İstanbulluya köprü onarım işkencesi

Güncelleme Tarihi:

İstanbulluya köprü onarım işkencesi
Oluşturulma Tarihi: Şubat 10, 2001 00:00


Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün, İstanbul-Ankara istikametindeki sağ şeritinde bu akşam başlayacağı bildirilen asfalt onarım çalışmasının erkene alınması, trafik sıkışıklığına neden oldu. Onarım çalışması, güneşli haftasonuna ve yarıyıl tatilinin bitimine de denk gelince, onarımdan habersiz olan İstanbullular için trafik tam bir kabusa dönüştü. Karayollarından akşam saatlerinde yapılan açıklamada ise, "onarımın akşam saatinde başlayacağı" bilgisinin yanlışlıkla verildiği belirtildi.

Fatih Sultan Mehmet Köprüsü'nün Güney kesiminde, İstanbul-Ankara istikametindeki sağ şeritte yapılması planlanan asfalt onarım çalışmasına, sabahın erken saatlerinden itibaren başlandı. Çalışmalar nedeniyle trafik şerit sayısı düşerken, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü güzergahını tercih eden çok sayıda araç, trafiğe takıldı.

Köprü girişi ve Avrupa yakasındaki bağlantı yolları üzerindeki trafik yoğunluğu, güneşli havayı değerlendirmek isteyenlerin ve tatilden dönenlerin de eklenmesiyle iyice arttı. İstanbullular, Avrupa yakasından Anadolu yakasına geçmek için saatlerdir yollarda bekliyor. Köprüdeki kuyruk, gişelerden Okmeydanı sapağına kadar uzadı. Yetkililer, çalışmanın pazartesi sabahı 06.00'ya kadar devam edeceğini açıkladı.

Karayolları 17. Bölge Müdürlüğü'nden dün yapılan yazılı açıklamada, asfalt onarım çalışmalarına 10 Şubat Cumartesi günü saat 21.30'da başlanacağı duyurulmuştu.

Açıklamada ayrıca çalışmalara ait iş programı hazırlanırken, teknik aciliyet, mevsim şartları, günlük trafik koşulları, okul ve tatil trafiği gözden geçirileceği de belirtilmişti.

Onarım zamanı yanlışlıkla duyurulmuş

Karayolları 17. Bölge Müdür Vekili Asım Öztürk, dün yapılan basın duyurusunda, ''Onarımın 10 Şubat Cumartesi akşamı başlayacağı'' yönündeki ifadenin yanlışlıkla yer aldığını söyledi.

Köprünün İstanbul-Ankara istikametinde güney yolda tek şeritte çalışma yapıldığını, ikinci bir şeridin de emniyet işaretlemesi nedeniyle trafiğe kapatıldığını belirten Asım Öztürk, kuzey yoldan birşeridin Avrupa'dan Anadolu'ya geçişe ayrıldığını, böylece geliş-gidiş 4'er şeritli olan köprünün 3'er şerit olarak hizmet verdiğini ifade etti.

Asfalt onarım çalışmasının zorunlu olduğunu ve vatandaşlardan sabırbeklediklerini söyleyen Öztürk, ''Sürücüler, mecbur kalmadıkça bu köprüyü kullanmasınlar'' dedi.
















Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!