İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Eylül 22, 1999 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

Otomatik geçişi canlandırın

Köprü geçiş ücretlerine gelen zamla ilgili olarak siz okurlarımızdan görüşlerinizi bildirmenizi istedik. Bu konuda çok sayıda telefon aldık. Arayanların hepsi de köprü geçiş ücretinin 1 milyon TL'ye çıkarılmasına karşıydı. Özellikle iş gereği köprüyü hergün kullananan okurlarımız bu zamla birlikte bütçelerine ağır bir yük bindiğini belirtiyordu. Öte yandan, tatil günlerinde köprü kullanımının, benzin parası ve park ücretiyle birlikte büyük bir yekün tuttuğunu belirten okurlarımız, ‘‘Adeta bizi karşıya geçmekten caydırmak istiyor gibiler’’ şeklinde bir yorum getiriyorlardı.

Okurlarımız, ayrıca depremzede vatandaşlarımıza yardım amacıyla yönetenlerin bu uygulamasını da yadırgadıklarını belirtiyorlardı. Arayanların birçoğu, zaten kişisel yardımlarda bulunduklarını, cep telefonu ve araç sahiplerinin ödeyecekleri vergilerle yardımda bulunacaklarını söyleyerek köprü zammının çok fazla olduğunu ifade ediyorlardı.

Ceza gibi

Sözgelimi Ahmet Çalışkan adlı okurumuz, bu uygulama karşısında şaşırdığını, Anadolu yakasında oturup da işgereği karşıya geçenlere sanki bir tür ceza uygulaması gibi gördüğünü belirtti.

Ayşegül Aşkın adlı okurumuz ise, karşıya geçiş maliyetinin bir ayda neredeyse bütçeye kira gibi bir yük getireceğini ifade ediyordu.

Otomatik geçiş sistemi, OGS'nin ücretinin yarıya indirilmesi konusunda ise olumlu görüş belirten okurlarımızın da kimi kaygıları vardı: OGS'nin başlangıçta düşünüldüğü gibi başarılı olmadığını, kırtasiye işlemi yüzünden pek çok kişinin bundan vazgeçtiğini söyleyerek bu konuda bir kolaylık getirilmediği sürece OGS'nin yine başarısız kalacağını belirttiler.

BU OLAYIN TAKİPÇİSİYİZ

Sinanoba'daki konutlar aybaşından itibaren sahiplerine teslim edilecek

Bankadan söz aldık

Emlak Bankası'nın Sinanoba'da inşa ettiği konutların müşterisi olduğunu söyleyen bir okurumuz bankanın bitmiş olan evleri teslim etmediği için hasarlı bir evde oturmaya devam ettiklerinden şikayetçi. Görüştüğümüz banka yetkilileri ise Sinanoba'da Ekim ayı başından itibaren anahtar teslimine başlayacaklarını açıkladı.

Bize e-mail'le ulaşan bir okurumuz Emlak Bankası'ndan şikayet ediyordu. Normalde bu tür şikayetleri ana gazetemizin Tüketici Sorunları Köşesi'ne yönlendiriyoruz ama bu şikayetin önemli bir yönü vardı.

Okurumuz bankanın Sinanoba'da inşa ettiği konutlarının müşterisi olduğunu, inşaatlar bitmesine karşın kendilerine hala teslim edilmediğini, bu yüzden de 'orta hasarlı' olan evlerinde oturmaya devam ettiklerini belirtiyordu:

‘‘Banka Sinanoba'daki evlerin büyük bir kısmını satamamış. Bu yüzden biten inşaatları bizlere teslim etmek istemiyor. Çünkü içine girersek elinde kalan konutların aylık giderlerini banka ödemek zorunda kalacak. Bunu istemiyorlar.’’

Müşterilerimiz rahat olsun

Konuyu bir de Emlak Bankası yetkililerine ilettik. Görüştüğümüz Pazarlama Bölüm Başkanı Ferruh Altay, bize konutların anahtar teslimini ay başından itibaren yapacaklarını bildirdi.

Altay konutları satamamak gibi bir sıkıntılarının olduğunu doğrularken, okurumuzun suçlamasının doğru olmadığını söyledi:

‘‘Biz altıncı ayda bir genel kurul toplantısı yaptık. Fakat müşterilerimizden bu toplantıya katılım çok az oldu. Bu yüzden yönetici atayamadık. Yönetici atayamayınca, ortak alanların teslimini de yapamıyoruz. Yani çevre, yeşillik, temizlik hatta elektrik, vb gibi hizmetler yerine getirilemiyor. Biz de çözümü özel bir firmayla anlaşmakta bulduk. Bu yönetici şirket işletme projesini hazırladı, proje şimdi tamam. Önümüzdeki Kasım ayından itibaren de konutların teslimine başlıyoruz. Müşterilerimiz rahat olsunlar.’’ Ferruh Altay Emlak Bankası'nın Pazarlama Dairesi'nin başındaki isim. Kendisinin bu sözlerini bize ve müşterilerine verilmiş bir senet kabul ediyor; bu olayın takipçisiyiz diyoruz.

Savaş ÖZBEY

ALKIŞLAR

Deprem Psikolojisi Konferansı

Gaziosmanpaşa'da ilçe belediyesi ile Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi'nin işbirliği ile deprem konulu bir konferans düzenlendi. Belediye Meclis Salonu'nda gerçekleştirilen 'Depremin Yarattığı Psikolojik Sorunlar ve Depremle Yaşamayı Öğrenmek' adındaki konferansa Gaziosmanpaşalılar yoğun ilgi gösterdi. Katılımı ağırlıkla hanımların oluşturduğu konferansta konuşan İstanbul Tıp Fakültesi'nden Uzman Psikolog Derya Toparlak depremin çocuklarda yarattığı psikolojik sorunları gidermek için anne babaların yapmaları gerekenlere değinerek, gerçeklerin saklanarak çocukların aldatılmamasını istedi. Toparlak, bu durumun ileride daha büyük sorunlara yol açabileceği yolunda bulundu. Toplantıda söz alan psikolog Özlem Tuncay da yaşanan acı ve korkuların bastırılması yerine bunların tanımlanmasının daha doğru olacağını söyledi. Söz alan belediye yetkilileri ise bu tür etkinliklerin devam edeceğini belirtti.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!