İstanbul'da yılbaşı kutlamalarına iptal

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda yılbaşı kutlamalarına iptal
Oluşturulma Tarihi: Aralık 31, 2004 12:27

İstanbul'da, Taksim Maydanı ve Bakırköy'de yılbaşı gecesi düzenlenecek kutlamalar Güney Asya'daki felaket nedeniyle iptal edildi.
   Bu acıya yürek dayanmaz

Haberin Devamı

Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, yaptığı yazılı açıklamada, “Belediye olarak, hem ülkemiz ve milletimiz için oldukça iyi geçtiğini düşündüğümüz 2004 yılını esenlikle tamamlamak ve çok daha iyi geçmesi dileklerimizle 2005 yılına girmek amacıyla hazırlanan 'Taksim Yılbaşı Kutlama Programı'nı, Güneydoğu Asya'da yaşanan deprem ve tsunami faciaları nedeniyle iptal etme kararı aldık” dedi.

 

Yeni yıl kutlamaları çerçevesinde Taksim Meydanı'nda kurulacak sahnede bu akşam saat 23.50'ye kadar Cemal Reşit Rey Senfoni Orkestrası, Sertab Erener, Kenan Doğulu ve Kıraç konserler verecekti.

 

Haberin Devamı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Başkanı Kadir Topbaş saat 23.50'de yılbaşı mesajı okuyacak, saatler 00.00'ı gösterdiğinde de havai fişek gösterisi yapılacaktı.

Bakırköy Belediyesi de Cumhuriyet Meydanı'nda bu akşam 21.00-04.00 saatleri arasında yapılması öngörülen yeni yıl partisini, aynı gerekçeyle iptal etti.

KADIKÖY'DEKİ HAVAİ FİŞEK GÖSTERİSİ DE İPTAL EDİLDİ

Güney Asya da 125 bin kişinin ölümüyle sonuçlanan ve deprem tsunami felaketi mağdurlarına İstanbul Kadıköy'den yardım eli uzanıyor.

 

Kadıköy Belediyesi, 2004 yılının son günlerinde dünyayı yasa boğan felaket mağdurları içinyardım kampanyası başlattı.

 

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, Kadıköy'deki yılbaşı etkinlikleri kapsamında gece 24.00'de yapılması planlanan havai fişek gösterilerini iptal ederek bunlar için harcanacak parayı yardım kampanyasına aktardıklarının bildirdi.

 

KADIKÖY'DEN AFET BÖLGESİNE YARDIM KAMPANYASI

 

Kadıköy Belediye Başkanı Selami Öztürk, şöyle dedi:

 

"Ayrıca belediye olarak bir yardım kampanyası açtık. Havai fişek gösterilerini sponsor firmalar yapacaktı. Firmalardan bu parayı açtığımız yardım kampanyasına aktarmalarını istedik. Vakıflar BankasıKadıköy KuyubaşıŞubesi’nde İstanbul Valiliği’nin izniyle açılan 2056739 nolu yardım hesabında toplanacak yardım paralarını Fahri Konsolosluğumuz ya da Valiliğimiz aracılığıyla mağdurlara göndereceğiz. İnanıyorum ki Kadıköylüler de bu yardım kampanyasına destek vereceklerdir."

 

Haberin Devamı

 Kilometrelerce uzakta da olsa Kadıköylüler, tsunami mağdurlarının acılarını böylelikle az da olsa paylaşmış olacak. Bu vesileyle herkesin yeni yılını kutluyor, 2005 yılının felaketlerden uzak olarak geçmesini ve tüm dünyaya sağlık, mutluluk ve barış getirmesini diliyorum. ”

 

İSTANBUL'DA OTOBÜSLER SABAHA KADAR ÇALIŞACAK

 

İstanbul'un temel ulaşım bölgelerine göre düzenlenen programda, İETT otobüsleri ring seferler halinde hizmet verecek. İhtiyaç halinde otobüs seferlerine ilaveler yapılabilecek.Vatandaşlar, İETT ile ilgili sorun ve şikayetlerini 245 07 20 no'lu telefona iletebilecekler.

 

İstanbul Büyükşehir Belediyesi İtfaiye Daire Başkanlığı Ekipleri aralıksız görevlerini sürdürürken, görevli sayısı normal güne göre iki kat arttırılacak.

 

Haberin Devamı

Kontrol Dairesi'ne bağlı Zabıta Müdürlüğü Ekipleri gelen şikayetleri ilgililere ulaştırırken, Beyoğlu, İstanbul-Anadolu Yakaları'nda minibüs, taksi ve dolmuşları da denetleyecek.

 

SAĞLIK EKİBİ

 

Aynı zamanda Zabıta Müdürlüğü'ne bağlı 5 ekip, yılbaşı gecesi saat 20.00'den itibaren yeme, içme, konaklama ve eğlence yerlerini kontrol ederek diğer belediye ekipleriyle koordineli olarak denetimlerini sürdürecekler.

 

Yılbaşı tatilinde gece ve gündüz görev yapacak şekilde 5 ekip oluşturacak ve her ekipte 1 doktor ve 2 zabıta memuru bulunduracak.

 

ŞİKAYET İÇİN BAŞVURU TELEFONU: 522 87 74

 

Gündüz; vatandaşlardan ve ilçe belediyelerinden merkeze gelen müracaatlar üzerine ekipler ilgili yerlerde kontrollerini yapacaklar.

 

Haberin Devamı

Gece ise; saat 20.00'den itibaren; yeme, içme, konaklama ve eğlence yerlerinde kontrollerini sürdürecekler. Vatandaşlar şikayetlerini 0 212. 522 87 74numaralı telefona iletebilecekler. Hava şartlarının kötü olması durumunda, Yol Bakım Müdürlüğü Ekipleri de görev başında olacak.

 

Acil Yardım ve Cankurtarma Müdürlüğü, bireysel ve toplumsal acil hastalık, kaza, tabii afetler, yangın, göçük ve yaralanmalarda hayati önem taşıyan hastalık durumlarında mümkün olan en kısa sürede ilk tıbbi yardımı yapmak üzere hazır bekleyecek. Sağlık Komuta Merkezi'nde ve tüm acil yardım istasyonlarında yeterli sayıda sağlık ekibi ve ambulanslarıyla göreve hazır olacak.

 

Haberin Devamı

İDO TELEFONU: 444 4 436

 

İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş. (İDO), yılbaşı tatili nedeniyle artacak yoğunluğa paralel olarak halkın rahat ulaşımını sağlamak için gerekli düzenlemeleri yapacak. Sefer sayılarını artırarak ve rezervasyon tarihlerini genişleterek vatandaşlara hizmet sunacak. Vatandaşlar, İDO ile ilgili şikayetlerini 444 4 436 no'lu telefona iletebilecekler ve aynı numaradan rezervasyon yaptırabilecekleri gibi bilet satışını da gerçekleştirebilecekler.

 

Ayrıca; biletler tüm VARAN Turizm acentelerinden de temin edilebilecek. İDO'nun ücret tarifesi ve sefer programı, www.ido.com.tr adresinden görülebilir.

 

İSKİ, tüm İstanbul'da tam kapasiteyle su verecek. Olabilecek su arızası ve kanal tıkanmasıyla ilgili tedbirleri ve nöbetçi ekip sayısını artıracak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!