İstanbul’a yakın gezilecek yerler

Güncelleme Tarihi:

İstanbul’a yakın gezilecek yerler
Oluşturulma Tarihi: Mayıs 25, 2018 13:20

İstanbulluların en büyük sorunlarından biri de sakin ve kalabalıktan uzak bir yer bulmak. Bu sebeple İstanbul’da yaşayan her insan, ilk tatil fırsatında hem gezip hem de dinlenebileceği bir yer arıyor. Ancak tatil için her zaman bol vakit bulmak mümkün olmuyor. İşte İstanbul’ya yakın tatil yerleri ve yapabilecekleriniz.

Haberin Devamı

Bayram ve resmi tatil öncesinde en çok araştırılan konulardan biri de İstanbul’a yakın gezilecek yerler oluyor. Birkaç günlük tatilinde hem öğrenmek ve keşfetmek, hem de kafa dinlemek isteyen İstanbullular, seçenekleri araştırıyor. İşte kısa tatillerde şehirden çok fazla uzaklaşmadan kafa dinleyebileceğiniz ya da isteğe göre eğlenebileceğiniz yerler!

TRİLYE

Tirilye, Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı beldedir. Rumlardan kalma bir balıkçı kasabası olan Trilye’ye en basit ulaşım seçeneği İDO ya da BUDO ile denizden gitmek. Araba varsa İDO feribotuna, araba yoksa İDO ya da BUDO deniz otobüsüne binebilirsiniz. Trilye’de gidebileceğiniz yerler; Fatih Cami ve Avlulu Hamam, Trilye Taş Mektep,  Trilye Dündar Evi,  Kemerli Kilise , Aziz Vasil Kilisesi

ADATEPE

Adatepe, Çanakkale'nin Ayvacık ilçesinin Küçükkuyu beldesinde, Kaz Dağları'nın yamacında bulunan bir köydür. Edremit Körfezi’ne bakan bir tepeye kurulmuş çok eski bir köy olan Adatepe, doğal sit alanı içerisinde yer aldığından ülkemizin en iyi korunmuş köylerinden biri. Adatepe’ye Çanakkale’den gelirken Ayvacık’ı geçip, Kaz Dağları’nı aştıktan sonra Küçükkuyu’ya ulaşılıyor. Çanakkale merkeze 105 km, Ayvacık’a 35 km. uzaklıkta Edremit Körfezi İda Dağları yamacında kurulu. İzmir-Adatepe arası ise 230 km ve yaklaşık 3 saat sürüyor.  Adatepe’de gidebileceğiniz yerler; Adatepe Taş Evlerin süslediği sokaklar, Taşmektep, Zeus Altarı, Adatepe, Ayvacık,  Zeytinyağı Müzesi. 

YEŞİLYURT

Kaz Dağları'nın eteğinde kurulu Yeşilyurt köyü, bozulmamış doğası ve eski taş evleriyle büyük şehir stresinden uzaklaşmak isteyenlerin uğrak noktası.  Çanakkale'nin Ayvacık ilçesine bağlı Küçükkuyu beldesi sınırları içerisinde bulunan köy, başta İstanbul ve İzmir'de yaşayanlar olmak üzere, büyük şehirlerin stresinden günübirlik kaçmak isteyenlerin ilgisini çekiyor.

Haberin Devamı

KIYIKÖY

Kıyıköy, Kırklareli ili sınırları içinde ve Vize ilçesine bağlı, doğal güzellikleriyle öne çıkmış bir sahil kasabasıdır. Bir balıkçı kasabası olan Kıyıköy, İstanbul'a sadece 2,5 saat uzaklıkta. Otobüs ile İstanbul Esenler Otogarından Kıyıköy’e gitmekte olan seferlere binebilirsiniz. Nerelere gidilir; Aya Nikola Manastırı, Kıyıköy Kalesi, Kıyıköy Mağarası, Kıyıköy Liman Hamamı, Selvez Koyu

Haberin Devamı

MUDURNU

Mudurnu, ormanları, yaylaları, gölleriyle Bolu’nun en güzel yerlerinden biri. İstanbul Mudurnu arası yaklaşık 253 kilometre(km) mesafede ve araçla yaklaşık 4 saat kadar sürüyor.  Gezilecek yerler; Saat Kulesi, Eski Hamam, Armutçular kınağı, Pertnev Naili Boratav Kültür MerkeziİZNİKBayraklıtepe' diye anılan bölgenin panaromik yapısıyla İznik ve İznik Gölü manzarasının en güzel şekilde seyredildiği önemli bir alan. Gezilecek yerler; İznik Gölü, İznik Müzesi, Yeşil Cami, Lefke Kapısı, Antik Tiyatro,  Koimesis Kilisesi, . Nikaia Antik Kenti

 KARASU

Şifa kaynağı kumsalında bir yandan vücudunuzu dinlendirip diğer yandan da ruhunuzu huzurla doldurabilirsiniz. Sakarya sınırları içerisinde yer alan Karasu'ya günübirlik gidilebileceğiniz gibi küçük bir kaçamak planı ile 2 günlüğüne de gidebilirsiniz. 

BAKMADAN GEÇME!