İstanbul'u Dinliyorum

Güncelleme Tarihi:

İstanbulu Dinliyorum
Oluşturulma Tarihi: Haziran 07, 1999 00:00

Nilgün GEDİKOĞLU
Haberin Devamı

YÖNETENLERİN DİKKATİNE

Büyükşehir Belediyesi Hamidiye Su Sarnıcı'nı sattı, Gayrettepeliler ayağa kalktı

Gayrettepe bizimdir, yeşil kalacak

160 yıllık Hamidiye Su Sarnıcı ve 2 bin 724 metrekare arsasının Büyükşehir Belediyesi tarafından satılması üzerine harekete geçen Gayrettepe Semt Girişimi 'Bir tek ağaç kestirmeyiz' diyor.

Beşiktaş Barbaros Bulvarı üzerinde bulunan tarihi Hamidiye Su Sarnıcı'nın Büyükşehir Belediyesi tarafından satılmasının ardından olayı protesto eden Gayrettepe Semt Girişimi, 5 Haziran Cumartasi günü bir basın toplantısı düzenleyerek suç duyurusunda bulundu.

Tarihi Hamidiye Su Deposu önünde toplanan Gayrettepeliler adına basın açıklaması yapan Gayrettepe Mahallesi Muhtarı Özden Gönül‘‘ Buralar Gayrettepe'nin son yeşil alanları, buradan bir tek ağacın kesilmesine müsaade etmeyeceğiz. Gayrettepe üzerinde kirli oyunlar oynanıyor. Biz bu oyunu bozacağız, Gayrettepe Semt Girişimi olarak kararlı bir şekilde mücadelemizi sürdüreceğiz. Tüm duyarlı insanlarımızı da bu mücadeleye destek vermeye çağırıyoruz’’ dedi.

Basın açıklamasından sonra Hamidiye Sokak'tan Hoşsohbet Sokak'a kadar yürüyen sakinler yürüyüş sırasında 'Gayrettepe bizimdir, yeşil kalacak' diye slogan atıp, pencerelerden bakan diğer sakinleri yürümeye davet ettiler.

Gökdelen istemiyoruz

Hoşsohbet Sokak'ta yer alan bir başka yeşil alana gelen Gayrettepeliler, ‘Buraya da bir gökdelen dikmek istiyorlar bunu da istemiyoruz, yeşili ve çevreyi koruyacağız’’ dediler.

Seçim çalışmaları sırasında betonlaşmama sözü veren Beşiktaş Belediye Başkanı Yusuf Namoğlu'nu da göreve çağıran semt sakinleri ‘‘Yeşil alanları imara açmama konusunda bizlerle yapmış olduğunuz sözleşmeyi esas alarak 160 yıllık geçmişi olan tarihi Hamidiye Su Deposu'nu ve etrafındaki yeşil alanı Cumhuriyetimizin 75. Yılı anısına Çocuk ve Gençlik Parkı yapmaya ne dersiniz? Paraya ve ranta tahvil edilecek şey sadece tarih ve yeşillik değil Beşiktaş'ımızın soluk almakta güçlük çeken kalbi aslında’’ dediler.

2724 metrekare alan üzerinde yer alan 160 yıllık sarnıç 3. dereceden tarihi eser statüsünde. Büyükşehir Belediyesi'nin geçen yıl onayladığı plana göre gökdelen alanı olarak ayrılan bölgede yer alan sarnıcın ilk satışı şubat ayı içinde Karataş Derya İnşaat ve Ticaret Şirketi'ne yapıldı. Satışı yapılan su deposu ertesi gün tekrar el değiştirdi ve Yapısal Yapı Şirketine satıldı. Belediye tarafından hazırlanan plana karşı açılan dava hala sürüyor. Mahkeme yürütmeyi durdurarak bilirkişi raporu istedi.

60 çeşmeye su veriyor

Tarihi Hamidiye Su Sarnıcı dokuz ayrı sarnıçtan su sağlıyor ve bölgedeki 60 çeşmeye su veriyor. Gayrettepe sakinleri bunun son satış olmadığını sarnıcın tekrar el değiştireceğini iddia ediyorlar.

Gürültücü firmalara boykot

GÖZTEPE

Önceki hafta köşemizde kentte gürültü kirliliğine değinmiş ve Suadiyelilerin gürültü yapan firmaların mallarını boykot edeceklerini bildirdiklerine dair bir haber duyurmuştuk.

Göztepe İzzet Beltan Sokağı sakinleri adına bir okurumuzdan faks aldık. Sokak sakinlerinin Suadiyelilerin boykotuna ‘‘canı gönülden’’ katıldıkları bildiriliyor. Ayrıca gürültülü satış uygulamasının yanı sıra, minibüs gibi toplu taşıma araçlarının ‘‘klaksonla müşteri çağırmaları’’ kousundaki rahatsızlıklarını da dile getirmişler.

