İstanbul'da hırsızlık şebekesi çökertildi

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda hırsızlık şebekesi çökertildi
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 08, 2009 12:44

İstanbul'un çeşitli semtlerinden çaldıkları otomobilleri sahte plaka ve belge düzenleyerek satmak istedikleri gerekçesiyle gözaltına alınan 2'si kadın 16 kişilik şebeke adliyeye gönderildi.

Haberin Devamı

Asayiş Şube Müdürlüğü Oto Hırsızlık Büro Amirliği ekipleri, çaldıkları otomobilleri sahte belgelerle piyasaya süren bir şebekeye yönelik çalışma başlattı. Kimlikleri ve adresleri belirlenen şebeke üyelerine yönelik 15 ilçede 32 ayrı adrese eş zamanlı operasyon düzenlendi.

Operasyonda, çete lideri olduğu ileri sürülen Can Eren A'nın da aralarında bulunduğu 2'si kadın 16 kişi gözaltına alındı.

Bu kişilerle birlikte, çalıntı olduğu bildirilen 25 otomobil ile zanlıların üzerlerinde, ev ve iş yerlerinde yapılan aramalarda, çalıntı olduğu belirlenen 25 otomobil, 143 kontak anahtarı, 8 adet oto teybi, 2 çalıntı plazma TV, sahte oldukları belirlenen 33 adet ruhsat, 25 adet boş trafik belgesi, 20 adet sürücü belgesi, 20 adet banknot, çok sayıda sürücü belgesi, EGM hologramları, noter belgeleri, çeşitli resmi belgeler ve bu belgelerin hazırlanmasında kullanılan mühür ile makineler ele geçirildi. Sahte belgeler, ev ve iş yerlerindeki gizli bölmelerde bulundu.

Şebeke üyelerinin, İstanbul'un çeşitli semtlerindeki ev ve iş yeri önleri ile otoparklardan “düz kontak” yöntemiyle çaldıkları otomobillere sahte plaka ve belge düzenledikleri ve piyasada pazarlamaya çalıştıklarının belirlendiği kaydedildi.

Bu kişilerden Mehmet Reşat B'nin, komşusunun otomobilini çaldığı ve 2 bin TL karşılığında sahibine sattığı tespit edildi. Şüphelilerden Orhan Ö'nün daha önce başka bir hırsızlık çetesiyle girdiği çatışma sonucu yaralanarak sakat kaldığı bildirildi.

Polisteki işlemleri tamamlanan 2'si kadın 16 kişi, “oto hırsızlığı, plaka hırsızlığı ve sahtecilik” olaylarını da içeren 36 ayrı suça ilişkin evrakla Bakırköy Adliyesi'ne sevk edildi.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!