İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Eylül 15, 1999 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Asfalt istiyoruz!

ORTAKÖY

Ortaköy'den arayan bir okurumuz, bütün Ortaköylülerin ortak bir derdini dile getirdi. Dereboyu Caddesi'nin camiden sonraki bölümü bir yıldır semt sakinleri için bir çile yolu haline gelmiş. Bir yıl önce alt yapı çalışması nedeniyle kazı yapılan yolda, daha sonra ızgaralar unutulduğu için bir kez daha çalışma gerçekleştirilmiş, ne var ki caddenin sözü edilen bölümünde bir yıldır asfalt yokmuş. Okurumuz, bütün Ortaköylüler adına yolun asfaltlanmasını istiyor.

Musluk suyu pis kokuyor

KADIKÖY

Kadıköy'den arayan bir okurumuz, Yoğurtçuçayırı Caddesi, İhlas Sokak, İhlas Apartmanı'nda musluk suyunun pis koktuğunu, Cumartesi günü kirli aktığını ve Cuma gününden bu yana çamaşır suyu gibi koktuğunu bildirdi.

Öğrencilere durak isteniyor

CEVİZLİBAĞ

Güngören'den faks gönderen bir okurumuz, 1999 öğretim yılının başlamasıyla ortaya çıkan bir ihtiyaçtan söz ediyor. Cevizlibağ'daki Zeytinburnu Teknik ve Endüstri Meslek Lisesi'nde okuyan kardeşi ve başka birçok öğrenci için İETT'den bir isteği var: Cevizlibağ'da inen öğrenciler, durağın okula uzak olmasından dolayı uzunca bir mesafeyi yürümek zorunda kalıyorlarmış.

Okula yakın bir durak konulmasının bütün öğrencilerin yararına olacağını belirten okurumuz, İETT yetkililerine sesleniyor.

Yönetenlerin dikkatine...

Pazarı istemiyoruz

ERENKÖY, BOSTANCI

Erenköy sakinleri, perşembe günleri kurulan ve ifade ettiklerine göre rahatsızlığı bir gün öncesinden başlayıp, bir gün sonra da devam eden pazardan şikayetçi iken, pazarın kalıcılığına dair, pazarcılara ait çizimlere başlandığını görmekten büyük üzüntü duymuşlar.

Pazar kurulduğunda evlerine girip çıkmada, araçlarını kullanma ve park etmede, hasta ve cenaze naklinde sorun yaşayan semt sakinleri görüntü ve pislik sorunlarının da ciddi boyutta olduğunu belirtiyor ve ‘‘Pazarı istemiyoruz’’ diyorlar.

Bostancı'dan arayan bir okurumuz da Çarşamba günleri kurulan semt pazarının verdiği rahatsızlıktan söz etti. 17 Ağustos depremininin sonrasındaki çarşamba günü pazarın kurulmadığına dikkat çekerek, bunun yerinde bir önlem olduğunu belirten okurumuz, hala deprem tehlikesi yaşanması nedeniyle pazarın kurulmasını endişeyle karşıladığını belirtti. Tezgahlar için yapılan işaretlemenin anlamsız olduğunu, kazık ve çadır bezi uygulamasının yine sorun yaratacağını ifade etti. Öte yandan, tıpkı Erenköylüler gibi, gerektiğinde itfaiye, ambulans geçişinin pazar sırasında mümkün olmadığına değinen okurumuz, genel tuvalet olmaması nedeniyle insanların apartmanların bahçelerinde ihtiyaç giderdiğini söyleyerek pazarın can ve mal emniyeti açısından sakıncalı olduğunu bildirdi.

Sokak perişan durumda

GAZİOSMANPAŞA

Gaziosmanpaşa, Karlıtepe Mahallesi, Çelebiler Sokak'tan arayan bir okurumuz altı aydır sokaklarında yaşadıkları sorunları anlattı.

Kazılan sokak kapatılmış, fakat mıcır dökülmüş. Toz toprak içinde kalan sokağa bir de yakındaki pazarın pis suları karışınca çamur ve pislik deryasına dönüşüyormuş.

Semt sakinleri bir an önce sokağın asfaltlanarak altı aydır gerek araç gerekse semt sakinleri için oluşan sorunların giderilmesini istiyor.

