İstanbul'da bazı metrekare değerleri dörtte bir indi

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda bazı metrekare değerleri dörtte bir indi
Oluşturulma Tarihi: Haziran 17, 2002 01:38

İstanbul Defterdarı Kadir Boy, emlak vergisiyle ilgili olarak 41 belde ve 32 ilçe belediyelerinden gelen yeni takdir değerlerini incelediklerini belirterek, ‘‘bazılarını üçte bire, bazılarını yarıya, bazılarını dörtte bire indirdik, bazılarını ise uygun gördük’’ dedi.

Boy, 40 takdir kararındaki bedellerin tamamen, 13 takdir kararındaki bedellerin kısmen değiştirilmesine, 20 takdir kararlarındaki bedelerin ise uygun olduğuna karar verdiklerini açıkladı.

İlçe ve beldelerden ulaşan takdir kararlarını disket ortamına yüklediklerini bildiren Boy, hangilerinde fahiş fiyatlar olduğuna baktıklarını ve yeniden değerlemeleri bir katsayıya vurduklarını belirtti. Boy, ilaveten hem ekonomideki duruma paralel gayrimenkul piyasasındaki sıkıntı, hem deprem faktörünü, hem de basında özel şikayetleri dikkate aldıklarını vurguladı.

Kadir Boy, Ümraniye Yenidoğan, Büyükçekmece Kıraç, Silivri ve Çatalca'nın bazı köylerinin tamamen uygun görüldüğünü belirtti.

Büyükçekmece'nin Binkılıç beldesinin takdir değerlerinin tadil edildiğini bildiren Boy, 10 milyon liralık yerlerin 7 milyon liraya, 7milyon liralık yerlerin 5 milyon liraya, 20 milyon liralık yerlerin de12 milyon liraya düşürüldüğünü, 600 bin liralıkların aynen bırakıldığını belirtti.

Defterdar Kadir Boy, ‘‘Çatalca Muratbey beldesindeki 30 milyon liralık yerlerin 10 milyon liraya 2 milyon liralık yerlerin 1.5 milyon liraya, sokakların 5 milyon liraya düşürülmesi uygun görüldü’’ dedi.

Silivri Celaliye Kamiloba‘nın üçte bir oranında, Gümüşyaka’nın beşte bir oranında düşürüldüğünü anlatan Boy, Ümraniye Ömerli bölgesinin ise üçte bir oranında düşürüldüğünü kaydetti.

Boy, ‘‘Sarıyer Bahçeköy de üçte bir düşürülmesine karar verilen yerler arasında. Beykoz Çavuşbaşı 2001 değerleri aynen geçti. Bakırköy‘de dörtte bir oranında azaltılmasına karar verildi’’ şeklinde konuştu.

Kadir Boy, bunların liste halinde ilgili yerlere gönderildiğini, itiraz hakkı bulunduğunu kaydetti.
Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!