İstanbul'da gasp çetesi yakalandı

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda gasp çetesi yakalandı
Oluşturulma Tarihi: Ekim 06, 2006 13:42

Bağcılar'da gasp amacıyla bir tekstilciyi kaçırarak alıkoydukları ve bıçakla yaraladıkları öne sürülen 7 kişi yakalandı.

Haberin Devamı

İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Bağcılar Güneşli'deki bir tekstil şirketi sahibinin, eski ortağı tarafından gasp amaçlı olarak tehdit edildiği ve bu süreçte bir “mafya grubu”nun olaya dahil olduğu anlaşıldı.

Bu grubun daha sonra paranın tahsil edilmesi için söz konusu kişiyi iş yeri çıkışında zorla bir otomobile bindirip kaçırarak bıçakla yaraladıkları, bir süre araç içinde alıkoydukları ve tehdit ettikleri belirlendi. Bunun üzerine 2 gün önce “Katran” adı altında yapılan operasyonda olayla ilgili 7 kişi yakalandı. Küçükçekmece ve değişik yerlerde hırsızlık olaylarına karıştıkları da belirtilen bu kişilerin üzerleri, evleri ve otomobillerinde yapılan aramalarda, 3 adet tabanca, 1 adet şarjör, 13 adet fişek ve 1 adet döner bıçağı ele geçirildi.

Haberin Devamı

Açıklamada, ayrıca İstanbul Emniyet Müdürlüğü olarak organize suç örgütlerine karşı geçmiş dönemlerde yürütülen ve birçok suç örgütünün çökertildiği operasyonlara titizlikle devam edildiği belirtilerek, “Bu mücadelemizde vatandaşlarımızdan aldığımız büyük destek bizi son derece memnun etmekte ve motivasyon kaynağımız olmaktadır” denildi.

Yakalanan kişiler, şubedeki işlemlerinin ardından Şişli Adliyesine sevk edildi. Polis yetkilileri, bu kişilerin ilk defa böyle bir kaçırma olayına karıştıklarını dile getirerek, çete elebaşı konumunda olan Serdar K'nın da kısa süre önce başka bir suçtan tutuklandığını ifade ettiler.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!