İstanbul'da yine bir çok yeri su bastı

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda yine bir çok yeri su bastı
Oluşturulma Tarihi: Eylül 10, 2009 08:08

Dün akşam saat 23.00 sıralarında etkisini arttıran yağış nedeniyle Şişli Ayazağa'da 8 katlı bir binada çatlaklar oluştuğu ve yıkılma tehlikesi bulunduğu gerekçesi ile bina boşaltıldı.

Haberin Devamı

40 daireli binanın İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne ait olduğu ileri sürüldü. Evlerini boşaltan vatandaşlar, kendilerinin zaten daha önceden belediye tarafından evleri yıkılan kişiler olduğu iddia ettiler.

 

Avrupa yakasında bir çok noktada yollarda sular birikti. Araçlar yolda mahsur kaldı. Şirinevler alt geçitinde aracıyla biriken sularda mahsur kalan bir vatandaş çekici yardımı ile kurtadıldı.

 

Bağcılar'daki Tavukçu Deresi ile Kağıthane'de başlayıp Kemerburgaz'da biten Cendere Deresi yoğun yağış nedeni ile taştı. Dere kenarındaki birçok ev ve iş yerlerini su bastı. Evleri ve işyerleri su basan vatandaşlar kendi imkanları ile suları boşaltmaya çalıştı.

 

Haberin Devamı

Şiddetli yağışın etkisi yüzünden Merter'de bir site sular altında kaldı. Bodrum katları tamamen sular altında sitenin su tahliyesini ise yine vatandaşlar yaptı.

 

Arnavutköy'de yağış nedeniyle taşan rögar yüzünden Lütfiye Nuri Burat Devlet Hastanesi'ni su bastı. Hastanedeki su çalışanlar tarafından tahliye edildi. Arnavutköy'e bağlı Boğazköy'de de yağış nedeniyle taşan dere, Boğazköy Camii ile birçok ev ve işyerini sular altında bıraktı. Vatandaşlar yetkililerin ilgisizliğinden şikayet etti.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!