KAÇAK KATA İZİN VERMEYELİM

BEŞİKTAŞ

Beşiktaş'tan arayan bir okurumuz, Şair Nedim Caddesi'nde büyük bir parselde (parsel 31) yanayana üç apartmandan söz etti. Fulya, Billur ve Divan apartmanlarının, kendi deyimiyle ‘‘leylek gibi’’ ayaklar üzerinde durduğunu, çünkü apartmanların altına iki katlı garaj yapıldığını ve bunun için de duvarların yok edilerek binaların sütunlar üzerinde bırakıldığını belirtti. Depremde, alt duvarları yıktırılan bu apartmanlarda hasar meydana geldiğini, kolon ve duvarlarda çatlakların oluştuğunu anlattı. Okurumuz, bu işi yapan kimsenin şimdi de onarım çalışmalarına da başladığını söyleyerek, aslında bu işlerden anlamayan biri olduğuna dikkat çekip apartmanların olası bir deprem açısından tehlikede olduğunu belirtti.

ÇELİKTEPE

Çeliktepe'den faks gönderen bir okurumuz, üç katı kaçak olarak yapılmış bir bina hakkında bilgi vermiş. Ulubatlı Caddesi'nde (No. 45) 1972 yılında üç katlı olarak inşa edilen binaya, 1990 yılında üç kat daha eklenmiş. Depremde kolon ve kirişlerde çatlak meydana gelen bina ile ilgili olarak hiçbir kontrol işleminin yapılmadığını belirten okurumuz, tehlike yarattığı için yetkililerin gereken işlemi yapmasını istiyor.

Kartal Belediyesi'nden açıklama

Kartal Belediyesi tarafından yapılan açıklamaya göre 06.09.1999 tarihinde sütunlarımızda ‘‘Kaçak kata izin vermeyelim’’ başlığı altında Kartal ve Rahmanlar'da şikayet konusu olan binalarla ilgili inceleme yapıldığı belirtiliyor ve şöyle deniyor:

1. 160 pafta, 1824 ada, 7 parsel sayılı yer; 13.10.1992 gün 2/32 sayıyla Bodrum+Zemin+5 Normal kat olarak ruhsatlandırılmıştır. Yerindeki yapılaşmada Bodrum+Zemin+6 Normal kat olarak yapıldığı tespit edilmiştir. Bunun üzerine yapının proje haricindeki kısımları hakkında 18.05.1995 gün 1033 sayıyla, 3194 sayılı İmar Kanunu'nun 32 ve 42. maddelerinin uygulanmasına Belediye Encümeni oybirliği ile karar vermiştir.

Ve diğerleri

2. 160 pafta, 1824 ada, 10 parsel sayılı yere, 25.03.1999 gün 2/6 sayıyla, Bodrum+Zemin+ 6 Normal kat olarak ruhsat verilmiştir. Yerinde yapılan araştırmada Bodrum+Zemin+3 Normal katı yapılmış, 4-5-6 normal katların henüz inşa edilmediği görülmüştür. Şikayet konularından birisi de inşaatın otoparksız yapıldığı yönündeydi. İnşaatın onaylı projesinde gerekli 4 otoparkın parsel bünyesinde olması sağlanmıştır. İnşaatın tamamen bitiminde otopark yerlerinin kotrolleri yetkili birimlerimizce yapılacaktır.

3. 160 pafta, 1824 ada, 11parsel sayılı yere 08.10.1998 gün ve 3/38 sayıyla Bodrum+Zemin+ 6 Norkam kat olarak ruhsat verilmiştir. Süratle tamamlandığı öne sürülen inşaatın, Bodrum+Zemin+6 Normal kat olan ruhsatlı katların yapıldığı tespit edilmiştir. Haberde bahsedilen 7. ve 8. kaçak katlar şikayeti gerçeği yansıtmamaktadır.

4. 179 pafta, 5587 ada, 246 parsel sayılı yer 03.07.1998 gün ve 2/44 sayıyla Bodrum+Zemin+ 7 Normal kat olarak ruhsatlıdır. Yerindeki yapılaşmada Bodrum+Zemin+7 Normal katların yapıldığı, ruhsatsız kaçak katının olmadığı görülmüştür.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!