İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Kasım 03, 1999 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

İki trafo, iki sorun

GÖZTEPE, OKMEYDANI

Göztepe'den arayan bir okurumuz, Kavaklı Sokak, Can Apartmanı karşısındaki trafonun izinsiz yapıldığını belirterek mahalle sakinleri tarafından mahkemeye verildiğini anlattı. Semt sakinleri İstanbul Özel İdari Mahkemesi'nde görülen davayı kazanmış ve yürütmeyi durdurma kararı alınmış. Ne var ki, karşı taraf Danıştay'a başvurmuş. Okurumuz, trafo yapımının halen devam ettiğini ve önceki gün beş çınarın kesildiğini bildirdi.

Okurumuz, ayrıca yapımı süren trafonun etrafının tahta perdelerle çevrili olduğunu, perdenin içerdeki faaliyeti gizlediğini de bildirdi.

Okmeydanı'ndan da trafo ile ilgili bir şikayet aldık. Bizi arayan bir okurumuz, Fatih Sultan Minberi Caddesi'ndeki Meyhan Pasajı esnafı adına aradığını belirterek trafonun yetersiz olduğunu ve sık sık elektrik sorunlarının yaşandığını anlattı. Aksaklığın giderilmesi esnafın ortak dileği.

Bu mahalle unutulmuş gibi

KADIKÖY

Kaldırımsız bir sokak olur mu? Hele bir de bir ilkokula gidiş yoluysa, kaldırımsız olması kabul edilebilir mi?

Kadıköy'ye bağlı Dumlupınar Mahallesi, Yumurtacı Aptibey Caddesi, Doktor Erkin çıkmaz sokağı sakinlerinden bir faks aldık. Faksı kaleme alan okurumuz, Aptibey Caddesi'nde bulunan Halit Berk İlkokulu öğrencilerinin okullarına giderken zorlandıklarını belirtmiş. Bina yapımında imar, yola sıfır olarak verildiği için cadde boyunca sıralanan binaların önünde bir kaldırım yokmuş. Binaların alt katları ise çoğunlukla oto tamirhanesi olarak kullanılmaktaymış. Araçların da caddeye yola park etmeleri sonucu, yayalara yürüyecek yer kalmıyormuş.

Sokakta terkedilen araçların içinde de kedi ve köpeklerin barındığını anlatan okurumuz, çocukların da bu araçların içinde oynadıklarını eklemiş.

Yolun çöplükten ve pislikten geçilmediğini bildiren okurumuz, semt sakinleri ve özellikle öğrencilerin velileri adına bir an önce ilgililerin önlem almasını istiyor.

Yönetenlerin dikkatine...

Bir sorun, bir soru

KARACAAHMET

Karacahmet Mezarlığı'nde yakınının kabristanı bulunan bir okurumuzun bir derdi var. Yıllardır bakımı için anlaştığı, Mezarlıklar Müdürlüğü'nden emekli bir kişi, mezarlıktaki bir uygulama yüzünden işini yapamıyormuş. Okurumuz, saat 17.00'ye kadar ziyaretçi kabul edilelen mezarlıkta temizlik ve bakımın saat 17.00'den sonra yapıldığını; ancak bu saatten sonra içeriye dışardan kimsenin alınmadığını belirtiyor. Kabristanının bakımını eskisi gibi yine anlaştığı kişi ile gerçekleştirmek isteyen okurumuz, bunun olabilirliğini soruyor. Bizden iletmesi...

Bir an önce geçit!

PENDİK

Pendik, Doğu Mahallesi'nden arayan bir okurumuz, tren yoluna yakın oturduklarını belirtti. Tren yolu yakınındaki Pendik Köşkleri ve civardaki sitelerde oturanlar Pendik'e gidebilmek için tren yolunu aşmak zorundalarmış. Belediye ile yapılan görüşmelerde semt skinlerinin emniyet açısından geçit talebi iletilmiş. Belediye tarafından set çekilmiş, ama geçit yapılamıyormuş. Çünkü Devlet Demir Yolları ile bir anlaşmaya varılmamış.

Okurumuz, çocuklar için tehlikeyi vurgulayarak bir an önce gereken anlaşmazlığın giderilmesini istiyor.

Eve giremez olduk

BAHARİYE

Kadıköy Bahariye'den arayan bir okurumuz masalarını sokağa yerleştiren, havalandırma bacası yaptırmayan büfelerden şikayetçi. Süreyya Sineması'nın karşısındaki yaklaşık elli metrelik Nazmibey Sokak'taki butik, plakçı, gözlükçü gibi işyerlerinin son birkaç yılda birer birer kapanarak yerlerine kokoreççi ve köftecilerin açıldığını söyleyen okurumuz ’’Havalandırma bacası yapmadıkları için öğle saatlerinden akşamın geç saatlerine kadar sokağı her kesif bir kızartma kokusu kaplıyor, evlerimizi havalandırmak için cam açamıyoruz. Ama daha önemlisi masalar yüzünden evimize giremiyoruz’’ diyor.

Okurumuz, sokağın iki yanında sıralanan büfelerin işyerlerinin önüne sokağın geçişini kapatacak şekilde masa yerleştirdiklerini, komşu apartmanların önünü de restoran alanına dahil ettiklerini söylüyor. ’’Özellikle hafta sonunda masalardan yürüyecek yer kalmıyor, üstelik apartman kapıları 'köfte piyaz 500 bin' gibi yazılarla donatılıyor. Uyarılarımız dikkate alınmıyor’’ diyor.

Bahariye Caddesi'nin üstüne iki zabıta noktası yerleştiren ve mesai saatleri içinde ana caddede kuş uçurtmayan Kadıköy Belediyesi'nin dikkatine...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!