İstanbul'daki 2. KCK iddianamesi kabul edildi

Güncelleme Tarihi:

İstanbuldaki 2. KCK iddianamesi kabul edildi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 18, 2012 16:36

PKK terör örgütünün şehir yapılanması KCK'ya yönelik yürütülen soruşturma kapsamında çoğunluğu avukatlardan oluşan 50 sanık hakkında hazırlanan iddianamede, PKK/KCK Terör Örgütü Önderlik Komitesi'nin yürütmesi olduğu belirtilen 7 sanığın 15 ile 22,5'ar yıl, Önderlik Komitesi üyesi olarak geçen 43 kişinin de 7,5 ile 15'er yıl arasında hapisle cezalandırılması istendi.

Haberin Devamı

Özel yetkili İstanbul Cumhuriyet Savcısı İsmail Tandoğan tarafından çoğu avukat 50 sanık hakkında hazırlanan 892 sayfalık iddianame, İstanbul 16. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edildi.

İddianamede, PKK/KCK Terör Örgütü Önderlik Komitesi yapılanmasına dahil olarak, yürütmesi, basın sözcüsü ve üyelerinin, üst düzey örgüt mensupları ile teröristbaşı Abdullah Öcalan arasında aktarım yaptıkları, böylelikle terör örgütünün varlığını devam ettirebilmesi için örgüt mensuplarının yönlendirilmesinde etkin olarak yönetici düzeyinde yer aldıkları belirtildi.

Öcalan ile görüşme öncesi ve sonrasında yürütme içerisinde sorumlu düzeyde faaliyet gösteren şahıslar ile görüşmeyi gerçekleştirecek üyelerin Asrın Hukuk Bürosu'nda toplantı yaparak, örgütü yönetici düzeyde talimatlar oluşturdukları ifade edilen iddianamede, şehirlerde ve kırsal alanda terör örgütü içerisinde faaliyet gösteren tüm örgüt mensuplarına eylem talimatı verdikleri, bu talimatlar ile eylemlerin yapıldığı kaydedildi.

Haberin Devamı

İddianamede, Önderlik Komitesi'nin yürütmesi olarak belirtilen sanıklar Cengiz Çiçek, İbrahim Bilmez, Ömer Güneş, Faik Özgür Erol, Hatice Korkut, Emran Emekçi ve komitenin basın danışmanı Cengiz Kapmaz'ın, PKK/KCK Terör Örgütünün yöneticisi düzeyinde terör örgütü adına faaliyet gösterdikleri belirtilerek, bu sanıkların “silahlı örgüt kurmak ve yönetmek” suçundan 15 ile 22,5'ar yıl arasında hapisle cezalandırılması istendi.

İddianamede, Önderlik Komitesi üyesi olarak geçen, aralarında kapatılan DEP'in eski milletvekili Mahmut Alınak'ın da bulunduğu 43 kişinin ise “silahlı örgüte üye olmak” suçundan 7,5 ile 15'er yıl arasında hapis cezasına çarptırılması talep edildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!