okurumuz Mehmet Köseli'nin telefonu bizde mevcut. Yenidoğan'la ilgili gelişmeleri sizlere duyuracağız, çünkü bu olayın takipçisiyiz.

Savaş ÖZBEY

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Evlerimiz teslim edilsin

BAHÇEŞEHİR

Daha önce de duyurduğumuz bir konuyla ilgili olarak yine bir şikayet aldık. Bahçeşehir Şelale Evleri'nden korut alan okurlarımız Emlak Bankası'nın bitmiş olan konutları teslim etmesini istiyor.

İnşaat hızla sürüyor

BAKIRKÖY

Florya Kırserdar Sokak, 39 numaradaki mühürlü inşaat bütün bildirimlere karşın hızla sürmeytekmiş. 'Mühür fekki'nin (mühür ihlali) suç olduğunu hatırlatan okurumuz, yetkililerin konuya eğilmesini bekliyor.

Tüpler tehlike yaratıyor

BOSTANCI

Yer, Çamaşırcı Deresi'nin yanındaki otopark. Okurlarımız, buraya park eden tüp kamyonunu ve yapılan tüp dağıtımından endişeli. Semt sakinleri, belediyenin bir kaza olmadan bu konuya eğilmesini istiyor.

Kumcular geri geldi

ŞİŞLİ

Şişli, Halil Rıfat Paşa Mahallesi’den arayan okurlarımız, Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül'ün, mahallelerindeki spor tesislerinin açılışında buradaki kumcuların kalkacağına dair söz verdiğini, bu sözünü de tutarak kumcuların kaldırıldığını bildirdi.

Ancak aradan üç gün geçtikten sonra bunların yeniden faaliyete başladığını anlatan okurlarımız, cumartesi pazar demeden çalıştıklarını, gürültüden ve çevre kirliliğinden rahatsız olduklarını duyuruyor. Yönetenlerin dikkatine...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!