İstanbul'a ne zaman hangi gün kar yağacak? Bu hafta İstanbul'a kar yağacak mı?

Güncelleme Tarihi:

İstanbula ne zaman hangi gün kar yağacak Bu hafta İstanbula kar yağacak mı
Oluşturulma Tarihi: Şubat 06, 2020 00:56

Meteoroloji'nin son daha durumu değerlendirmeleri kapsamında, İstanbul'a kar yağışı uyarısında bulunuldu. Hava sıcaklığında yaşanan düşüş ve Edirne için yapılan kar yağışı tahminleriyle İstanbul'da yaşayan vatandaşların kar beklentisi arttı. Bu sene kar yüzü göremeyen İstanbullular İstanbul'a ne zaman kar yağacağını sorguluyor. Peki, bu hafta İstanbul'a kar yağacak mı? İstanbul'a hangi gün kar yağacak? İşte, o konuya dair merak edilenler.

Haberin Devamı

Hava sıcaklarının düşmesi ve gök gürültüsü sağanak yağışın başlaması ardından İstanbulluların gözü kulağı kar haberlerine çevrildi. Peki, Meteoroloji Genel Müdürlüğü sitesinde açıklanan 5 günlük hava tahminlerine göre İstanbul'da hava nasıl olacak? İstanbul'a kar ne zaman yağacak? Bu hafta kar yağacak mı?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada; İstanbul için öğle saatlerinden sonra kısa süreli ve yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiği bildirildi. Açıklamada su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı tedbirli olunması için uyarı yapıldı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"Yapılan son değerlendirmelere göre; bugün öğle saatlerinden sonra İstanbul’da kısa süreli ve yerel olarak kuvvetli (20-40 kg/m2) sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, küçük çaplı dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."
İstanbul’a ne zaman kar yağacak?

Haberin Devamı

Meteoroloji Genel Müdürlüğünün son tahminlerine göre İstanbul'da 6 Şubat Perşembe ve 7 Şubat Cuma günleri kar yağması bekleniyor.
Son tahminlere göre İstanbul’da bugün yağmurlu olması beklenen havanın, perşembe ve cuma günü kar yağışlı olacağı tahmin ediliyor.

 

Haberle ilgili daha fazlası:

BAKMADAN GEÇME!