İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 29, 1999 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Paran kıymetliyse ölçüm yok!

KÜÇÜKYALI

Bizi arayan bir avukat okurumuz, dün egzoz ölçümü yaptırmak için Küçükyalı'da, Karayolları Merkez Binası karşısında, Kosifler'e komşu egzoz ölçüm istasyonunda karşılaştıkları durumu anlattı. Kendisinden ölçüm için 5 milyon TL istenmiş. Ölçüm fiyatının gazetelerde 1.5 milyon TL olarak geçtiğini belirten okurumuza istasyon görevlileri kaba bir şekilde, ‘‘Ya 5 milyon verirsin ya da ölçüm yok. Paran kıymetliyse ölçüm yaptırma’’, diye karşılık vermişler.

Musluktan ip gibi su akıyor

BAKIRKÖY

Bakırköy, Zuhuratbaba Vankulu Sokak'tan arayan bir okurumuz, su sorunundan yakındı. Suların tazyiksiz akmasının bir altyapı çalışmasıyla düzeltilebileceğini belirten okurumuz, ilgililerin konuya eğilmesini istiyor. İSKİ'ye yaptığı başvuruda, su kanallarının değişim işleminin durdurulup, çalışmanın bir başka yöne kaydırılmış olduğunu öğrenmiş.

Yönetenlerin dikkatine...

Sokağa düzenleme gerekiyor

SUADİYE

Suadiye Plaj Yolu Caddesi'nden faks gönderen bir okurumuz, cadde ile ilgili sorunları anlatmış. Caddenin iki tarafında apartmanların yanısıra, bir sinema kompleksi, mağazalar, kafe ve yakında büyük bir otel olduğunu vurgulayarak yoğun araç parkının, dar ve çift yönlü yolda sorun yarattığını belirtiyor. Kaldırımların kötü durumda oluşu da yayaların geçişinde sorun yaratıyormuş. Sonuçta yol dar olduğu için, semt sakinleri Bağdat Caddesi'nden sahile dönüşün bir başka paralel sokaktan verilmesini istiyorlar.

Fabrika zehir mi saçıyor?

SEFAKÖY

Sefaköylü okurlarımızın ciddi bir şikayeti var: Halkalı Caddesi'ndeki Altıntel melamin fabrikasından çıkan duman ve kokunun kendilerini çok rahatsız etmesinin yanısıra, sağlıklarının da tehlikede olmasından endişeleniyorlar. Fabrikadan çıkan koku ve dumanın çevredekilerin gözlerini yaşartıp acıtacak denli yoğun olduğunu bildiren okurlarımız, bir an önce ilgililerin konuya eğilip önlem almasını istiyor.

Bu parkın hali içler acısı

GÜMÜŞSUYU

Gümüşsuyu, Ömeravni Mahallesi sakinlerinden bir faks aldık:

‘‘Burada çok güzel, yeşilleri içinde bir parkımız var. Dolmabahçe İnönü Stadı karsında, Devres Han'ın aşağısındaki parkın içindeki merdivenlerden Dolmabahçe'ye iniliyor.

Geçen seneye kadar bu park düzenli ve bakımlıydı, ayrıca bekçisi vardı. Şu anda bekçi yok, her yer çöplük içinde. Ayyaşlar, çanta gaspçıları ve tinercilerin mekanı olmuş durumda. Son birkaç ay içinde tanık olduğumuz beş gasp olayı oldu. Bu yolu ayrıca Dolmabahçe Sarayı'na yaya olarak gitmek isteyen turistler de kullanıyor.

Bu parkın sadece yola cephesi olan yerleri yeşil, sadece buraları sulanıyor. İç taraflar çöplük ve umumi tuvalet görünümünde, yeşil kalmamış.

Çocuklarımızı ve hayvanlarımızı gezdirebileceğimiz tek yeşil alan burası ve maalesef biz kadınlar gitmeye korkuyoruz. Bizler, buranın yine eskisi gibi bir bekçiye kavuşmasını; ışıklandırılmasını ve yeşil alanların korunmasını istiyoruz,

Bu park için maddi ve manevi katkılarda bulunmaya hazırız.’’

İçinden ağaç çıkan inşaat

CADDEBOSTAN

Caddebostan'dan arayan bir okurumuz, Cemil Topuzlu Caddesi, Özel Irmak ilköğretim Okulu'nun bahçesindeki inşaattan söz etti. İnşaatın yapıldığı alanın SİT alanı olduğunu anlatan okurumuz, geçtiğimiz yıl belediyenin söz konusu alanı eğitim alanına çevirerek inşaat ruhsatı verdiğini öğrendiğini belirtti. Okulun bahçesinde koruma altında, plakalı ağaçların bulunduğunu söyleyen okurumuz, inşaatın içinde oda temellerinin içinde ağaçların göründüğünü anlattı. Okurumuz, bilirkişiye danıştığını ve burada inşaat yapılamayacağını öğrendiğini de söyledi. Kadıköy Belediyesi'nden konuyla ilgili açıklama bekliyoruz.

Lağım taşıyor, sinek kaynıyor

ÜMRANİYE

Ümraniye, Yukarı Dudullu, Şanlı Caddesi'nde oturan semt sakinlerinin ciddi bir sornu var. Yıllardır kanal yapılmadığı için atık sular foseptik çukuruna dolup taşıyormuş. Havaların ısınmasıyla hem çevreyi pis bir koku sarmış, hem de sinekler aşırı çoğalmış. Semt sakinleri Yukarı Dudullu mevkiinde kanalsız yer kalmamışken, bulundukları bölgenin neden bir altyapı çalışmasından mahrum edilip, ciddi bir halk sağlığı sorunuyla karşı karşıya bırakıldıklarını soruyor.

Yönetenlerin dikkatine...

Ağaçlar sökülmedi, nakledildi

HALKALI

15 Haziran tarihinde köşemizde ‘‘Ağaçları söktüler’’ başlıklı yazıda Halkalı Toplu Konutlar'ın 2. etap, 508/1 ada, Eston Bloklarının yan tarafında bulunan 30 ağacın buldozerle söküldüğüne dair bir e-mail'e yer vermiştik. Dün, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı Basın Danışmanlığı'ından konuyla ilgili bir faks aldık:

‘‘Halkalı Toplu Konutlar, 2. etap ile 3. etap arasındaki bağlantı yolu üzerinde bulunan 4 ağacın nakledilmesi gerektiği tesbit edilmiştir. Buldozer olarak tanımlanan makine, ağaç sökme makinesidir. Tesbit edilen bu 4 ağaç, ağaç sökme makinesiyle başka bir yere nakledilmiştir. Sözkonusu mahalde başka bir çalışma olmamıştır.’’

Çocuklar için park istiyoruz

GÜNGÖREN

Güngören, Sanayi Mahallesi sakinlerinin bir istğei var. Çok haklı ve makul bir istek: Sokak aralarında, ezilme tehlikesi atlatarak oyun oynayan çocuklar için park istiyorlar. Belediye'ye başvuruda bulunduklarını söyleyen semt sakinleri, kendilerine bölgede kirlilik saçan işyerlerinin yıkılıp yerine yeşil alan ve park yapılacağı sözü verildiğini belirtiyorlar.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!