İstanbul'da fırtına gemileri çarpıştırdı

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda fırtına gemileri çarpıştırdı
Oluşturulma Tarihi: Kasım 06, 2006 16:03

İstanbul'da etkili olan şiddetli Lodos nedeniyle Ahırkapı demirleme bölgesinde sürüklenen bir gemi, başka bir gemiye çarptı. Çarpmanın şiddetiyle 5 konteyner denize düştü.

Haberin Devamı

Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, demirleme bölgesinde bulunan Türk bayraklı “Gülsüm Ana” adlı gemi, Lodos nedeniyle “demir tarayarak”, Liberya bayraklı “CMA CGM Orchid” isimli konteyner gemisine baş tarafından çarptı.

Çarpma sonucu konteyner gemisinden denize düşen ve boş oldukları belirtilen 5 konteynerden 1'i tamamen battı, diğer 4'ü de birbirine bağlı ve yarı batık şekilde İstanbul Boğazı'na doğru sürüklenmeye başladı.

Bu arada, İstanbul Gemi Trafik Hizmetleri'ne bağlı Kurtarma-4 ve Söndüren-5 römorkörleri ile Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri'nin 5 hızlı tahlisiye botu olay yerine sevk edildi.

Konteynerlerin deniz trafiğine engel teşkil etmesinin önlenerek güvenli bir şekilde kontrol altına alındıkları ve herhangi bir çevre kirliliğinin söz konusu olmadığı bildirildi.

Haberin Devamı

“Gülsüm Ana” adlı geminin tekrar demirleme bölgesine çekildiği ve soruşturmanın sürdürüldüğü kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!