İstanbul'da 247 bin uyuşturucu hap ele geçirildi

Güncelleme Tarihi:

İstanbulda 247 bin uyuşturucu hap ele geçirildi
Oluşturulma Tarihi: Mart 13, 2006 14:55

İstanbul'da 247 bin uyuşturucu hap, 3 ilde de 167 kilo eroin ele geçirildi.

Haberin Devamı

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Zeytinburnu'nda bir ev ve yurtdışından gelen bir TIR'da yapılan aramada, 247 bin 560 adet uyuşturucu hap ele geçirildiğini ve 5 kişinin gözaltına alındığını bildirdi.

  

Cerrah, Narkotik Şube Müdürlüğü'nde yaptığı basın açıklamasında, Avrupa ülkelerinden getirildiği anlaşılan sentetik uyuşturucu hapların İstanbul'da piyasaya sürülmeye hazırlığı içerisinde olunduğu bilgisine ulaşıldığını söyledi.

  

Planlı çalışmaların 9 ve 10 Mart günlerinde operasyona dönüştürüldüğünü ifade eden Cerrah, Zeytinburnu'nda bir ev ve Ro-Ro gemisiyle yurtdışından gelen bir TIR'da Tuzla'da yapılan aramada, 247 bin 560 adet “Ecstacy” adlı uyuşturucu ve uyarıcı nitelikte hap ele geçirildiğini belirtti.

Haberin Devamı

  

Cerrah, bu olayla ilgili 5 kişinin, 5 adet tabancayla gözaltına alındığını kaydetti.

  

Cerrah, başka bir operasyonda da, 132 kilo 109 gram eroini yurtdışına göndermeye hazırlanan 12 kişinin yakalandığını bildirdi.

  

İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, bu operasyonlar da dahil olmak üzere narkotik polisin İstanbul'da son bir hafta içinde düzenlediği 30 ayrı operasyonda, toplam 132 kilo 250 gram eroin, 248 bin 858 adet uyuşturucu hap, 13 kilogram esrar, 7 adet tabanca ele geçirildiğini ve 61 kişinin gözaltına alındığını söyledi.

     

“ARTIK TÜRKİYE UYUŞTURUCU PAZARI DEĞİLDİR”

  

İstanbul polisinin uyuşturucuyla mücadeleye büyük önem verdiğini dile getiren Cerrah, “Uyuşturucuyla bu kadar mücadele etmemizin sebebi, gençlerimizi uyuşturucuya bulaştırmamaktır. Artık Türkiye uyuşturucu pazarı değildir. Dünya ülkeleri, uyuşturucuyla mücadeledeki çabalarımızı hayranlıkla izliyor” dedi.

Haberin Devamı

  

Anne ve babalar ile uyuşturucu kullananlara tekrar seslenmek istediğini dile getiren Cerrah, “Uyuşturucuya bulaşmış kişiler veya bu kişilerin anne ve babaları; çocuklarınızın tedavi yönünden, doktor, hastane, psikolog gibi ne türlü ihtiyaçları varsa biz her yönden sizlere yardıma hazırız” diye konuştu.

 

VAN, DİYARBAKIR VE MUĞLA'DA 167 KİLO 700 GRAM EROİN ELE GEÇİRİLDİ

 

Van, Diyarbakır ve Muğla'da bugün düzenlenen operasyonlarda toplam 167 kilo 700 gram eroin ele geçirildi. Olaylarla ilgili 13 kişi gözaltına alındı.

  

Van'ın Gürpınar ilçesinde sırtlarında taşıdıkları çuvallardan 71 kilo 700 gram saf eroin çıkan 5 kişi yakalandı.Alınan bilgiye göre, Jandarma Komutanlığı Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri ile Gürpınar İlçesi Zernek Jandarma Komutanlığı ekipleri, ilçenin Ortayol köyü dere yatağında sırtlarında un çuvallarıyla yaya olarak ilerleyen bir grubu şüphe üzerine durdurdu.

Haberin Devamı

  

R.B, Ü.M, H.Ö, H.M. ve H.M'nin taşıdığı 5 un çuvalında yapılan aramada, 140 adet paket halinde ve yurtdışına gönderilmek üzere preslenerek hazırlanmış 71 kilo 700 gram saf eroin bulundu.

  

Olayla ilgili gözaltına alınan R.B, Ü.M, H.Ö, H. M. ve H.M'ninJandarma Komutanlığı'nda ifadelerinin alınmasının ardından ilgili mahkemeye sevk edileceği bildirildi.

     

YÜKSEKOVA'DAN DİYARBAKIR'A 54 KİLO EROİN

  

Diyarbakır'da düzenlenen operasyonda, 54 kilogram eroin ele geçirildi.

  

Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık Organize Suçlar Şube Müdürlüğü Narkotik Büro Amirliği ekiplerince düzenlenen “Beyaz Yolcu” operasyonunda, Hakkari'nin Yüksekova İlçesi'nden gelen ve B.Ö'nün kullandığı minibüste yapılan aramada, aracın tavan ve tavan döşemesi arasına gizlenmiş 102 pakette toplam 54 kilo 218 gram eroin bulundu.

Haberin Devamı

  

Olayla ilgili olarak B.Ö. ile kardeşi R.Ö. gözaltına alındı.

  

Uyuşturucu sahibinin Mersin'deki H.İ. olduğunun tespit edilmesi üzerine Mersin'e giden Diyarbakır polisi, Mersin polisiyle gerçekleştirdiği ortak operasyon sonucunda H.İ'yi yakalayarak, Diyarbakır'a getirdi.

  

Polisteki sorgusunun ardından mahkemeye sevk edilen B.Ö, R.Ö ve H.İ. “Toplu halde uyuşturucu madde ticareti yapmak, bulundurmak ve nakletmek” suçlarından tutuklandı.

     

MUĞLA'DA “YELKEN” OPERASYONU

      

Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı koordinesinde Muğla ve İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri, Marmaris'te “Yelken” adı verilen uyuşturucu operasyonu düzenledi.

Haberin Devamı

  

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Emniyet Genel Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı ekipleri, özel paketlenmiş yaklaşık 42 kilogram eroinin Diyarbakır'dan İstanbul'a, İstanbul'dan Avrupa'ya götürüleceğini tespit etti.

  

Bunun üzerine yaklaşık 2 ay önce uyuşturucuyu yurtdışına çıkaracakları iddia edilen İsrail uyruklu bir kadın ile Yunan uyruklu bir erkeğin de aralarında bulunduğu 6 kişi takibe alındı.

  

Bu kişilerden 5'inin tekne kiralamak üzere 2 otomobille Marmaris'e geldikleri ve bir otele yerleştikleri belirlendi. Bunun üzerine Muğla Emniyet Müdürlüğü ekipleri, 10 Martta zanlıların kaldığı otele operasyon düzenledi.

  

Operasyonda yunan uyruklu Kosta S. ile İsrail uyruklu Rachel R. ile Türk vatandaşları V.Y, B.D. ve K.K. gözaltına alındı. H.Ç'nin ise firarda olduğu, arandığı öğrenildi.

  

Zanlıların araçlarında yapılan aramada, araçlarda zulalanmış 80 paket, yaklaşık 42 kilogram eroin ile tekne kiralamak için kullanılacak 11 bin 800 avroya el konuldu.

  

Gözaltına alınan 5 kişinin bugün adliyeye sevk edileceği kaydedildi.

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!