İstanbul'da uyuşturucu operasyonu

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda uyuşturucu operasyonu
Oluşturulma Tarihi: Ocak 23, 2000 00:00

Haberin Devamı

İstanbul'da düzenlenen 3 ayrı operasyonda, İran'a götürülmek istenen 2 ton 80 kilogram asit anhidrit ile uyuşturucu parası olan 1 milyon 651 bin Alman Markı ve 913 bin Hollanda Florini ele geçirildi. Olaylarla ilgili toplam 12 kişi gözlem altına alındı.

İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü'nden yapılan açıklamaya göre, istihbari çalışmalar sonucu, komşu ülkelerden Türkiye'ye uyuşturucu madde imalinde kullanılan asit anhidrit maddesi sokulduğu belirlendi. Bunun üzerine yürütülen çalışmalar sırasında, polisin takibinde olan bazı kişilerin Büyükçekmece'ye bağlı Kumburgaz beldesindeki bir eve girdikleri görüldü. Söz konusu eve düzenlenen operasyonda, 40 bidon içerisinde 800 kilogram asit anhidrit, bir adet 7.65 milimetre çaplı ruhsatsız tabanca, uyuşturucu kaçakçılığından elde edilen 51 bin Alman Markı para ve 3 adet otomobil ele geçirildi. Olayla ilgili mal sahibi Halil Akansel'in de aralarında bulunduğu toplam 5 kişi gözlem altına alındı.

Yine aynı istihbari bilgiler ışığında, yurtdışından bir TIR'a gizlenmiş olarak getirilen yüklü miktardaki asit anhidrit maddesinin de, Avcılar ilçesi Haramidere semtindeki bir depoda saklandığı tespit edildi. Bunun üzerine söz konusu yere düzenlenen operasyonda da, 62 bidon içerisinde 1 ton 280 kilogram asit anhidrit maddesi, asitin taşınmasında kullanılan 1 adet kamyon ve 1 adet ruhsatsız tabanca ele geçirildi. Olayla ilgili mal sahibi Mehmet Vakıf Demir'in de aralarında bulunduğu 5 kişi yakalandı. Uyuşturucu madde yapımında kullanılan asit anhidritin, Romanya menşeli olduğu ve İran'a götürülmek üzere Türkiye'den geçirilmeye çalışıldığı öğrenildi. Bu arada, yurtdışından 2 kurye aracılığıyla ülkemize sokulmak istenen ve uyuşturucu kaçakçılığından elde edilen 1 milyon 600 bin Alman Markı ile 913 bin Hollanda Florini, Atatürk Havalimanı'nda ele geçirildi. Olayla ilgili 2 kişi gözlem altına alındı.

Öte yandan, İstanbul Narkotik Şube Müdürlüğü'nün açıklamasında, son operasyonların bilançosu da dahil edilmek üzere, son bir haftada 2 ton 80 kilogram asit anhidrit maddesi, 1 milyon 651 bin Alman Markı, 913 bin Hollanda Florini, 1 adet TIR, 1 adet kamyon, 3 adet binek oto, 3 adet ruhsatsız tabanca, 1 kilo 250 gram eroin, 13 kilo 750 gram esrar, 50 gram kokain, 2 kilo 300 gram afyon sakızı, 810 adet "Ecstacy" adlı uyuşturucu hap ele geçirildiği ve bu olaylarla ilgili 71 kişinin "sanık" sıfatıyla yakalandığı bildirildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!