İstanbul'daki ameliyatı Urfa'da izleyebilecekler

Güncelleme Tarihi:

İstanbuldaki ameliyatı Urfada izleyebilecekler
Oluşturulma Tarihi: Aralık 27, 1999 00:00

Haberin Devamı

YÖK'ün de onayladığı 'Sanal Üniversite' projesi, İstanbul Üniversitesi tarafından 2000 yılının ortasında faaliyete geçiyor. Böylece Avcılar ya da Beyazıt kampusunda bir öğretim üyesinin verdiği dersi Şanlıurfa, Denizli ya da Antalya'daki bir öğrenci dinleyip, gerekirse öğretim üyesine soru sorabilecek. Interaktif sistemle yapılacak bu derste tartışmalara hem İstanbul, hem de Urfa'daki öğrenciler katılabilecek ve birbirlerine soru sorabilecek. İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, ‘‘Sanal üniversite modeliyle öğrencilerimiz 2000 yılının ortalarında tanışacaklar’’ dedi.

Sanal üniversite ilk etapta Fen, Hukuk ve Tıp Fakültesi'nde uygulanacak, ardından İstanbul Üniversitesi'nin tüm fakültelerinde yaygınlaştırılacak. 2000'li yıllara girerken YÖK tarafından Resmi Gazete'de de yayınlanan 'Üniversitelerarası İletişim ve Bilgi Teknolojilerine Dayalı Uzaktan Yükseköğretim Yönetmeliği'ne göre ders programı yapan İstanbul Üniversitesi dersleri internet, ses-video kaset, CD, televizyon gibi iletişim araçları üzerinden verecek.

İstanbul Üniversitesi Fen Fakültesi Salonu'nda matematik dersi veren bir öğretim üyesinin dersini aynı anda anlaşmalı olduğu Urfa'daki Harran Üniversitesi, Denizli'deki Pamukkale Üniversitesi ya da Antalya'daki Akdeniz Üniversitesi'nin matematik bölümü öğrencisi izleyecek. İsterse öğretim üyesine soru sorabilecek. İstanbul Üniversitesi'ndeki öğrencilerle aynı anda bilgi alışverişinde bulunacak. İstanbul Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Kemal Alemdaroğlu, Tıp Fakülteleri'ndeki ameliyatların da yine internet üzerinden bazı üniversite öğrencileri tarafından izlenebileceğini söyledi

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!