İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Temmuz 09, 1999 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Plaj yolunda isyan!

HEYBELİADA

Yaz mevsiminin gelmesiyle, gece geç saatlere kadar eğlence mekanlarından yayılan gürültüyle ilgili şikayetlerde de artış yaşanıyor. Anlaşıyan adalar da bundan nasibini almış.

Heybeliada, PLaj Yolu'nda oturanlar isyan halinde. Çünkü gürültü kirliliği yaşıyorlar. Kentte uygulamaya giren gürültü denetiminin adada geçerli olmadığını söylüyorlar. Çevredik bir bar ve Spor kulübünün gece 03.00'e kadar birbirine karışan gürültüsüne bir de sarhoş naraları kleniyormuş. Sokaklarında bira şişelerinden de geçilmediğini belirten ada sakinleri bir an önce denetimin yürürlüğe girmesini istiyor.

Yönetenlerin dikkatine...

Ne su var, ne de kanalizasyon...

BEYKOZ

Beykoz, Elmalı Köyü, Yenimahale'den bir okurumuz, 6000 nüfuslu köyün su ve kanalizasyon sistemininin olmadığını belirtiyor. Su ihtiyacı evlerde açılan kuyulardan giderilmekteymiş. Atık sularsa açılan atık su kuyularına boşaltılıyormuş. Semt sakinleri muhtarlarının öncülüğünde imza toplayarak İSKİ'ye dilekçe vermişler ama sonuç alamamışlar. Okurumuz Beykoz'un merkezine 5 km mesafedeki köylerine hizmet beklediklerini belirtiyor.

Dere suyuna lağım karışıyor

KEMERBURGAZ

Eyüp, Kemerburgaz Köyü'nden bize faks çeken okurlarımız, İstanbul Caddesi'nin önündeki Hamidiye Memba Suyu'nun önünde yapılan dere ıslah çalışması sırasında kanalizasyon borularının patladığını ve atıkların dereye karıştığını bildirdi. Etrafa yayılan koku ve sivrisineklerin yanısıra semt sakinleri, bu derenin suyuyla ürünlerin sulandığını söylüyor.

Çukurlarda çocuklar oynuyor

PENDİK

Pendik Sapanbağları'ndan faks gönderen bir okurumuz, yolların kazıldığını ve çok sayıda küçük çocuğun açılan çukurlara girip oyun oynadığını anlatıyor. Bu durumun yarattığı olası tehlikelere değiniyor ve bir an önce çalışmanın bitirilmesini istiyor.

Mutena çöplük semti

ERENKÖY

Erenköy, Ethemefendi Caddesi, Fırın Sokak'tan faks gönderen bir okurumuz İstanbul’’un en mutena semtlerinden birinde oturduğunu ama bunun lafta kaldığını söylüyor. Çünkü sokak çöplüğe dönmüş. Çöp kamyonlarının konteynırları boşaltırken çöplerin yerelere saçıldığını, neredeyse yarısını sokakta kaldığını ve çöp sularının etrafa yayıldığını belirten okurumuz, sokak temizliğinin de yapılmayışından şikayetçi.

Bitmeyen altgeçit

GAZİOSMANPAŞA

Gaziosmanpaşa'dan okurlarımız, seçimlerden sonra temeli atılan ama hala bitmeyen altgeçit inşaatından şikayetçi: ‘‘Koskoca ilçenin meydanı köstebek yuvası halinde duruyor. Her taraf toz toprak. İnşaatsa durdu devam etmiyor. Bir an önce bitirilmesini istiyoruz.’’

Semtimiz ihmal ediliyor

EMİNÖNÜ

Eminönü'nden arayan bir okurumuz semtlerinin ihmal edildiğini anlattı. Herşeyden önce çöp toplamada sorun yaşanıyormuş. Çöplerin biriktiğini belirten okurumuz, sokakların işportacı işgali altında olduğunu söyledi.

Bir başka şikayeti de trafikten. Çekiciler eskisi gibi işlev görmediğinden trafik keşmekeşi de yaşanıyormuş. Ayrıca turistlerin yoğun olduğu semtlerinde turistlerin taciz edildiğini de bildiren okurumuz, bir an önce bir düzenlemeye gidilmesini istyor.

Yönetenlerin dikkatine...

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!