İstanbul'da trafik kazası: 1 kişi yanarak öldü

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda trafik kazası: 1 kişi yanarak öldü
Oluşturulma Tarihi: Ocak 01, 2005 14:05

İstanbul'da meydana gelen trafik kazasında, Gözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rahmi Turan'ın sekreteri Oya Kayaoğlu hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Alınan bilgiye göre, Gözcü Gazetesi ulaştırma servisinde şoför olarak çalışan Erdoğan Yarıcı (45) yönetimindeki 34 TY 2681 plakalı otomobil, Oya Kayaoğlu'nu Bahçelievler'den aldıktan sonra gazeteye götürmek üzere yola çıktı.

Otomobil E-5 Karayolu Çobançeşme mevkiine geldiği sırada,  sürücüsünün kimliği henüz belirlenemeyen 34 PD 502 plakalı otomobil araca arkadan çarptı.

Çarpmanın etkisiyle direksiyon hakimiyetinin kaybolması üzerine Yarıcı'nın kullandığı otomobil bariyere vurdu. LPG'li olan araçta yangın başlarken, Yarıcı ile Kayaoğlu otomobilin içinde sıkıştı.

Ön camı kıran ve bir vatandaş tarafından otomobilden çıkarılan Yarıcı, Özel Yenibosna Hastanesi'ne kaldırıldı.

Otomobilden çıkartılamayan Oya Kayaoğlu ise kısa sürede alevlerin sardığı aracın içinde hayatını kaybetti.

Haberin Devamı

Olay yerine gelen itfaiye ekiplerinin yangını söndürmesinin ardından, Kayaoğlu'nun cesedi otomobilden çıkarıldı.

Hürriyet Gazetesi Spor Servisi'nde fotomuhabiri olarak görev yapan Atılay Kayaoğlu'nun eşi ve Gözcü Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Rahmi Turan'ın sekreteri olan Oya Kayaoğlu'nun cenazesi, Adli Tıp Kurumu Morgu'na kaldırıldı.

Bu arada, Özel Yenibosna Hastanesi'nde tedavi altına alınan Erdoğan Yarıcı'nın vücudunun çeşitli yerlerinde yanık yaraları bulunduğu belirtildi.
  
SÜRÜCÜ YARICI, KAZAYI ANLATTI
  
Gazetecilere olayı anlatan Yarıcı, yaklaşık 100 kilometre hızla gittiği sırada arkadan bir otomobilin kendilerine çarptığını söyledi.

Şeritten çıkarak yol kenarındaki bariyere çarptıklarını kaydeden Yarıcı, şöyle dedi:“Bu sırada Oya hanım arka sağ koltukta oturuyordu. Ön tarafa doğru gelmiş, ben de biraz sağ tarafa doğru kaymıştım. Kapıyı açmaya çalıştım, açılmadı. Camları kırmaya çalıştım, kırılmadı. Tam bu sırada arkadan alevlerin bize doğru geldiğini gördüm. Ayaklarımla ön camı kırmaya çalıştım ve başardım. Yoldan geçen vatandaşlara 'beni ayaklarımdan çekin' diye bağırdım. Bir vatandaş beni ayaklarımdan çekti, dışarı çıkardı. Ona, otomobilde bir kişi daha olduğunu söyledim. Daha sonra yoldan geçen bir otomobil tamircisi beni hastaneye getirdi.”

Haberin Devamı

Öte yandan kazaya neden olduğu ifade edilen 34 PD 502 plakalı otomobil, olay yerinden biraz ileride terk edilmiş olarak bulundu. 

Otoparka çekilen otomobilin arka koltuğunda boş bir bira kutusu  görüldü.

Polis yetkilileri, otomobilin sürücüsünün belirlenerek yakalanması amacıyla başlatılan çalışmaların sürdüğünü bildirdiler. 

KAÇAK SÜRÜCÜ YAKALANDI

Oya Kayaoğlu'nun öldüğü ve 1 kişinin yaralandığı kazaya neden olduğu gerekçesiyle gözaltına alınan Uğur Çapar tutuklandı.

75. Yıl Polis Merkezi'ndeki işlemlerinin ardından Bakırköy Adliyesi'ne sevk edilen Çapar, nöbetçi savcılıktaki sorgusundan sonra çıkarıldığı mahkemece tutuklanarak Metris Cezaevi'ne gönderildi.

Haberin Devamı

Uğur Çapar'ın, savcılıktaki ifadesinde, arkadaşının otomobilini habersiz aldığını belirterek, kazanın ardından korktuğu için aracı terk ederek bir taksiyle Avcılar'daki arkadaşının evine gittiğini anlattığı öğrenildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!