İstanbul'da liderlik ve beyin bilimi tartışılıcak

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda liderlik ve beyin bilimi tartışılıcak
Oluşturulma Tarihi: Ekim 08, 2010 17:39

Türkiye’de, bireylere, kurumlara, kurumsal gelişim alanlarında danışmanlık yapan ve eğitim programları oluşturan DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü, Erickson Corporate International ile işbirliği yaparak bir ilke imza atıyor.

Haberin Devamı

Çalışanları Uluslar Arası Koçluk Federasyonu (ICF) tarafından kabul edilen Erickson Corporate’ın, dünyadaki 10 binlerce yöneticinin koçluk becerilerini güçlendirdiği “Erickson Liderlik ve Koçluk Eğitimi”ni  DBE, 11-12-13 Ekim tarihlerinde PERYÖN 18. Ulusal İnsan Yönetimi Kongresi’nde tanıtıyor.

Erickson College kurucusu Dr. Marilyn Atkinson’ın konuşacağı ana oturumda “21. yy Koçluk Tarzı Yönetim” hakkında bilgi paylaşılacak. Konferansın ilk günündeki workshop’ta  Dr. Marilyn Atkinson, liderlik ve yönetim anlayışı çerçevesinde “Liderlik ve Beyin Bilimi” kavramını tartışacak.

Erickson Corporate tarafından 21. yüzyıl liderlerinin yöneticilik ve kurumsal yeteneklerine koçluk becerisini katmak için geliştirilen “Liderlik ve Koçluk” programı, orta ve üst düzey yöneticilere, çalışanlarını ve işlerini daha etkin yönetebilmeleri konusunda koçluk becerileri kazandırmayı amaçlıyor. Bu programın sonucunda liderler, öğrendikleri koçluk tekniklerini, iş üzerinde ve işin gereği doğrultusunda ekibini yönlendirirken, çalışanların kendi potansiyellerini ortaya çıkarmaları ve geliştirmeleri için kullanıyor. Yöneticilerin ekiplerine, doğru liderlik ve koçluk yapmanın anahtarını sunan bu eğitim, orta ve üst düzey yöneticilik tarzlarına koçluk tekniklerini de katmalarını hedefliyor. Orta ve üst düzey yöneticiler ile eş seviyede çalışanların koçluk yaklaşımını uygulamaları, güç kullanmak yerine, ekipleriyle soru ve sorgulama yöntemleri ile diyalog kurarak "liderlik ve koçluk" modeline geçiş yapmalarını sağlıyor. Bu model, yöneticilerin kendi liderlik potansiyellerini ve şirket içi yeteneklerini geliştiriyor.

Haberin Devamı

DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü ve ERICKSON Corporate International PERYÖN’de ziyaretçilerle paylaşacağı ‘Liderlik ve Koçluk’ eğitimi, günlük iş hayatındaki diyaloglar ve davranışlarla, şirket içinde empati kalitesinin artırılmasına, çalışanın gelişimine uygun, çözüm odaklı yaklaşımı ile de motivasyon sağlanmasına odaklanıyor.

DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü ve ERICKSON Corporate International işbirliği ile Türkiye’de düzenlenecek “Liderlik Sanatı: Koç olarak Yönetici” eğitimi ise 20, 21, 22 Ekim tarihlerinde DBE Davranış Bilimleri Enstitüsü Eğitim Salonları’nda gerçekleşecek.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!