Ä°stanbul'da Hizbullah'a darbe

Güncelleme Tarihi:

Ä°stanbulda Hizbullaha darbe
Oluşturulma Tarihi: Aralık 04, 2001 15:40

İstanbul'da Hizbullah'a yönelik operasyonlarda 10 kişi yakalandı. Örgütün üst düzey yöneticilerinin de aralarında bulunduğu zanlılar, 3 polisin şehit edilmesi ve 2 Hizbullah itirafçısını öldürmekle suçlanıyor.

Haberin Devamı

Hizbullah terör örgütüne yönelik düzenlenen operasyonlar kapsamında ele geçirilen 3 tabancadan 1'inin, Küçükçekmece'de 3 polisin şehit edilmesi ve Esenler'de baba ile oğlunun öldürülmesi olaylarında kullanıldığı belirlendi.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ve İstihbarat şubeleri ile Batman Emniyet Müdürlüğü`nün işbirliğiyle gerçekleştirilen operasyonlarda yakalanan 10 kişinin, 27 ayrı eyleme karıştığı tespit edildi.

Bu kişilerle birlikte, 1`i Baretta, 1`i Takarof marka, diğeri de 7.65 milimetre çapında olmak üzere 3 adet tabanca ele geçirildi.

Silahların balistik incelemesinde, Baretta marka tabancanın, Küçükçekmece`de, 14 Ekim 2001 günü, 3 polisin şehit edilmesi ve Esenler`de, 25 Ağustos 2001 tarihinde, bir otomobilin içinde Şaban Elaltınteri ile oğlu Mehmet Elaltınteri`nin öldürülmesi olaylarında kullanıldığı ortaya çıktı.

Haberin Devamı

Yetkililer, diğer 2 tabancanın ise İstanbul`da kullanıldığı bir eyleme rastlanmadığını kaydettiler.

Bu arada, Emniyet Genel Müdürü Kemal Önal ile Ä°stanbul Valisi Erol Çakır ve Emniyet Müdürü Hasan Özdemir`in katılımıyla bugün konuya iliÅŸkin basın açıklaması yapılacağı bildirildi.Â
   Â
3 POLİS, İTİRAFÇI BABA-OĞUL

Esenler Ayvalıdere köprü altında, kırmızı ışıkta duran 34 GS 4062 plakalı otomobile açılan çarpraz ateş sonucu, Şaban Elaltınteri (42) ile oğlu Mehmet Elaltınteri (22) ölmüştü.

Bingöllü Şaban Elaltınteri ile oğlunun, Hizbullah terör örgütü itirafçısı oldukları ve ölüm tehdidi aldıkları belirlenmişti.

Küçükçekmece`de sivil polis ekibine düzenlenen silahlı saldırı sonucu da polis memurları Köksal Bulut, Mustafa Koçak ve Mustafa Biricik ÅŸehit olmuÅŸlardı. Â
  Â

 

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!