İstanbul'a yüzer otoyol

Güncelleme Tarihi:

İstanbula yüzer otoyol
Oluşturulma Tarihi: Mart 28, 1998 00:00

Haberin Devamı

Yüksek Mimar, Prof. Dr. Ahmet Vefik Alp, İstanbul'un ulaşım sorununa çözüm getirme amacıyla yüzer otoyol projesi hazırladı. Prof. Dr. Alp'in hazırladığı projeye göre yaklaşık 30 kilometrelik ‘Transmarmara Yüzer Otoyolu’, Darıca'dan başlayacak, Marmara'daki bazı adaların üstünden geçip Avcılar'a ulaşacak. Birçok uluslararası projede imzası bulunan, geçen yerel seçimlere İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı MHP adayı olarak katılan Prof. Dr. Alp, İstanbul Boğazı'nda inşa edilecek üçüncü köprünün, yeni bir yapılaşmayı beraberinde getirerek, kentin kuzeyindeki ormanların tahrip edeceğini söyledi. Prof. Dr. Alp, yüzer köprü teknolojisinin ilk kez uygulanacağı projenin bu olumsuzlukları ortadan kaldıracağını belirtti.

Prof. Dr. Alp'in projesi şöyle: Geçiş, Darıca'da karadan ayrıldıktan sonra Tuzla açığında İncir ve Hayırsız adalara, sonra Büyükada açığındaki Balıkçı Adası'na, Yassıaada ve Sivriada'ya basarak karşıya geçecek. Yassıada ve Sivriada eğlence ve turizm merkezi olarak değerlendirilebilecek. Duba üzerindeki ayakların seviyeleri, bilgisayar kontrollü amortisörlerle sabitlenecek.

3 MİLYAR DOLARA MALOLACAK

Gemi trafiği olan bölgelerde köprüye yükseklik kazandırılacak. Yüzer otoyol, Atatürk Havalimanı ve temeli atılan Kurtköy Havalimanı'nı arasında bağlantı sağlayacak. Bu geçişle Anadolu ve Trakya arasındaki sanayi ürünleri nakliyatı rahatlayacak. Kamyonlar, TIR'lar, tehlikeli madde taşıyan vasıtalar kent içine girmeyecek. Dünyanın en uzun su geçişi olacak. En az 3 milyar dolar (720 trilyon lira) harcamayla yapılacak.






Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!