İstanbul’da İmamoğlu sürprizi

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’da İmamoğlu sürprizi
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 29, 2023 07:00

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nun liderliğini yaptığı değişimciler, genel merkezcilerin kalesi diye nitelenen Kadıköy ile birlikte Küçükçekmece, Üsküdar ve Beyoğlu’nu kazanırken, Pendik’te de delegasyonda ağırlık oluşturdular.

Haberin Devamı

CHP’de nefes nefese yarışa sahne olan delege savaşında İstanbul’da büyük sürpriz yaşandı. Bu hafta sonu İstanbul’da, Canan Kaftancıoğlu’nun yerine gelecek yeni il başkanını seçecek 600 delegenin 146’sını oluşturan Adalar, Beyoğlu, Küçükçekmece, Sultangazi, Üsküdar, Pendik ve Kadıköy ilçe kurultayları yapıldı. Bugüne kadar yapılan ilçe kurultaylarında genel merkezciler karşısında önemli başarı kaydedemeyen değişimciler bu kez büyük sürpriz yaptı. En büyük sürpriz ise genel merkezcilerin kalesi olarak nitelenen Kadıköy’de yaşandı. Genel merkezcilerin adayı Kadıköy Belediyesi’nde danışmanlık yapan gazeteci kökenli Dinç Çoban, değişimcilerin desteklediği mevcut Başkan Ali Narin’e karşı küçük bir oy farkıyla kaybetti.

7’DE 4 YAPTILAR

Değişimciler Kadıköy’ün yanı sıra yine sürpriz yaparak Küçükçekmece, Üsküdar ve Beyoğlu’nu da kazandılar. Değişimciler Üsküdar’da İbrahim Çağlar Atalar, Beyoğlu’nda Muharrem Bulut ve Küçükçekmece’de de Turgay Özcan ile öne geçti. Genel merkezciler ise tek adayla seçime gidilen Adalar’da Ercan Akpolat, Sultangazi’de Kemal Arseven ile rekabetsiz kazanırken, yarışa sahne olan Pendik’i ise Niyazi Güneri ile aldılar. Ancak Pendik’in il kurultayında oy kullanacak delegasyonunda ise değişimci ağırlıklı parçalı bir yapı oluştu.

Haberin Devamı

MORALLERİ YÜKSELTTİ

Bu sonuçlar, önümüzdeki hafta sonu yapılacak Kartal ve Sarıyer’in de aralarında yer aldığı son 5 ilçe kurultayı öncesinde değişimcilerde moralleri yükseltti. Bu hafta sonu yapılacak Şile, Güngören, Sarıyer, Fatih ve Kartal kurultaylarında da 69 il delegesi belirlenmiş olacak. Kulislere göre, bu hafta sonu çıkan sonuçlar dengeleri tümüyle değiştirmese de son haftaya girerken moral üstünlük değişimcilere geçti.

GÖZLER İL KURULTAYINDA

Kartal ve Sarıyer gibi delege sayısı yüksek ilçelerde de benzer sonuçların alınması havayı değiştireceği gibi ekim ayı içinde yapılması planlanan il kurultayında da dengeleri etkileyebilir. Kulislerde “Şu anda kâğıt üzerinde genel merkez ağırlığı gözleniyor ancak il başkanlığı için tarafların çıkaracağı aday kurultayda belirleyici olur” değerlendirmeleri öne çıktı.

Haberin Devamı

İSTANBUL ETKİSİ

İstanbul’da rüzgârın son kurultaylarla birlikte değişimcilerden yana esmesinde, ilçe belediyelerinin yarıya yakınında da adayları doğrudan İmamoğlu’nun belirleyeceği yönündeki güçlü beklentinin etkili olduğu konuşuluyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Kaftancıoğlu’nun yerine gelecek yeni il başkanının seçim süreci de dikkate alınarak İmamoğlu ile uyumlu çalışacak bir isim olmasını istediği öne sürülmüştü.

ÖZEL’İN ADAYLIĞI

Kulislerde, önemli sürpriz yapılıp İstanbul’un alınmasının şu ana kadar diğer illerde önemli başarı kaydedemeyen değişimcilerin büyük kurultaya daha moralli gitmelerini sağlayabileceği de belirtiliyor. Değişimcilerin adayı olarak ismi öne çıkan Grup Başkanı Özgür Özel’in ay başında yol haritasıyla birlikte adaylığını açıklaması bekleniyor.

Haberin Devamı

İstanbul’da İmamoğlu sürprizi

KILIÇDAROĞLU’NUN İZMİR ZİRVESİ

- CHP Lideri Kılıçdaroğlu dün İzmir İl Başkanı Şenol Aslanoğlu ile birlikte kurultaylarını tamamlayan ilçe başkanlarıyla Genel Merkez’de bir araya geldi. İzmir’de, genel merkez ağırlıklı listelerin kurultaylardan çıktığı belirtiliyor. Kılıçdaroğlu geçen hafta da Kaftancıoğlu ile birlikte İstanbul’un kurultaylarını tamamlayan ilçe başkanlarıyla bir araya gelmişti. Kılıçdaroğlu’nun kurultay sürecine ilişkin bu örgüt randevularını diğer illerle de sürdüreceği belirtiliyor.

BAKMADAN GEÇME!