İstanbul'da 3 büyük orman yangını

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda 3 büyük orman yangını
Oluşturulma Tarihi: Ağustos 07, 2007 16:39

İstanbul'da Ümraniye, Beykoz ve Pendik Aydos'ta orman yangını başladı. Yangına İstanbul İtfaiyesi, Orman Müdürlüğü ve yangın uçakları müdahale ediyor....

Haberin Devamı

İstanbul alev alev. Ümraniye, Beykoz ve Pendik Aydos'ta üç  ayrı alanda orman yangını çıktı.

Ümraniye'nin Çavuşbaşı mevkiindeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen bir nedenle çıkan yangın, rüzgarın da etkisiyle kısa sürede büyüdü.

Olay yerine itfaiye ekiplerinin yanı sıra İstanbul Orman Bölge Müdürlüğü görevlileri ile arazöz ve iş makineleri de gönderildi.

UÇAKLAR SU TAŞIYOR

Alevlerin yayıldığı alanın engebeli olması nedeniyle söndürme çalışmalarının güçlükle sürdürüldüğü yangında, iş makineleriyle ormanlık alan içerisinde yollar açıldı. İtfaiye ekiplerinin karadan yaptığı müdahaleye Orman Bölge Müdürlüğü'ne ait bir helikopter ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nce kiralanan yangın söndürme uçakları tarafından da destek veriliyor.

Aynı saatlerde Beykoz'un Karlıtepe mevkiinde mesire alanı olarak kullanılan ormanlık alanda ve Pendik Aydos'ta yangın başladı.

Haberin Devamı

Ormanın iki farklı noktasında aynı anda başladığı belirtilen yangına, itfaiye ekipleri ile belediye görevlilerince müdahale edildiği, alevlerin yerleşim alanlarına doğru ilerlemesinin önlenmesine çalışıldığı kaydedildi.
 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!