İstanbul'da lale mevsimi

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda lale mevsimi
Oluşturulma Tarihi: Nisan 06, 2014 01:05

9’UNCU İstanbul Lale Festivali kapsamında, bu yıl da sokaklar, parklar, bahçeler lale açacak.

Haberin Devamı

Bu festival için Silivri’den Tuzla’ya İstanbul’un tamamında 211 farklı türde lale dikimi yapılırken, 2013’te İstanbul‘da parklar, korular ve ana caddeler başta olmak üzere ilçe belediyelerinin talepleri doğrultusunda semt parkları dahil olmak üzere toplam 20 milyon adet lale soğanı dikildi.

EMİRGAN’DA DOSTLUK LALESİ

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın kasım ayında Dünya Lale Zirvesi Başkanı Michel Gauthier ile birlikte Emirgan Korusu’nda diktiği “Dostluk Lalesi” de bu yıl ilk kez ziyarete açılacak. Açılışta davetlilere lale motifinden oluşan ve laleden elde edilen doğal boyayla renklendirilen dev bir pasta ikram edilecek. 30 Nisan’a kadar devam edecek festival kapsamında, Göztepe 60’ıncı Yıl Parkı’nda 21-27 Nisan tarihlerinde İstanbul Lale Kupası ITF Uluslararası Kadın Tenis Turnuvası, sergi ve yarışmalar düzenlenecek.

Lale bahçeleri

Haberin Devamı

Bu yıl Avrupa Yakası’nda, Gülhane Parkı, Emirgan Korusu, Yıldız Korusu ve Soğanlı Bitkiler Parkı’nda, Anadolu Yakası’nda ise Beykoz Korusu, Göztepe 60’ıncı Yıl Parkı, Büyük Çamlıca Korusu, Küçük Çamlıca Korusu, Fethipaşa Korusu ve Hıdiv Çubuklu Korusu’nda laleleri görmek mümkün olacak.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!