İstanbul'da toprağa verilecekler

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda toprağa verilecekler
Oluşturulma Tarihi: Ekim 04, 2008 16:10

Balıkesir'de sel sularına kapılarak ölen Kemer Country'nin sahibi Esat Edin ve üç çocuğunun İstanbul'da toprağa verileceği bildirildi.

Kemer Country'den yapılan yazılı açıklamaya göre, 48 yaşındaki iş adamı Esat Edin ve çocukları Mete Cem (12), Serra Şirin (10) ve Aliye'nin (7) cenazesi Balıkesir'den İstanbul'a getirilecek.

Cenazelerin, 6 Ekim Pazartesi günü Teşvikiye Camisi'nde yapılacak törenin ardından, Göktürk Mezarlığı'nda Edin'in Mart ayında vefat eden eşi Mehpare Taki Edin'in yanına defnedilmesinin planlandığı, ancak kesinlik kazanmadığı öğrenildi.

Çocukları ile 1 Ekim 2008 tarihinden bu yana Edremit'in batısındaki Mehmetalan Köyü Hızır Kamp Mevkisi'nde kaldıkları çadırda, 4 Ekim gecesi sel sularına kapılarak yaşamını yitiren Esat Edin'in, kampa gitmeyen 13 yaşında Murat Şeci adında bir oğlu daha bulunuyor.

İstanbul'da 6 Nisan 1960'da doğan Esat Edin, 1975 yılında Robert Kolej'nden ortaokul diplomasını aldı. Liseyi Londra'da Millfrield School'da tamamlayan Edin, Yale Üniversitesi İşletme Bölümü'nden mezun olduktan sonra denizcilik sektöründe iş hayatına atıldı.
Çeşitli firmalarda edindiği 4 yıllık deneyimin ardından aile şirketi Kemer Yapı ve Turizm A.Ş'de göreve başlayan Esat Edin, 1987 yılında yönetim kurulu başkanlığı görevine geldiği şirketin temellerini attığı Kemer Country Projesini hayata geçirdi.

Edin, proje ile Göktürk beldesinde farklı bir kulvar açarak büyük gayrimenkul yatırımcılarını da bölgeye çekti.

Esat Edin, aynı zamanda kurucusu olduğu Ömerli Yapı ve Turizm A.Ş'nin de yönetim kurulu başkanlığını yürütüyordu.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!