Hep aynı yerde ölümlü kaza

GAZİOSMANPAŞA

Gaziosmanpaşa, Şemsipaşa Mahallesi'nden bize faks gönderen Yeliz Yıldız adlı okurumuz, Vefa Poyraz Lisesi'nin ve Hakkı Demir Parkı'nın bulunduğu caddenin durumuna dikkat çekmiş. Okul ve park bulunması nedeniyle oldukça yoğun bir yaya trafiğinin bulunduğu caddede çok hızlı araç kullanımı sonucu, Yeliz Hanım'ın dediğine göre hepsi de ölümlü trafik kazaları meydana geliyormuş. ‘‘Hız kesici bariyer olmayışı yüzünden aşırı hıza bir de dikkatsizlik eklenince kaza eksik olmuyor’’ diyen okurumuz, daha geçtiğimiz salı günü bir kadının kaza sonucu hayatını kaybettiğini belirterek sözkonusu bölgede bir önlem alınmasını istiyor.

Cadde karanlık

BALTALİMANI

Baltalimanı Polis Koleji'nden Baltalimanı Hastanesi'ne kadar caddede elektrik lambalarının yanmadığını bildiren bir okurumuz, bir ay önce şikayette bulunduğunu, ama ilgilenilmediğini belirtti.

Yönetenlerin dikkatine...

Kazılan yol kapatılmadı

SARIYER

Sarıyer, Çayırbaşı'ndan arayan bir okurumuz, seçimlerden bir hafta önce kazılan Bahçeköy yolunun hala kapatılmadığını söyledi. Yolun bozukluğu yüzünden aracında 176 milyonluk hasar meydana geldiğini anlatan okurumuz, adeta unutulan bu yolun bir an önce onarılmasını istiyor.

Yetki Büyükşehir Belediyesi’nde

BAKIRKÖY

25.05.1999 tarihinde köşemizde okurlarımızın Kartaltepe Mensucat fabrikasının yarattığı hava ve gürültü kirliliğine dair şikayetlerine yer vermiştik. Bakırköy Belediyesi, Çevre Koruma Müdürlüğü konu ile ilgili bizi aydınlattı.

Çevre Koruma Müdürlüğü'nün teknik elemanları tarafından yapılan kontrollerde durum tespiti yapılmış ve hava kirliliği ile gürültünün giderilmesi için ilgili iş yerine gerekli önlemlerin alınması için süre verilmiş. Çevre Müdürlüğü, kirliliğe neden olan bu fabrikanın 1. Sınıf gayrısıhhi müessese olduğunu, bu tür iş yerlerinin ruhsatlandırılması, denetimi ve kapatılmasının Büyükşehir Belediyesi yetkisinde olduğunu belirtiyor.

Yönetenlerin dikkatine...

Direk dikildi, karanlık oldu

ERENKÖY

Erenköy, Ali Berkay Çıkmaz'ında bir tuhaflık var! Bir okurumuz, sokağa üç yeni elektrik direği dikildiğini, ama şimdi ne eskilerinin, ne de yenilerinin yandığını söylüyor, yani çıkmaz sokak karanlığa gömülmüş.

Yönetenlerin dikkatine...

İETT şoförleri perişan

İETT

Bizi arayan bir İETT şoförü ayın 21'inde yapılan maaş ödemelerinde maaşlarının yarısının ödendiğini belirterek, bundan çok mağdur olduklarını anlattı. Ödemeler bir yana geçim sıkıntısı yüzünden çok zor günler yaşadığını belirten okurumuz, bu düzensizliğin giderilmesini istiyor.

Yönetenlerin dikkatine...

Trafik teröristi: 34 SS 822

DRAGOS

Bir e-mail aldık. Yine trafik teröristleriyle ilgili. 3.6.1999 perşembe günü saat 20.30'da Dragos sahil yürüyüş yolundakilere tehlikeli anlar yaşatan 34 SS 822 plakalı lacivert Murat marka otomobil sürücüsünün, yayalar arasına hızla daldığını, ikazlara rağmen tutumunu değiştirmediğini anlatıyor okurumuz. Bebekleri ile yürüyen bir çift ezilmekten zor kurtulmuş. Okurumuz o sırada civarda polis aradıklarını ama bulamadıklarını, yürüyüş yolunda sık rastlanan bu trafik terörü için daha fazla denetime gereksinim olduğunu belirtiyor.

Sanayi sitesi esnafı isyanda

GÖZTEPE

E5 Göztepe Sanayi Sitesi çalışanları adına bir okurumuzdan faks ve sayısız imza aldık: ‘Çok zor durumdayız. Yol çalışması yüzünden sanayiye giriş yolumuz tamamen kapandı. Karayolları ve Gülsan İnşaat Firması çok yavaş çalışıyor.Siftahsız dükkan kapatıyoruz’’ diyen okurumuz, bira n önce yol çalışmasının bitirilmesini istiyor.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!